Şehit Ülkücü Kadınlar Anma Programı Tilburg’ta yapıldı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Şehit Ülkücü Kadınlar Anma Programı Tilburg’ta yapıldı
Tarih: 29.01.2019 > Kaç kez okundu? 1051

Paylaş


Hollanda Türk Federasyon 2019 yılının ilk programını şehit ülkücü kadınlar için yapılan anma programı ile gerçekleştirdi. Tilburg Türk Gençler Derneği’nin yeni binasında gerçekleştirilen anma programında şehit ülkücü kadınların hayatları dile getirilerek, Ülkücü Hareket içinde mücadele veren ülkücü kadınların çileleri katılımcılara aktarıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti, şehitler için bir dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programının açılış konuşmasını Tilburg Türk Gençler Derneği Başkanı Ali Yıldız yaptı. Hollanda Türk Federasyon Kadın Kolları Başkanı Neslihan Büyükhan’ın sunumu ile devam eden programda şehit ülkücü kadınlar ile ilgili hazırlanmış olan görseller ekrana taşınarak şehit ülkücü kadınların hayatlarından kısa sunumlar yapıldı. Adana Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı ve ses sanatçısı şehit Mürüvvet Kekilli’ninde Alparslan Türkeş için söylemiş olduğu “Başbuğum nerede” adlı eseri katılımcılara dinletildi.

Anma programında son konuşmacı olarak kürsüye gelen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise konuşmasına Türk tarihinde Türk kadınının önemine vurgu yaparak başladı. Murat Gedik bu tür programlarla şehitlere vefa göstermenin yanı sıra, hedeflerinin gelecek nesillere Ülkücü Hareket’in kutlu mücadelesini aktarmak olduğunu söyledi.

Daha önce idam edilen dokuz ülkücü şehit için dokuz program tertipleyen Hollanda Türk Federasyon, şehit ülkücü kadınlar programı ile ülkücü şehitleri anma programı ile bir program daha tertiplemiş oldu. Hollanda Türk Federasyon’un bir sonraki şehitler için programının ‘Şehit Ülkücü Yazar ve Gazeteciler’ için yapılacağı duyuruldu.

Şehit Ülkücü Kadınlar Anma Programı yapılan toplu dua ile son buldu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 581
Toplam Tekil 4064788
IP 3.137.199.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu