"Türkiye Girişim Ekosistemi" toplantısı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









"Türkiye Girişim Ekosistemi" toplantısı
Tarih: 05.02.2019 > Kaç kez okundu? 666

Paylaş


AA - İstanbul - 05 Şub 2019 04:25





Kategori: Ekonomi





"Türkiye Girişim Ekosistemi" toplantısı





- Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu:

- "Telekom şirketlerinin önümüzdeki dönemde üç tane gelir kapısı var, trafik yönetimi, mobil ödeme teknolojileri ve insanların uygulamalara güvenli şekilde ulaşmasını sağlayacak teknolojiler"

- "Yatırımcılara vereceğim en önemli mesaj bu. Bu üç konu, yatırımcıların fikirlerini hızlandıracak ve fark yaratacak alanlar"





İSTANBUL (AA) - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Telekom şirketlerinin önümüzdeki dönemde üç tane gelir kapısı var, trafik yönetimi, mobil ödeme teknolojileri ve insanların uygulamalara güvenli şekilde ulaşmasını sağlayacak teknolojiler. Yatırımcılara vereceğim en önemli mesaj bu. Bu üç konu, yatırımcıların fikirlerini hızlandıracak ve fark yaratacak alanlar." dedi.

Türkiye Girişim Ekosistemi toplantısı, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte şirketin çalışmalarına yönelik bilgi veren Terzioğlu, Turkcell'in de bir startup olduğunu söyledi.

Datanın da petrol gibi işlendiği zaman değer kazandığının altını çizen Terzioğlu, bu yolda önemli yol kat ettiklerini, dijital operatör olma yolunda, günlük 32 dakikalık müşteri-operatör ilişkisini bin 440 dakikaya çevirmeye çalıştıklarını anlattı.

Terzioğlu, insanların internette en çok zaman geçirdikleri alanları, kendi ana iş alanları olarak tanımladıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Anlık mesajlaşma, gazete dergi, müzik gibi alanları, tv seyretme, bulut hizmetleri gibi alanları kendi ana iş alanımız olarak tanımladık, bu alanlara yatırım yaptık ve şu an neredeyse 32 dakikayı 10 katına çıkardık, daha alacağımız çok yol var. Bunları yaparken girişimcilikten uzak olmak çok zor.

Telekom şirketlerinin önümüzdeki dönemde üç tane gelir kapısı var, trafik yönetimi, mobil ödeme teknolojileri ve insanların uygulamalara güvenli şekilde ulaşmasını sağlayacak teknolojiler. Yatırımcılara vereceğim en önemli mesaj bu. Bu üç konu, yatırımcıların fikirlerini hızlandıracak ve fark yaratacak alanlar. Hangi yatırımcı olursa olsun, bizimle bu kabiliyetlerimizi paylaşmasını öneriyoruz."

Hızlı giriş hizmetine ilişkin katılımcılara bilgi veren Terzioğlu, 31 Aralık'ta 1,2 milyon kişinin aynı anda Hadi yarışmasını problemsiz kullanabildiğini aktardı.

Kaan Terzioğlu, "Bize nerede müşterilerimizle daha fazla vakit geçirme fırsatı verirseniz, biz oralarda varız." dedi.

Yapay zekanın önümüzdeki dönemde en çok konuşulan konulardan biri olduğunu belirten Terzioğlu, her sektörde, her alanda yapay zekanın farklı şekilde kullanılacağını anlattı.

Terzioğlu, ön kriterleri karşılayan tüm girişimlere data centerlerini açacaklarını, bu kapsamda girişimcileri destekleyeceklerini bildirdi.

Turkcell, toplantı kapsamında Evreka, Mektepp ve e-bursum girişimlerine 100 bin lira değerinde bulut desteği vereceğini de açıkladı.















Muhabir: Eda Fatma Topçu

Yayınlayan: Cevat Kışlalı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1316
Toplam Tekil 4069237
IP 18.191.11.208






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu