"Türkiye'de saç ekiminde Avrupalılar Arapları geçti" - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









"Türkiye'de saç ekiminde Avrupalılar Arapları geçti"
Tarih: 15.02.2019 > Kaç kez okundu? 668

Paylaş


AA - İstanbul - 15 Şub 2019 02:59





Kategori: Ekonomi*Genel





"Türkiye'de saç ekiminde Avrupalılar Arapları geçti"





- DEİK Sağlık Komisyon Üyesi ve Saç Ekimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Servet Terziler:

- "Türkiye’de saç ekim başladığı zaman ilk olarak Arap ülkelerinden yoğun bir akın yaşandı. Şu anda ise Avrupa’dan gelenlerin sayısının Arap dünyasından gelenleri misliyle katladığını söyleyebiliriz"

- "2017'deki 1 milyar dolarlık tahmini geliri geçen yıl 1,5 milyar doları geçti"







İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyon Üyesi ve Saç Ekimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Servet Terziler, "Türkiye’de saç ekim başladığı zaman ilk olarak Arap ülkelerinden yoğun bir akın yaşandı. Şu anda ise Avrupa’dan gelenlerin sayısının Arap dünyasından gelenleri misliyle katladığını söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.



Terziler, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık turizminde son dönemde önemli adımlar atan Türkiye’nin, saç ekimi ve estetik operasyonlarda da hızlı şekilde büyüdüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin her geçen gün daha fazla sayıda ülkeden kişiyi ağırladığını belirten Terziler, günde ortalama iki bin kişinin saç ekimi ve estetik operasyonlar için yurt dışından Türkiye'ye geldiğini bildirdi.



Son dönemde Türkiye'de saç ekimi ve estetik operasyonlarına özellikle Avrupalıların çok ilgi gösterdiğine dikkati çeken Dr. Terziler, şunları kaydetti:



"Türkiye’de saç ekim başladığı zaman ilk olarak Arap ülkelerinden yoğun bir akın yaşandı. Şu anda ise Avrupa’dan gelenlerin sayısının Arap dünyasından gelenleri misliyle katladığını söyleyebiliriz. Son 2-3 yılda Avrupa’dan gelen saç ekim hastalarında aritmetik hatta geometrik bir artış yaşanıyor. Bu işte memnuniyet ön planda olduğu için sonuçlarını gören birçok insan tavsiyeyle akın akın ülkemize geliyor."





- "Sağlık turizmi tüm şehirsel turizmi yükselten ciddi bir operasyon"



Avrupalıların gelmesiyle birlikte Türkiye'nin elde ettiği gelirin de yükseldiğini kaydeden Dr. Terziler, 2017'deki 1 milyar dolarlık tahmini gelirin geçen yıl 1,5 milyar doları geçtiğini dile getirdi.



Sağlık turizmi için gelenlerin aynı zamanda Türkiye ekonomisine de önemli bir katkı sunduğunun aktaran Dr. Terziler, "Saç ekimi için gelenler ülkemizde ortalama 2 ila 3 gece kalıyor. Estetik operasyon için gelenler ise estetik operasyona bağlı olmakla birlikte 3-4 gece ülkemizde kalıyor. Geldikleri zaman otellerde kalıyor, İstanbul'u geziyor, restoranlarda yemek yiyor ve alışveriş yapıyorlar. Sağlık turizmini tüm şehirsel turizmi yükselten ciddi bir operasyon gibi düşünebiliriz." ifadelerini kullandı.





- "En büyük korkumuz Laleli gibi olmak"



Türkiye'nin bu alanlarda öne çıkmasının en önemli nedeninin kalite fiyat dengesi olduğunu vurgulayan Dr. Terziler, 2019 ve sonrasından da elde edilecek gelirin artmasını beklediklerini aktardı.





Ancak burada takip ve denetimin çok önemli bir konu olduğunun belirten Dr. Terziler, "En büyük korkumuz Laleli piyasasındaki gibi bir sürecin yaşanması. 1980’den sonra özellikle Kuzey ülkelerinden tekstil için Laleli'ye akın akın insanlar geliyor ve yapılan bavul ticareti hiç bitmeyecek zannediliyordu. Fakat orada ticaretin kötüye kullanılması ve kaliteli ürünlerin müşterilere tedarik edilmemesi, sonrasında yabancıların rotasının Türkiye’den Çin’e, Hindistan’a, Uzak Doğu’ya kaymasına neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.













Muhabir: Abdulselam Durdak

Yayınlayan: Hasan Arslan





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 20
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 858
Toplam Tekil 4072785
IP 3.145.36.10






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.098 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu