“Ankara, Türkiye’nin tüm renklerini ve zenginliklerini bünyesinde buluşturan şehrimizdir” 11.02.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Ankara, Türkiye’nin tüm renklerini ve zenginliklerini bünyesinde buluşturan şehrimizdir” 11.02.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 11.02.2019 > Kaç kez okundu? 772

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ankara, Türkiye’nin tüm renklerini, tüm zenginliklerini bünyesinde buluşturan şehrimizdir. Ankara, 15 Temmuz’da istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak destan yazmış şehrimizdir. Ankara, siyasetinden sanayisine yerli ve millî olan her şeye yüreğini açan şehrimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Kalaba Meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.





Keçiören'de uzun süre ikamet ettiği için buranın gönül dünyasında ayrı bir yeri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, komşuluk ilişkisinin okul, asker, mesai arkadaşlığı gibi ömür boyu sürecek dostlukların, ahbaplıkların vesilesi olduğunu, Keçiören’de oturduğu süre boyunca Kasımpaşa'da, Üsküdar'da olduğu gibi gerçekten çok samimi komşuluk atmosferi içinde yaşadıklarını söyledi.



KEÇİÖREN’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR



Keçiören’e komşularıyla hasret gidermeye, dertleşmeye geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören Belediyesinin toplam yatırım bedeli 190 milyon lirayı bulan 26 kalem hizmeti ile Ankara Valiliğinin yatırım bedeli 143 milyon lirayı geçen yedi eğitim kurumunu ilçeye kazandırdığını kaydetti.



Keçiören Belediyesi yatırımlarından birisinin de Gümüşdere Ihlamur Vadisi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyle Keçiören’in sosyal hayatına ayrı bir renk katılacağını, Kartaltepe Kent Ormanı’nın da vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği bir alan olacağını ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün resmî açılışı yapılan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesiyle de 451 vatandaşın evlerine kavuştuğunu bildirerek, spor salonlarından kültür merkezlerine, anıtlardan muhtarlık ve taksi binalarına, semt pazarlarından restorasyonlara kadar pek çok hizmetin Keçiören Belediyesi tarafından tamamlandığını aktardı.



“TANZİM SATIŞ NOKTALARIYLA FİYATLAR NEREDEYSE YARI YARIYA İNDİ”



Son günlerde sebze, meyve fiyatları üzerinden Türkiye’de yeni bir oyun oynandığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bir terör estirmeydi, bu teröre karşı nasıl Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te nasıl inlerine girdiysek, bu sebze, meyve gıda terörünü estirenlere de evet şimdi belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar, semt pazarlarını kurarak Ankara-İstanbul başta olmak üzere bugün itibariyle ucuz ürünü satmaya başladık. Şu anda Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın riyasetinde bu çalışmalar başladı. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Halk Ekmek’te İstanbul’da, Ankara’da nasıl ucuz ekmeği biz vatandaşımızın evine verdiysek, gönderdiysek, şimdi de sebzede, meyvede, her türlü üründe, bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’in, hep başarılı belediye başkanları tarafından yönetildiğini bu sayede gecekondulardan kurtularak şehrin parlayan yıldızı hâline geldiğini, 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Mustafa Ak’ın görevini Turgut Altınok’a devredeceğini dile getirerek, “Turgut kardeşimiz, 1994-2009 arasında Keçiören’de o büyük dönüşümü gerçekleştirerek bugünkü Keçiören’in temellerini atmıştır. Şimdi kendisini yeniden göreve davet ettik. İnşallah 31 Mart’tan sonra Mustafa Ak kardeşimizin bıraktığı yerden ilçemizi alacak ve gönül belediyeciliği anlayışıyla Keçiören’i çok daha ileriye taşıyacaktır” ifadesini kullandı.



“ANKARA, SİYASETİNDEN SANAYİSİNE YERLİ VE MİLLÎ OLAN HER ŞEYE YÜREĞİNİ AÇAN ŞEHRİMİZDİR”



Ankara’nın, İstiklal Harbini yönetmiş bir şehir olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara, Cumhuriyetimizi kurmuş şehrimizdir. Ankara, rahmetli Menderes’e, rahmetli Özal’a sahip çıkmış şehrimizdir. Ankara, Türkiye’nin tüm renklerini, tüm zenginliklerini bünyesinde buluşturan şehrimizdir. Ankara, 15 Temmuz’da istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak destan yazmış şehrimizdir. Ankara, siyasetinden sanayisine yerli ve millî olan her şeye yüreğini açan şehrimizdir. Hepsinden önemlisi Ankara Başkentimizdir, göz bebeğimizdir” diye konuştu.



Ana muhalefet partisinin bu seçimlerde geçmişte defalarca başarılı olamamış bir ismi aday gösterdiğini, AK Parti’nin ise beş kez Kayseri gibi bir ilde büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını başarıyla yönetmiş bir isim olan Mehmet Özhaseki’yi aday gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’de de kendini ispat etmiş Turgut Altınok’u aday gösterdiklerini yineledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin bir özelliği var, kiminle el ele, kiminle kol kola? Kandil’in desteklediği HDP, İyi Parti, Saadet ve FETÖ, bunlarla el ele yürüyor. Bunların zillet ittifakı var, bunların illet ittifakı var” diye konuştu.



Cumhur İttifakı’nın kuruluş sürecini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ittifakın pazara kadar değil inşallah mezara kadar süreceğini vurguladı.



Vatanseverliğin, milliyetperverliğin rastgele bir olay olmadığının üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankaralı kardeşlerimizin karşısına mecburiyetten değil memnuniyetle oy vereceği, verdiği her oyun da karşılığını hizmet olarak, yatırım olarak icraat olarak alacağı bir aday çıkardık. İşte bu adaylarımızla belediye hizmetlerinde çıtayı düşürmek değil tam tersine daha yükseğe çıkarmak için Ankaralıların desteğine talibiz” değerlendirmesinde bulundu.



“TÜRKİYE’DE SAVUNMA SANAYİNİ HEDEFLERE UYGUN ŞEKİLDE BÜYÜTTÜK”



“Türkiye’nin pek çok sorunu, pek sıkıntısı elbette vardır, ama herhalde bunların en başında gelenlerinden biri CHP sorunudur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün CHP’nin başındaki zat çıkmış yine bir sürü zırvayla milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyor. CHP’nin ittifak yaptığı partileri sayıyor, ama asıl büyük ittifak içinde olduğu parti ve onun arkasındaki örgütü, terör örgütünü, bölücü terör örgütün gizliyor. Hâlbuki asıl büyük ittifakı bölücü örgütün güdümündeki partiyle yaptılar. Nereden mi biliyoruz? Kandil’deki terör baronlarının yaptıkları açıklamalardan biliyoruz. Bu zat çözüm üretmekten bahsediyor, hâlbuki hem Türkiye’nin hem de yapılan tartışmalardan anlıyoruz ki partisinin çözmesi gereken en büyük sorun kendisi olmuş haberi yok. Türkiye’nin tefecilere teslim edildiğinden söz ediyor. Ya dünyadaki en büyük tefeci IMF’tir. Peki, bu ülkede IMF ile ilk anlaşmayı kim yapmıştır? Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır. Bu ülkede IMF en büyük çaplı anlaşmayı kim yapmıştır? Yine aynı kafadaki ekip yapmıştır. Bu ülkeyi senelerce IMF kapılarında kim süründürmüştür? CHP süründürmüştür. Peki, Türkiye’yi IMF cenderesinden kim kurtarmıştır? Biz kurtardık biz. CHP’lilerin söylediklerine bakacak olursak, şayet ülke yönetimini ele geçirirlerse ilk yapacakları iş, Türkiye’yi yeniden IMF’e teslim etmek olacak.’



Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada Atatürk’ün mirasını amacı dışında kullanmakta ısrar ederek banka hissedarı tek parti olma sıfatının CHP’ye ait olduğunu belirterek, “İş Bankasının yüzde 28,5 gibi CHP ortağıdır, böyle bir şey yok. Ne diyor? ‘Biz oradan para almıyoruz ki’. Dört Yönetim Kurulu üyen var, o üyelerin orada ne yapıyor belli değil. Ama onu da Gazi’ye uygun olarak atacağız adımları ve bu hisseyi Hazine’ye er veya geç devredeceğiz” diye konuştu.



Türkiye’de savunma sanayini hedeflere uygun şekilde büyüttüklerini, göreve geldiklerinde yüzde 20 seviyesinde olan yerlilik oranını yüzde 65-70’e çıkardıklarını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arifeye’deki palet fabrikasını bizim satmamızdan bahsediyor, üstelik de yabancılara satmamızdan bahsediyor. Eline, diline dursun be. Böyle bir satış söz konusu değil. Sadece Katar ve Türk ortaklığı 50-50 olmak üzere buranın işletmesini 25 yıllığına biz bu oluşuma devrettik ve bu oluşum buraya yaklaşık 40-50 milyon dolar da yatırım yapacak. Devlet bunu yürütemiyorsa ve burada daha başarılı atmamız gerekiyorsa biz bu adımları atarız” şeklinde konuştu.



“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerine kalan süreye dikkati çekerek tüm AK Parti teşkilatlarının yoğun bir şekilde çalışmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ziya Paşa’nın dediği gibi, ‘Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ Sandıklara sahip çıkacağız ve sandıklarda en ufak bir fireye fırsat vermeyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.



Toplu açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’de özel bir hastanenin açılışını gerçekleştirdi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101936/-ankara-turkiye-nin-tum-renklerini-ve-zenginliklerini-bunyesinde-bulusturan-sehrimizdir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 44
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1285
Toplam Tekil 4076066
IP 18.226.177.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu