Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu? - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu?
Tarih: 27.02.2019 > Kaç kez okundu? 712

Paylaş


AA - Ankara - 26 Şub 2019 10:29





Kategori: Genel





Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu?





Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki parti niçin aday göstermedi? Bu illerde bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu?" dedi.





ERZİNCAN



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.



Sözlerine, "Erzincan, canların şehri Erzincan, beylerin, hanların şehri Erzincan, yurdun doğusunda dağ gibi duran asil insanların şehri Erzincan... Erzincan, can Erzincan, canım Erzincan, güzel Erzincan, adını duyduğumuzda gönül telimizin titrediği Erzincan..." ifadeleriyle başlayan Erdoğan, Aşık Daimi'nin "Gel seninle dost olalım" şiirinin "Dostluk her şeyden uludur, dostluk erdemlik doludur, bu yol esenlik yoludur, gel seninle dost olalım" dizelerini okudu.



Erzincan'ı ve ilçelerini selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erzincan'da dağlar gökle öpüşür, yiğitleri ecel ile kapışır, binalar yere yapışır, çöküntüde kalan candır Erzincan, toprağın emdiği kandır Erzincan." dedi.



Konuşması sırasında ezan okunması üzerine sözlerine ara veren Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterilerine karşılık, "Bana sizler gibi aziz, asil bir millete hizmet etme şerefini lütfettiği için hamdolsun Allah'a." ifadelerini kullandı.



Şehrin, 1939 ve 1992 depremleriyle sarsılmasına rağmen, her seferinde yeniden ayağa kalkmayı başardığını aktaran Erdoğan, teröristler tarafından hedef alınmasına rağmen, imanla ve cesaretle bunun üstesinden gelmeyi başardığını kaydetti.



"Ülkemize nice devlet adamı, ilim, sanat, kültür insanı yetiştiren Erzincan, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Türkiye’nin kilit taşıdır. Erzincan’ın insanı sadece fedakar değil, aynı zamanda erdem timsalidir." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bakınız şimdi size 80 yıl öncesinden bir hadise nakledeyim. 1939 kışında yaşanan o büyük depremde yaklaşık 100 bin ev yıkılmış, Erzincan adeta yerle bir olmuştur. Dönemin savcısı, Erzincan Cezaevi'nde bulunan yüzlerce mahkumu toplar ve onlara şöyle der, 'Sizi, kurtarma çalışmaları görevlerinde yer almak üzere bırakıyorum ama hiçbiriniz kaçmayacak, her akşam buraya geri döneceksiniz.' Her sabah kurtarma çalışmaları için cezaevinden çıkan mahkumlar, her akşam eksiksiz geri gelmişlerdir. Deprem yıkıntılarının kaldırılmasının ardından, özel bir af çıkartılmış ve bu mahkumlar serbest bırakılmıştır. Evet, Erzincan, mayası işte böyle sağlam bir şehirdir."



"Erzincan hep yanımızda oldu"

Bugüne kadar verdikleri tüm mücadelelerde Erzincan'ın hep yanlarında olduğunu vurgulayan Erdoğan, Erzincanlı olan Binali Yıldırım'ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından beri hep yanında, ekibinin içinde yer aldığını hatırlattı.



Erdoğan, Yıldırım'ın Türkiye'nin en uzun süre görev yapan Ulaştırma Bakanı, Türkiye'nin son Başbakanı, yeni yönetim sisteminin ilk Meclis Başkanı olduğunu anımsattı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birikimini, tecrübesini, bilgisini ülkemizin bu güzide şehri için kullanacaktır. Şimdi buradan sadece size seslenmiyorum aynı zamanda İstanbul’daki Erzincanlı kardeşlerime de sesleniyorum, Sivaslı kardeşlerime sesleniyorum, Tokatlı kardeşlerime sesleniyorum, Elazığlı, Bingöllü, Erzurumlu, Bayburtlu, Gümüşhaneli, Trabzonlu, Rizeli, Ordulu, Giresunlu kardeşlerime sesleniyorum, Binali Yıldırım kardeşimizin yanında yer alacaklarına inanıyorum." diye konuştu.



Erdoğan, "Erzincan merkezde ve ilçelerimizde AK Parti belediyeciliğini zirveye çıkartıyor muyuz, 31 Mart'ta istikrarımıza, istiklalimize, istikbalimize göz dikenlere bir kez daha derslerini veriyor muyuz, bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, bir kez daha tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz, bir kez daha gönül belediyeciliği diyor muyuz, merkezde ve tüm ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz?" sorularına alandakilerin hep bir ağızdan verdiği "Evet" yanıtının ardından, "Maşallah, işte gönlümü verdiğim Erzincan budur. Rabbim hepinizden razı olsun." diye konuştu.



Erzincan merkezde de AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Cemalettin Başsoy için destek isteyen Erdoğan, "Ama çok çalışacağız." ifadesini kullandı.



Erzincan'a sadece gönül vermekle kalmadıklarını aynı zamanda Erzincan'ı tarihinin en büyük hizmetleriyle de buluşturduklarını vurgulayan Erdoğan, şehre yapılan yatırımları anlattı.



Şehire eğitimde bin 44 yeni derslik inşa ettiklerini belirten Erdoğan, bugün 22 binden fazla yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehre, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini kazandırdıklarına değindi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için 7 bin 434 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını, bu yıl Üzümlü ve Refahiye'de toplam 400 kişi kapasiteli, gelecek yıl ise Çayırlı'da 300 kişi kapasiteli yeni yurtlar açacaklarını bildirdi.



15 bin seyirci kapasiteli Erzincan Stadyumu'nun yapımına başlandığını, iki yıl içinde de tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:



"Erzincan'a gençlik merkezi, spor salonu, atletizm pisti, Üzümlü'ye gençlik merkezi, Demirkent'e adeta sporcu fabrikası kazandırdık. Refahiye Gençlik Merkezi'nin yapımı, İliç Gençlik Merkezi'nin ve Kemah Spor Salonu'nun ihalesi devam ediyor. Belediyemiz şehrimize bir millet bahçesi ve millet kıraathanesi kazandırdı. Öğrendiğime göre millet kıraathanemiz ve millet bahçemiz dolup taşıyor. Kardeşlerim, nasıl, bunlardan memnun musunuz? Millet bahçelerimiz, millet kıraathanelerimiz nasıl? İnşallah daha da iyi olacak. Anneler babalar yavrularıyla beraber millet bahçelerine gidecekler onlarla beraber koşturacaklar, gençler de millet kıraathanesinde çaylarını, keklerini, pastalarını, simitlerini ücretsiz olarak yiyip derslerine çalışacaklar. "



"Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, şehit yakınlarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi toplam 622 milyon lira kaynakla destekledik." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:



"Sağlıkta, 10'u hastaneden oluşan toplam 25 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Erzincan Devlet Hastanemize 250 yataklı ek blok yaparak, büyütüyoruz. Bunun yanında Erzincan'a 500 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesini inşa edeceğiz. İhalesi yapıldı, inşaatına da en kısa sürede başlıyoruz. Ayrıca Otlukbeli'ne entegre ilçe hastanesi inşa edeceğiz. Bunlarla birlikte Erzincan'a toplam 10 sağlık tesisi yapmayı planlıyoruz."



"Erzincan'da 11 bin 577 konut projesi hayata geçirildi"

Erdoğan, Erzincan'da 11 bin 577 konut projesinin hayata geçirildiğini belirtti.



İmar barışıyla 15 bin Erzincanlının sıkıntısının çözüldüğünü ifade eden Erdoğan, 20 ata yadigarı eserin restore edildiğini söyledi. Erdoğan, Tercan ilçesindeki Mama Hatun Kervansarayı ile Kemah ilçesindeki Koçkar köyü caminin restorasyonlarının ise devam ettiğini kaydetti.



Ulaşımda, 14 kilometreden devralınan bölünmüş yol uzunluğunu 347 kilometreye çıkardıklarını aktaran Erdoğan, Refahiye-Erzincan-Kelkit ayrımı yolunun, Çatalçam yolundaki köprülerin çalışmalarının, Devekorusu Köprüsü dahil Erzincan-Başköy-Çayırlı, Demirözü-Otlukbeli yolundaki çalışmalar ile Erzincan-Mercan yolundaki Turnaçayırı Köprüsü çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını dile getirdi.



Erdoğan, Refahiye-Kuruçay-İliç yolu ile Sünebeli Tüneli'nin, Refahiye-İliç-Kemaliye-Dutluca-Arapgir yoluyla Kemaliye-Dutluca tünelleri ve bağlantı yollarının da seneye bitirileceğini belirterek, böylece 44 kilometre olan mevcut yolun, tünel ve viyadüklerle yarı yarıya kısalacağını vurguladı.



Erdoğan, Erzincan'daki demiryollarının yenilendiğini, Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni demiryolu bağlantısının yapıldığını ifade etti.



Ankara-Yozgat-Sivas-Erzincan hızlı tren projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Erdoğan, Erzincan-Erzurum-Kars ve Erzincan-Trabzon hızlı tren hattının etüt proje çalışmalarının ise gelecek yıl bitirileceğini belirtti.



Erzincan şehir içine 36 kilometre uzunluğunda tramvay hattı yapımı için çalışmalara başladıklarının, ardından yapım ihalesine çıkılacağının bilgisini veren Erdoğan, Erzincan Havalimanı'nın 2003'te 8 bin olan yolcu trafiğinin, geçen yıl yarım milyonu bulduğunu ifade etti.



Yapımında sonlara gelinen Turnaçayırı Barajının şehre kazandırılacak önemli projelerden biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu barajla Erzincan şehir merkezine içme suyu götürülmesini sağlayacak isale hattı ve arıtma tesisinin projelerine başlandığını kaydetti. Erdoğan, yaklaşık 12 bin dekar zirai arazinin sulanacağı Ballı Barajı'nın inşaat sözleşmesinin imzalandığını aktardı.



"19 bin dekar araziye daha can suyu olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:



"Son 17 yılda, tamamladığımız sulama tesisleriyle Erzincan'da toplam 120 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Tercan Ovası'nın bereketli topraklarını suyla buluşturduk. Yapımı devam eden 6 sulama tesisimizle toplam 19 bin dekar araziye daha can suyu olacağız.



Erzincanlı çiftçilerimize Bay Kemal ne diyor? 'Çiftçinin bütün topraklarını elinden aldılar.' Eline, diline dursun. Çiftçilerimize 418 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Şehrimize tarım, hayvancılık, tekstil ve turizm alanlarında yapılan her yatırımın istihdam demek olduğunu biliyoruz. Bunun için de bu yöndeki tüm yatırımları destekliyor, teşvik ediyoruz."



Erzincanlı iş insanlarına, girişimcilere 6 milyar yatırım teşviki verdiklerini anlatan Erdoğan, bu desteklerle 5 bin 529 kişilik ilave istihdam destek sağlandığını söyledi.



Erdoğan, 13 bin Erzincanlı iş yeri sahibine 263 milyon lira SGK prim teşviki sağlandığını belirtti.



"Bu toprakları böldürtmeyiz"

HDP'li milletvekillerinin bölücü terör örgütüne yönelik sözlerinin yer aldığı görüntülerin izletilmesinden sonra Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Benim ülkemde, bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı? CHP'nin, Bay Kemal'in ele ele kol kola dolaştığı sözde İyi Parti olanlar; kol kola dolaştıkları ne diyor? 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ile MHP'yi yok edeceğiz.' Bunlar bu kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ın kuzeyinde buyursunlar oraya gitsinler.



Biz bu ülkede Güneydoğu Anadolu'yu, Doğu Anadolu'yu, Karadeniz'i, Akdeniz'i Orta Anadolu'yu, Ege'yi, Marmara'yı, Trakya'yı toprak edinmişiz. Bu toprakları böldürtmeyiz. Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine gömdüysek yine gömmeye devam ederiz. Onun için, 'Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu.' Bay Kemal, kiminle kol kolaysan sen de onlardansın. Sözde İyi Parti kiminle kol kolaysan, kimi destekliyorsan, kim seni destekliyorsa kimi arkadaş seçmişsen sen de onlardansın."



"Türkiye'de iki ittifak karşı karşıya"

Erdoğan, Erzincan'ı ve Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını, AK Parti adına hizmete talip olan belediye başkanlarının ve kendilerinin hep birlikte Erzincan'ı şaha kaldıracaklarını söyledi.



Bugün Türkiye'de iki ittifakın karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğan, birincisinin 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı, ikincisinin ise terör örgütlerinin desteğiyle kirli ilişkilerin gizli pazarlıkların gölgesinde kurulan "zillet ittifakı" olduğunu ifade etti.



"15 Temmuz gecesi tankların arasından Bakırköy Belediyesine kaçıp giden Bay Kemal unutulmaz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Zillet ittifakında yer alan CHP'ye, adı İYİ, kendi karışık partiye, kurucularının kemiklerini sızlatan particiğe, bölücü örgütün güdümündeki partiye sorduğunuzda her şeyi inkar ederler. Erzincanlılar, 'Yalanın dibi deliktir.' der. Biliyor musunuz? Bunların da yalanlarının dipleri delik olduğu için sürekli yenilerini söylüyorlar. İşte Bay Kemal, akşam yalan, sabah iftira, mahkemeler... Şu an itibarıyla 2,5 milyon lira kazandım. Neden? Yalandan. İnşallah parayı tahsil ettiğim anda, ben de bu parayı nereye vereceğim? Mehmetçik Vakfına."



"Zillet ittifakına destek için sürekli çağrıda bulunmuyor mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün elemanlarını göndererek "zillet ittifakı"na destek aradığını, belediye başkan adayı belirlediğini, belediye meclis üyesi tayin ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:



"Biliyoruz ki bu sözümüzü de inkar edecekler. Peki o zaman Erzincan'dan soruyorum. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki niçin aday göstermedi? Öyle mi? Bu illerde bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu? Kandil'den konuşuyor. Bölücü örgüt, Adana ve Mersin'de zillet ittifakı adayları için seçim çalışmalarını yürütmesi için özel elemanlar göndermedi mi? Halen partinin başındaki, gerek cezaevindeki eş başkanlar, zillet ittifakına destek için sürekli çağrıda bulunmuyor mu? Aday gösterilmeyen yerlerde belediye meclis üyelikleri ve belediye bürokrasisi için çatır çatır pazarlıklar yapılmıyor mu? Bölücü örgüt seçim günü sandıklara sızmak için zillet ittifakının seçim kurulu ve müşahit kontenjanlarını kullanmanın hazırlıkları içinde değil mi? Erzincanlılar, 'Hızana borçlu olma ya düğünde ister ya toyda.' der.



Zillet ittifakının partileri CHP ve diğerleri, kendilerine verilen desteğin karşılığının mutlaka isteneceğini bilmiyorlar mı? Bölücü örgütün de FETÖ'nün de vakti saati geldiğinde bu tahsilatı onlardan mutlaka yapacağını bilmiyorlar mı? Terör örgütleri ile iş tutmak, yılanla aynı çuvala girmek gibidir. Isırılmanız, zehirlenmeniz mukadderdir. Bugün inkarla yalanla riyayla günü kurtarabilirsiniz ama yarın önünüze hesap konduğunda kaçacak bir yeriniz olmaz."



"Dört bir yandan saldırı altındayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan 26 yıl önce Erzincan'ın bir köyünde Başbağlar'da 33 vatandaşın teröristler tarafından alçakça şehit edildiğini hatırlatarak, "Peki kimdi bu teröristler? Bugün zillet ittifakına destek veren bölücü örgütün mensupları değil miydi? Biz bunu unutacak mıyız? Bunu bir kenara koyabilir miyiz?" diye konuştu.



Bugün 27'nci yıl dönümü olan Hocalı katliamında ve Başbağlar katliamında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, onlar için Fatiha okunmasını istedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef Başbağlar katliamı, dönemin yöneticilerinin basiretsizliği, Hocalı katliamı ise uluslararası toplumun katilleri ödüllendirme huyu yüzünden cezasız kalmıştır." dedi.



Erdoğan, "Bu sabah DHKP-C'nin 7 teröristini İstanbul'da polislerimiz yakaladı, şu anda elimizdeler. Biz hem içeride hem dışarıda işte bu katillerle ve onların koruyucularıyla da mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı.



Bu milletin ne felaketler ne ihanetler ne saldırılar gördüğünü ama yine de vakarından taviz vermediğine işaret eden Erdoğan, "Son dönemde sınırlarımıza dayanan teröristlerden, halkımızın sofrasına dadanan ekonomik tetikçilere kadar dört bir yandan saldırı altındayız." dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:



"Milli mücadelede pek çok sıkıntıya göğüs geren Erzincan'ın o dönemde yaşadığı çileyi bu toprakların hamuru ile yoğurulmuş bir aşık nasıl dile getiriyor biliyor musunuz? 'Ne ağlarsın benim zülfü siyahım, bu da gelir bu da geçer ağlama. Göklere erişti figanım ahım, bu da gelir bu da geçer ağlama. Bir gülün çevresi dikendir hardır, bülbül har elinde ah ile zardır. Ne de olsa kışın sonu bahardır, bu da gelir bu da geçer ağlama.' Biz de diyoruz ki bu da gelecek bu da geçecek ve ülkemiz daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Türkiye inşallah 31 Mart için kurulan bu tezgahı da bozacak, bu ihanetin de üstesinden gelecektir. Bazıları 31 Mart'ı sadece belediye seçimi olarak görüyor olabilir ama emin olun ne terör örgütleri ne bölgemizle ilgili hesapları olanlar meseleye böyle bakmıyor. Zillet ittifakı da işte bu hesabın bir parçasıdır. Biz de bu gerçeği gördüğümüz için beka diyoruz, Rabiamıza sarılalım diyoruz."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz, bölgemizin ve dünyanın yeniden yapılandığı bir dönemde ülkemizi zaafa düşürmek, zayıflatmak, tökezletmek ve adeta sırtından hançerlemek için yanıp tutuşanlara 31 Mart'ta gereken cevabı verecektir." ifadesini kullandı.



Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını, "Erzincan, 31 Mart'ta ülkene sahip çıkıyor musun? 31 Mart'ta sandığa, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor musun? 31 Mart'ta geleceğine sahip çıkıyor musun, destan yazmaya hazır mısın, tevazu, samimiyet ve gayretle 'memleket işi gönül işi" diyor musun? Merkezde ve ilçelerde tüm belediye başkan adaylarımızı ve sandıkları size teslim ediyoruz ve Erzincan'ı da ilçelerini de belediye başkan adaylarımıza teslim ediyoruz. Sevginiz, coşkunuz, ahde vefanız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum." sözleriyle tamamladı.

Muhabir: Ferdi Türkten, Merve Yıldızalp, Duygu Yener, Selma Kasap











Muhabir: Ekip

Yayınlayan: Mehmet Akgün





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1854
Toplam Tekil 4076635
IP 18.224.95.38






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu