'TİKA Irak'taki projelerine hız verecek' - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









'TİKA Irak'taki projelerine hız verecek'
Tarih: 23.02.2019 > Kaç kez okundu? 875

Paylaş


AA - At Ta mim - 22 Şub 2019 06:04





Kategori: Genel





'TİKA Irak'taki projelerine hız verecek'





TİKA Başkanı Serdar Çam, "Irak'ta belli bir dağılım ve denge içinde proje çalışmalarımızı geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.





KERKÜK (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, son yıllarda yaşanan terör örgütü DEAŞ saldırıları sonucu istenmeyen sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Artık Irak'ta belli bir dağılım ve denge içinde proje çalışmalarımızı geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Irak'taki temasları kapsamında Kerkük kentindeki Kayseri Çarşısı'nı ziyaret eden Çam, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, çıkan yangında zarar gören çarşının onarımına hızlı bir şekilde başladıklarını belirtti.

Çam, son yıllarda yaşanan terör örgütü DEAŞ saldırıları sonucu istenmeyen sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Artık Irak'ta belli bir dağılım ve denge içinde proje çalışmalarımızı geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Destek projeleri için Irak'ta ulaşamadıkları noktalar olduğunu kaydeden Çam, "Adım adım öncelikler sırasına göre Telafer, Musul, Tuzhurmatu ve Kerkük'te hemen hemen her alanda çeşitli faaliyetlere destek vermeye çalışacağız." diye konuştu.

Çam, bölgedeki gençliğin daha dinamik, girişimci ve umut dolu bir şekilde iş hayatına girmeleri gerektiğini vurgulayarak, ekonomik kalkınma öncelikli kapasiteyi geliştirmeye dönük çalışmalara başlamak istediklerini söyledi.

Irak'ta bir çok alanda önemli destek projelerine imza atmayı planladıklarını hatırlatan Çam, kültürel altyapı restorasyonu, tarımsal kalkınma, hayvancılık, meslek edindirme ve ekonomi gelişimine dönük pek çok projeler yapacaklarını dile getirdi.

Çam, Türkiye'nin çok zengin bir tarihi olduğunu, her bir adımda ve her bir köşede eser bıraktığını aktararak, bunların bir şekilde yaşatılması için belli bir denge, planlama ve bütçeleme çerçevesinde ve öncelik sıralamasına göre değerlendireceklerini ifade etti.

Irak'ın hemen hemen her bir köşesinde Türk eserleri bulunduğuna dikkati çeken Çam, Kerkük'te de pek çok eserin olduğunu ancak iki devletin ortak anlaşmaları çerçevesinde verilen imkanlar ölçüsünde, onarımlarına yönelik gayret göstereceklerini aktardı.











Muhabir: Ali Mukarrem Garip

Yayınlayan: Arif Konak





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1781
Toplam Tekil 4067915
IP 3.138.118.250






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu