“Diyarbakır'ın tek ihtiyacı bölücü örgütün gölgesinin şehrin üzerinden kalkmasıdır” 09.03.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Diyarbakır'ın tek ihtiyacı bölücü örgütün gölgesinin şehrin üzerinden kalkmasıdır” 09.03.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 09.03.2019 > Kaç kez okundu? 782

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmada, “Diyarbakır’ın tek ihtiyacı, bölücü örgütün gölgesinin şehrin üzerinden kalkmasıdır. Tarih boyunca Kürtlere en çok zulmeden örgüt PKK olmuştur. Bölücü örgütün, Kürt kardeşlerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkını, hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Diyarbakır mitingine katıldı. İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.





Diyarbakır’ın 14 asırdır İslam toprağı olan kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’ın tüm ilçelerini tek tek sayarak buradaki vatandaşlara selamlarını iletti.



“DİYARBAKIR’IN BAŞINA TERÖR ÖRGÜTÜ BELASI KARABULUT GİBİ ÇÖKTÜ”



“Asırlardır medeniyetimizin sembol şehri Diyarbakır, bugün de gönlümüzün en başköşesindedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için son bir yılda dört defa Diyarbakır’ı ziyaret ettiğini söyledi.



Diyarbakır’ın asırlardır kendisiyle birlikte Türkiye’nin istiklalinin lokomotifi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen Diyarbakır’ın uzunca bir süre, geri kalmışlık, yoksulluk, ihmal edilmişlik batağına itildiğini, Diyarbakır’ın başına terör örgütü belasının karabulut gibi çöktüğünü anlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’ı terör örgütünün zulmünden kurtardıkça şehrin çehresinin değiştiğine dikkati çekerek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kayyum tarafından yönetilmeye başlanmasıyla Diyarbakır’ın hak ettiği hizmeti görmeye başladığını kaydetti.



“KAYYUMLAR DEVLETİN GÖNDERDİĞİ PARAYI DİYARBAKIR’A HARCADI”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayyumlar devletin gönderdiği parayı size harcadı, Diyarbakır’a harcadı. Birileri halkın mesajını yanlış anladı. Bu halkın kendilerine verdiği 80 milletvekiliyle ve 100’ün üzerinde belediyeyle şehirlerimize ve ülkemize hizmet edecekleri yerde, gidip siyasi söylemlerini bir avuç marjinale, iradelerini de terör örgütüne teslim ettiler. Devletin belediyelere, vatandaşlarımıza hizmet için verdiği araçları ve imkânları altyapı eksiklerini gidermekte değil, hendek kazmakta kullandılar. Teröristlere verdikleri destekle, oralarda yaşayan insanlarımıza ve esnafımıza hayatı zehir ettiler. Biz ne yaptık? Teröristleri kazdıkları hendeklere gömdük” diye konuştu.



“İRADELERİNİ TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM EDEN BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALDIK”



İradelerini terör örgütüne teslim eden belediye başkanlarını görevden aldıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Görevden aldığımız örgüt militanlarının yerlerine de tek amaçları ülkemize ve şehirlerimize hizmet etmek olan kayyumlar atadık. Diyarbakır, terör örgütünün emrindeki militanlar döneminde mi hizmet gördü, yoksa şu anda bizim de adayımız olan kayyum döneminde mi hizmet gördü? Büyükşehir’de, Bağlar’da, Kayapınar’da, Yenişehir’de, Dicle’de, Bismil’de, diğer ilçelerimizde kayyumların verdiği hizmetleri örgütün emrine girenlerden alabildiniz mi? Alamazsınız, çünkü onların derdi hizmet etmek değil, örgüte selam durmaktır. Kimsenin, kendi hevesleri, hırsları için koskoca bir şehrin geleceğiyle oynamaya, koskoca bir şehir halkının hayatını zorlaştırmaya hakkı yoktur. Halka hizmet yerine ellerine örgütün tutuşturduğu bildirileri okuyan belediye başkanlarının kendilerine faydaları yok ki, şehirlerine olsun. Diyarbakır’a tırnak ucu kadar katkı sağlamayan, tam tersine sadece yük olan, sadece bedel ödeten örgüt artıklarından şehrimizi tamamen kurtarmanın vakti gelmiştir.*



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşa hizmet için çalışacak belediyeler vaat ettiklerine vurgu yaparak, “Biz bodrum katlarında teröristlerce sorguya çekilen, tokatlanan belediye başkanı değil; emanetinize sahip çıkacak karakterli belediye başkanları vaat ediyoruz” ifadesini kullandı.



Diyarbakır’ın Kandil yerine kendi şehrine hizmet edecek namuslu belediye başkanlarıyla yönetilmeyi, şehrin kaynaklarını çukura, hendeğe gömen değil yatırıma, işe, aşa, istihdama dönüştüren ehil belediye başkanlarıyla yönetilmeyi hak ettiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçiminde AK Parti adayına destek istedi.



DİYARBAKIR’A YAPILAN YATIRIMLAR



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’a son 17 yılda 41 milyar lira yatırım yaptıklarını, milletin parasını Diyarbakır’da eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım yatırımlarına dönüştürdüklerini anlatarak, “Bunları Bay Kemal anlamaz. Bunları HDP’liler anlamaz. Bunların eline para geldiği zaman Kandil’e gönderirler” dedi.



Eğitimde 5 bin 741 adet yeni derslik inşa ettiklerini, Dicle Üniversitesi’ni geliştirerek, 30 bin öğrencisi ve bin 769 öğretim üyesiyle Türkiye’nin gözde üniversitelerinden biri hâline getirdiklerini, 5 bin 300 kişi kapasiteli yurtlar açtıklarını, 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nu, Bağlar, Bismil, Ergani, Silvan ve Yenişehir Gençlik Merkezlerini, spor salonlarını hizmete aldıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki ihtiyaç sahibi, şehit yakını, yaşlı ve engellilere de 7,3 milyar liralık destek verdikleri bilgisini verdi.



Diyarbakır’a bin 242 yataklı 17 hastaneden oluşan 46 sağlık tesisini kazandırdıklarını belirterek bu tesisleri sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’a iki şehir hastanesi birden yaptıklarını, 750 yataklı olarak Kayapınar Şehir Hastanesinin ihale aşamasında, bin yataklı Yenişehir Şehir Hastanesinin de arsa temininin gerçekleştirildiğini söyledi.



Meydandaki vatandaşlara hizmete giren şehir hastanelerinden görüntüler izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “HDP’den bunlar olur mu? Onlar sadece bodrum katlarında dayakla, tehditle insanları o şekilde tedavi ediyorlar. İşte 31 Mart’ta bunun hesabı hep birlikte sormamız lazım. Şu hastanenin güzelliğine bak. Benim Diyarbakırlı kardeşim buna layık değil mi? Bunların böyle bir derdi var mı? Bunların derdi çukur, bunların derdi çöp, bunların derdi çamur” değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün çukur eylemlerinde Sur’da zarar gören 3 bin 695 bağımsız birimi, 17 anıt tescilli yapıyı ve 638 adet korunmaya değer yapıyı hemen yeniden ihya ettiklerini, 12 kilometrelik kanalizasyon, 11 kilometrelik içme suyu ve 9 kilometrelik yağmur suyu şebekesini tamamen yenilediklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Sur’daki 3 bin 686 dükkânın cephe yenilemesini yaptık, kalan 145 dükkânla ilgili çalışmalar da tamamlanmak üzeredir. Daha önce restorasyonlarını yaptığımız ancak çukur eylemlerinde zarar gören Şeyh Mutahhar Camii’ni, Dört Ayaklı Minare’yi, Parlı Sefa Camii’ni, Ermeni Katolik ve Protestan Kiliseleri’ni restore ederek hizmete açtık. Yine çukur eylemlerinde kullanılamaz hâle getirilen Diyarbakır’ın ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Camii’nin de dâhil olduğu 12 tarihî caminin restorasyon çalışmalarını da tamamladık. Sur’daki 4 bin 922 hak sahibi ile uzlaşma sağlayarak bu bölgeyi yeniden ayağa kaldırdık. Terör olaylarından zarar gören vatandaşlarımıza toplamda 120 milyon lira tutarında kira ve eşya yardımı yaptık. Diyarbakır’ın şehir olarak kimliğinin önemli bir parçası olarak gördüğümüz bin 500 tarihî taş evi yeniden canlandırıyoruz.”



“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DİYARBAKIR’I DAHA BÜYÜK HİZMETLERLE TANIŞTIRACAĞIZ”



Diyarbakır’da gerçekleştirilen sulama, toplu konut, ulaşım, hızlı tren, millet bahçesi, havalimanı terminal yenileme çalışmalarını tek tek anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki çiftçilere son 17 yılda 4,4 milyar liralık tarımsal destek, yatırımcılara da 4,6 milyar lira tutarında yatırım teşviki verdiklerini kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da biri tekstil ihtisas olmak üzere iki yeni organize sanayi bölgesini faaliyete geçirdiklerini, buraların tam kapasite faaliyete geçmesiyle 19 bin istihdam sağlanacağını dikkati çekerek, “Bir ay önce Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 56 firmamıza parsellerini tahsis ettik. Burada 305 milyon lira yatırım yapacak firmalarımız, 8 bin Diyarbakırlı kardeşimize de yeni iş imkânları oluşturacak. Şehrimizde tekstil üretimini teşvik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır’ı daha büyük hizmetlerle tanıştıracağız” diye konuştu.



“BİZ 780 BİN KİLOMETREKAREYLE TÜRKİYE’YİZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’ın tek ihtiyacı, bölücü örgütün gölgesinin şehrin üzerinden kalkmasıdır. Tarih boyunca Kürtlere en çok zulmeden örgüt PKK olmuştur. Bölücü örgütün, Kürt kardeşlerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkını, hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamıştır” ifadelerini kullandı.



HDP’li yönetici ve milletvekillerinin terör örgütü PKK’yı öven ve eylemlerine destek veren ifadeleri ile terör örgütünün Kandil’deki elebaşının HDP’ye destek isteyen açıklamalarının yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’nin Kürdistan diye bir bölgesi var mı? Bu adam var ya Kürt’te değil, sahtekâra bak. Bunlara öyle bir sandıkta tokat vuralım ki bu ifadeleri kullandıklarına pişman olsunlar. Benim ülkemde Doğu Anadolu bölgesi var, Güne doğu Anadolu bölgem var, Karadeniz var, Akdeniz var, Orta Anadolu var, Ege var, Marmara var. Biz 780 bin kilometrekareyle Türkiye’yiz, Türkiye. Fakat bunlar bölücü, bunlar bu milleti parçalamak için var. Ne diyor? ‘Biz sırtımızı PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye dayadık.’ diyor. Ben de diyorum ki biz sırtımızı Diyarbakırlı kardeşlerimize ve Allah’a dayadık. Bizim arkamızda terör örgütleri yok, millet var millet. Bunlar da zillet. Bunlar ülkemizde ve bölgemizde hep birtakım yabancı güçlerin gönüllü veya paralı taşeronluğunu yapmışlardır.”



“AYNI TOPRAKLARDA YAŞADIĞIMIZ HERKES BU ÜLKENİN EŞİT HAKLARA SAHİP VATANDAŞIDIR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün 13, 14, 15 yaşlarındaki kızları, çocukları dağlara kaçırdığını, Diyarbakırlı annelerin de kaçırılan çocukları için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptığını hatırlatarak, “O annelerin ahı ne olacak, bunun hesabını sormayacak mıyız? Öyleyse 31 Mart bir fırsat, bunun hesabını görmek lazım. Biz Kürt kardeşlerimizin Ne Irak’ta ne Suriye’de ne de başka bir yerde emperyalistlerin planlarına alet olmamaları için mücadele ediyoruz. Bu seçim en çok da Kürt kardeşlerimiz için bir beka meselesidir” şeklinde konuştu.



Türkiye’de Kürtlerin hakkını, hukukunu, kültürünü, onurunu korumak için devrim niteliğinde işleri yapan, risk alan bir iktidar bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bizim inancımıza göre, insan sıfatıyla bu dünyaya gelen herkes aynı ölçüde hürmete, aynı ölçüde hizmete layıktır. Aynı topraklarda yaşadığımız, aynı güzellikleri paylaştığımız, aynı sıkıntıları çektiğimiz herkes, bu ülkenin eşit haklara sahip vatandaşıdır” dedi.



“TÜRKİYE, MAZLUM VE MAĞDURLARIN YEGÂNE SIĞINAĞIDIR”



Rabia simgesindeki “Tek Millet”, “Tek Bayrak”, “Tek Vatan” ve “Tek Devlet” söylemlerini açıklayarak anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devletimiz yoktur. Kendine başka devlet arayan, evet, istediği yere gidebilir. Bugün ister Irak’ta olsun, ister Suriye’de olsun, bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz, diğer kökenlerden kardeşimiz varsa, başı sıkıştığında aklına gelen ilk yer Türkiye’dir. Kobani’den gelenler nereye geldi? Türkiye’ye. Şu anda Kobani’den gelen 200 bin Kürt kardeşimiz nerede? Türkiye’de. Mazlum ve mağdurların yegâne sığınağı her zaman burasıdır, bu topraklardır. Niçin biliyor musunuz? Tüm bu bölgenin tek gerçek devleti Türkiye’dir de ondan” diye ekledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçime 22 gün kaldığına işaret ederek AK Parti teşkilatlarının çok çalışması, her bir vatandaşa ulaşılması gerektiği söyledi. Diyarbakır mitinginin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/102369/-diyarbakir-in-tek-ihtiyaci-bolucu-orgutun-golgesinin-sehrin-uzerinden-kalkmasidir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1850
Toplam Tekil 4066057
IP 18.217.228.35






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.193 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu