“Kadınlarımızı, hayatın her alanında hak ettikleri imkânlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz” 08.03.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Kadınlarımızı, hayatın her alanında hak ettikleri imkânlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz” 08.03.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 09.03.2019 > Kaç kez okundu? 725

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Kadına yönelik şiddetin, haksızlığın, kötü muamelenin doğrudan doğruya insanı hedef aldığına inandık ve mücadelemizi buna göre yürüttük. Kimi zaman en yakınımızdakilerle dahi anlaşmazlığa düşme pahasına, hep kadınlarımızın yanında yer aldık. Hayatın her alanında kadınlarımızı hak ettikleri yere getirmenin gayreti içinde olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa 11 Nisan Spor Salonu’nda düzenlenen “Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması”nda Şanlıurfalı kadınlarla bir araya geldi.





Türkiye’deki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, renginden, sosyal statüsünden, eğitim düzeyinden ve gelir seviyesinden dolayı insanların tasnife tabi tutulamayacağı gibi, cinsiyetinden dolayı da böyle bir yola başvurulamayacağını söyledi.



“Nisa, yani insan olan kadına sırf cinsiyetinden dolayı ayrımcılık yapan, her şeyden önce Rabbimizin takdirine aykırı davranmış olur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kadınlara çok haksızlık, adaletsizlik yapıldığını, kadınlara yapılan adaletsizliklerin kimi zaman dini, kimi zaman kültürel kılıflara büründürülmesinin ise daha da kötü olduğunu kaydetti.



“SİYASETTEKİ KADIN AĞIRLIĞININ ARTMASINDA BÜYÜK EMEĞİMİZ VAR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatı boyunca kadınlara hak ettikleri şekilde davranılmasının mücadelesini verdiğini ifade ederek, “Kadına yönelik şiddettin, haksızlığın, kötü muamelenin doğrudan doğruya insanı hedef aldığına inandık ve mücadelemizi de buna göre yürüttük. Kimi zaman en yakınımızdakilerle dahi anlaşmazlığa düşme pahasına hep kadınlarımızın yanında yer aldık. Hayatın her alanında kadınlarımızı hak ettikleri yere getirmenin gayreti içinde olduk” dedi.



Siyasette kadın ağırlığının bugün bulunduğu seviyeye gelmesinde büyük emek ve katkıları bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette sorumluluk üstlendiği her yerde kadınlarla birlikte yol yürüdüğünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sadece siyasi değil, tüm sosyal faaliyetlerde kadınların en başta yer aldığını anlattı.



Başbakanlığı döneminde de kadınların meselelerinin çözümüne daima öncelik verdiğini, Cumhurbaşkanlığı görevinde de aynı hassasiyetle hareket ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün AK Parti, Türkiye’nin en büyük ve etkili Kadın Kolları Teşkilatına sahip partisi hâline gelmişse işte bu çabalar sayesindedir. Yaklaşık 40 yıldır her mücadelemde yanımda olan, her başarımda katkıları bulunan tüm hanım kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En başta merhum annem ile eşim ve kızlarım olmak üzere aile hayatımdaki hanımlar daima en büyük motivasyon ve ilham kaynağım, en büyük destekçim olmuşlardır. Hani hep kadın eli değmesi diyoruz ya, Tayyip Erdoğan da işte bu kadın ellerinin değmesi sayesinde bugünlere gelmiştir” ifadelerini kullandı.



“ANADOLU KADINI, TIPKI BU TOPRAKLAR GİBİ ÇİLEKEŞTİR”



“Anadolu demek, Anadolu kadını demektir, çünkü Anadolu kadını tıpkı bu topraklar gibi çilekeştir, kurucudur, yapıcıdır, hep ayakta kalandır” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toprakların vatan olmasında kadınların çok önemli bir rolü bulunduğuna vurgu yaptı.



Dirayeti, bilgisi, yönetme ve çözüm bulma kabiliyetiyle ailesinin lokomotifi olan kadınlar için eskiden “Osmanlı kadını” deyimi kullanıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlar kendi başarılarına sahip çıkana kadar başarı hikâyeleri hep erkekleri yüceltecektir. Halbuki hayatta ne varsa ve her başarılıyorsa bir tarafında erkek, bir tarafında da kadın vardır, başka türlüsü yaratılışa aykırıdır. Bizim tarihimizde sembol kadınlar hep olmuştur. Terörle mücadelede kimi sivil, kimi kamu görevlisi nice kadınımızın sergiledikleri kahramanlıkları asla unutamayız.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşına aslanlar gibi dikilen kadınları da ömrü boyunca şükranla yâd edeceğini dile getirdi.



AK Parti’de kadınlara her kademede öncelik verdiklerini, AK Parti Kadın Kollarının üye sayısının 4,5 milyon olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,5 milyon üyeye sahip gençlik kollarında da genç kızların çok aktif ve heyecanlı şekilde görev yaptıklarını anlatı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son seçimlerde Meclis’e 104 kadın milletvekilinin girdiğini, yüzde 17,5 temsil oranıyla bu oranın tarihimizin en yüksek seviyesi olduğuna dikkati çekerek, kabine de 2 kadın bakan ve 4 kadın bakan yardımcısının görev aldığını ancak bunu yeterli görmediklerini, önümüzdeki dönemde kadınları hayatın her alanında hak ettikleri imkânlara kavuşturmanın gayreti içinde olacaklarını bildirdi.



“BATI DÜNYASI AİLE KURUMUNU YIKTI, ŞİMDİ TOPLUMLARININ TEMELİ ÇATIRDIYOR”



Aile kurumumun önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı dünyası aile kurumunu yıktı, şimdi toplumlarının temelleri çatırdıyor. Dün aileyi değersiz hâle getirdikleri için, bugün bağımlılık, alkol, uyuşturucu gibi birçok sosyal sorunla etkili şekilde mücadele edemiyorlar” dedi.



Türkiye ve Türk milletinin yaşadığı onca badireyi güçlü aile yapısı sayesinde atlatabildiğini, bunu için de Türkiye’deki aile yapısının saldırı altında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu amaçla milletimize örnek olarak gösterilen medya yoluyla adeta dayatılan çarpık toplumsal ilişki biçimlerine baktığımızda, hepsinin de önce aileyi hedef aldığını görüyoruz. Bireyi ailesinden kopardığımızda, onu istediğiniz gibi savurmanız, biçimlendirmeniz, korkutmanız, yönlendirmeniz, kullanmanız kolaylaşır. Güya tabuları yıkıyoruz diye yola çıkanlar, sonuçta insanlarımızı daha büyük tabulara mahkûm ederek ailelerinden koparıyorlar; maalesef bu oyunun kısman başarılı olduğunu da kabul etmek durumundayız” ifadelerini kullandı.



Şehirleşmenin artmasıyla büyükanne, büyükbaba, anne, baba, çocuklar ve torunlardan oluşan geniş aile yapısının ciddi oranda ortadan kalktığına, çekirdek aile yapısının yaygınlık kazandığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin buna bile tahammül edemediğini, çocukları ailelerinden koparacak yollar, yöntemler peşinde koştuğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelere yönelik 3 çocuk tavsiyesinin Türkiye’nin en büyük gücü olan nüfusa sahip çıkma ve aile yapısını ayakta tutmaya yönelik olduğunu açıkladı.



“AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMLARIYLA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”



“Tek çocuklu, iki çocuklu mikro düzeye indirilmiş, eğitim sürecinin bitmesiyle de tamamen dağılmış aile yapısı geleceğimiz için en büyük tehdittir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz de her ailemizin yanındadır; aile sosyal destek programlarıyla, aile destek merkezleriyle, sosyal hizmet ve sosyal dayanışma merkezlerimizle, evlilik öncesi eğitim programlarıyla, aile eğitim programıyla, aile danışmanlığıyla, çeyiz ve konut hesabı desteklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Kadınlara, çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere yönelik sayısız hizmetle milletimizin her bir ferdinin iyi gününde de, kötü gününde de yanındayız. İstihdam seferberliğimizle ve desteklerimizle insanlarımızın gelecek ve geçim endişesi duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için sürekli bir çaba içindeyiz. Bizim inancımıza göre, her çocuk kendi kısmetiyle, kendi bereketiyle dünyaya gelir, bunu böyle bilelim. Bugün 4 çocuğu sahip olduğum için Rabbime hamd ediyorum, ama az, keşke daha fazla olsaydı. Şu anda 7 torunum var, ama az, inşallah gerisini de bekliyoruz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dinimizde kadın çok önemli. Ne buyuruyor Sevgili Peygamberimiz Aleyhissalatu Vesselam; ‘El-Cennetü tahte akdâmi'l-ümmehât’ cennet annelerin ayakları altındadır diyor, babaların değil. Onun için gençler, anneleriniz hayattaysa ayaklarının altını öpmekten çekinmeyin, öpün öpün, orada cennetin kokusu var unutmayın” diyerek sözlerini tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/102353/-kadinlarimizi-hayatin-her-alaninda-hak-ettikleri-imk-nlara-kavusturmanin-gayreti-icindeyiz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 75
Toplam Tekil 4067997
IP 3.140.242.165






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu