“2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığımızdan en küçük bir geri adım atmayacağız” 27.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığımızdan en küçük bir geri adım atmayacağız” 27.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 27.01.2019 > Kaç kez okundu? 651

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığımızdan en küçük bir geri adım atmadık, atmayacağız. Yatırımlarımızı, dünyanın hayranlıkla takip ettiği dev projelerimizi, siyasi açılımlarımızı, askerî altyapımızı güçlendirmeyi aynı hızla devam ettiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaçayı Mevkii’nde düzenlenen, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni’nde vatandaşlara hitap etti.





Antalya’nın, belediye hizmetleri konusunda dönemlere göre farklı standartlar yaşamış bir şehir olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin üzerine belediyecilik anlamında bir dönem çöken kara bulutların, Menderes Türel’in belediye başkanı olduğu iki ayrı dönemde dağıldığını, Türel’in kara bulutları dağıtmak için çok büyük mücadeleler verdiğini söyledi.





“ANTALYA’YA BELEDİYECİLİKTE ÇAĞ ATLATMAK AK PARTİ’YE NASİP OLDU”



Antalya’ya belediyecilikte çağ atlatmanın AK Parti’ye nasip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 31 Mart seçimlerinde Türel’e destek vermelerini isteyerek, belediyecilikte Antalya’yı daha da ileriye taşımaya talip olduklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 841 milyon lira yatırım bedelli 27 kalem eser ve hizmetinin toplu açılışını yaptıklarına dikkati çekerek, 250 milyon liralık bir yatırım olan Konyaaltı Sahil ve Yaşam Parkı’nın, yine 250 milyon lira yatırım bedeli olan Kızıllı Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm, Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi’nin, Türkbeleni Millet Bahçesi, Boğaçay Peyzaj ve Taşkın Önleme Tesisi, Gıyasettin Keyhüsrev Köprülü Kavşağı, Ali Çetinkaya Yayalaştırma Projesi gibi yatırımların hizmete gireceğini anlattı.



“ANTALYA’NIN MARUZ KALDIĞI AFETLER ALTYAPI YATIRIMLARININ ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”



Antalya’nın son birkaç gündür maruz kaldığı afetlerin altyapı yatırımlarının önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu felaketlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlara bir kez Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Son yaşanan afetlerin Antalya’da daha önce görülmeyen türden afetler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fırtına erken uyarı sisteminden, dalgalara karşı araçları ve binaları koruyacak engellere kadar, yeni tehditlere uygun her türlü önlemi alacaklarını bildirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla yola çıktıklarını, vatandaşların can ve mal güvenliğinin kendileri için her şeyin önünde olduğunu vurgulayarak, ”Türkiye yıllarca, ülkenin ve milletin kaynaklarını, vatandaşlarımıza hizmet yerine bir avuç seçkine peşkeş çeken zihniyetin elinde eziyet görmüştür. Yıllar boyunca, Türkiye’nin yoksulluğuna, geri kalmışlığına, sıkıntılarına bahane olarak hep imkânlarının yetersizliği gösterildi. Ne zamanki biz ülke yönetimini devraldık, işte o zaman gördük ki mesele imkânsızlık değil zihniyet” değerlendirmesinde bulundu.



“YÖNETİM ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİREREK BUGÜNLERE GELDİK”



Türkiye’nin AK Parti iktidarları döneminde 3,5 kat büyüdüğünü, yeraltından petrol fışkırmadığı, gökyüzünden para yağmadığı hâlde bir anda şahlanışa geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yönetim zihniyetini değiştirerek bugünlere geldiklerini, başarılar elde ettiklerini anlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıl önce Türkiye’nin savunmada yüzde 20 oranında millî olduğunu şu anda bu oranın yüzde 65 seviyesine yükseldiğini ifade ederek, “Artık biz insansız hava araçlarını yapıyoruz, silahlı insansız hava araçlarını yapıyoruz, zırhlı taşıyıcıları biz yapıyoruz. Şimdi bir de insansız hava aracının silahlı olarak çok büyüğünü yapıyoruz ki birkaç ay içinde bitecek, o dünyada örnek teşkil edecek” dedi.



Antalya Havalimanı’nın 16 yıl önceki hâlinin içler açısı ve turistler için kepazeliklere sahne olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde havalimanını büyüttüklerini, ardından Gazipaşa Havalimanı’nı hizmete aldıklarını şimdi de Antalya’ya üçüncü havalimanı yapılacağını söyledi.



“MİLLET VATANINA SAHİP ÇIKTIKÇA DEVLETİMİZ GÜÇLENDİ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet vatanına sahip çıktıkça devletin büyüyüp, güçlendiğini, devlet milletin önünü açtıkça da vatandaşların her alanda büyük başarılara imza attığını dile getirerek, “Geldiğimiz nokta çok önemlidir, ama yeterli değildir. Ne yapacağız, edeceğiz, 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye’nin orta-üst gelişmişlik grubundaki ülkeler sınıfından gelişmiş ülkeler sınıfına geçebilmesi, ancak bu şekilde mümkündür” diye konuştu.



Kendileri Türkiye’yi bir üst sınıfa çıkarmak için çalışırken, birilerinin de Türkiye’yi bir alt gruba göndermek için var güçleriyle çalıştığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 5-6 yılda yaşanılan hadiselere bu gözle bakılırsa olayların daha iyi anlaşılacağını kaydetti.



“BOŞA ÇIKARDIĞIMIZ HER SALDIRI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR”



Türkiye’nin önüne çıkarılan engellerin sadece hızlarını kestiğini, demokrasi ve kalkınma yolunda son hızla gidilen bir dönemde treni raydan çıkartmak isteyenlerin çok uğraştıklarını ancak başaramadıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığımızdan en küçük bir geri adım atmadık, atmayacağız. Yatırımlarımızı, dünyanın hayranlıkla takip ettiği dev projelerimizi, siyasi açılımlarımızı, askerî altyapımızı güçlendirmeyi aynı hızla devam ettiriyoruz. Terörle mücadelede nereden nereye geldik. Ne demiştim; ‘inlerine gireceğiz.’ Cudi’de inlerine girdik, Gabar’da inlerine girdik, Tendürek’te inlerine girdik, Kandil’de inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ülkemize girmeden yerinde onları bitireceğiz. Boşa çıkardığımız her saldırı, hem gücümüze güç katıyor, hem mücadele azmimizi biliyor.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflere ulaşma konusuna dün olduğundan daha kararlı olduklarına vurgu yaparak, el ele vererek Antalya’yı, Türkiye’yi bugün olduğundan daha güzel hâle getireceklerini, Cumhur İttifakı’nı destekleyenlerin mahcup olmayacağını, kimsenin Cumhur İttifakı’nda suiistimal görmeyeceğini dile getirdi.



“SAHİP OLDUĞUMUZ İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMINA DAHA SIKI SARILMAMIZ GEREKİYOR”



Türkiye’nin, son 16 yıldaki başarılarının en önemli sebeplerinden birinin istikrar ve güven ortamını kurma ve koruma konusundaki kararlılığı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’ye ne zaman istikrar ve güven ortamı hâkim olmuşsa demokrasi ve ekonominin kazandığını sözlerine ekledi.



Milletin merhum Adnan Menderes ve Turgut Özal’ı hayırla yâd etmesinin altında onları istikrar güven, demokrasi ve kalkınma sembolü olarak görmesinden kaynaklandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği kritik süreç, Türkiye’nin sahip olduğu istikrar ve güven ortamına daha sıkı sarılmasını gerektiriyor. Ne milletimizin, ne ülkemizin artık hatırlamak bile istemediğimiz eski günlerin kavga, karmaşa, belirsizlik iklimine tahammülü yoktur.”



Türkiye’ye saldırmak için sınırlarının hemen yanı başında beslenip, kışkırtılan terör örgütleri bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne yaptık? Kafalarına kafalarına indik. Cerablus’ta, El Bab’da, Afrin’de indik mi? İndik. Şimdi de hazır bekliyoruz. Eğer yanlış yaparlarsa yine oradayız” ifadesini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait yapımı tamamlanan eser, hizmet ve yatırımları hizmete açtı.



AK PARTİ ANTALYA İL TEŞKİLATI YEMEĞİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış töreninin ardından, AK Parti Antalya İl Teşkilatının düzenlediği yemekte partililere hitap etti.



31 Mart seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın MHP kanadını temsil edecek belediye başkanlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta görevlerini devredecek mevcut belediye başkanlarına da hizmetlerinden dolayı şükranlarını sundu.



Antalya’da yaşanan hortum felaketi ve fırtına dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün felaketin boyutlarını ve felaketin izlerinin silinmesi, meydana gelen hasarın giderilmesi noktasında da devletin etkinliğini gördüklerini söyledi. Yaraların sarılması için her türlü çabanın ilgili kurumlarca gösterildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’nın ve Antalyalıların bu felaketin de üstesinden geleceğine olan inancını dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, il-ilçe başkanından mahalle temsilcisine, sandık müşahidine kadar tüm teşkilatın el birliği, gönül birliği içinde çalışarak, 31 Mart akşamı Antalya’dan tarihî bir zaferin müjdesini kendisine vereceklerine inandığını belirterek, “Çünkü Antalya son 10 yılda hem AK Parti’nin hizmet belediyeciliğini, hem de CHP’nin ‘istismar belediyeciliğini’ yaşamış, bizzat tecrübe etmiş bir şehrimizdir. 2009’da yaşanan yol kazasının Antalya’ya çok ciddi maliyetleri olmuştur” dedi.



“ANTALYA’YI BEŞ YILLIK FETRET DÖNEMİNİN ARDINDAN İHTİŞAMLI GÜNLERİNE DÖNDÜRDÜK”



Tarihi ilimle, irfanla, hikmetle, Türklük ve İslam’la örülü kadim şehir Antalya’nın milletin değerlerinden ve inançlarından uzak yöneticilerin elinde bir dönem sadece uyuşturucu ve alkol gibi skandallarla gündeme geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin aynı dönemde belediyecilik alanında hiç bir hizmet alamadığını, çok gerilere gittiğini anlattı.



Milletin o kötü tecrübeden sonra 2014 seçimlerinde şehrin yönetimini tekrar ehline, AK Partili kadrolara emanet ettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız yatırımlarla Antalya’yı beş yıllık fetret döneminin ardından tekrar o eski ihtişamlı günlerine döndürdük. Bugün hemen her alanda göz dolduran, kendinden söz ettiren, Türkiye’nin marka şehirlerinden biri olan Antalya var. Bugün turizmden tarıma, ticaretten uluslararası toplantılara kadar ülkemizi başarıyla temsil eden bir Antalya var. Bugün geleceğine umutla bakan, bölgesine ilham kaynağı olan bir Antalya var” değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olmadan geçen beş yılın, Antalya’da yıkımın ne kadar kolay olduğunu herkese gösterdiğini vurgulayarak, “Antalya, 31 Mart akşamında ikinci bir yol kazasını kaldıramaz. Başta büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerde 2009 yılındakine benzer bir felaketin tekrarına asla izin vermemeliyiz” dedi.



“ÜLKEMİZE HUSUMETİ AŞİKÂR ÇEVRELERİN İÇİNDE OLDUĞU BİR İTTİFAKIN YERLİ VE MİLLÎ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”



AK Parti teşkilatının durmadan, duraksamadan çalışması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede meydana gelen son hadiselerin 31 Martı, salt bir mahallî idareler seçimleri olmaktan çıkararak, Türkiye açısından bir beka meselesine dönüştürdüğünü kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün siyasi uzantıları ve Pensilvanya tarafından desteklenen karşı bloğun vatan gibi, beka gibi, Türkiye’nin istiklal ve istikbali gibi hiçbir hedefi; hiçbir hassasiyeti yoktur. Bunların yegâne hedefi AK Parti’ye çelme takmak, Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarının öcünü almaktır. Kendilerine ne ad verirlerse versinler, içinde Kandil’in, Pensilvanya’nın, ülkemize husumeti aşikâr tüm çevrelerin içinde olduğu böylesi bir ittifakın yerli ve millî olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.



Ana muhalefet partisinin bir yöneticisinin “Millî olmak, HDP ile ittifak yapmaktır” açıklamasında bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün uzantılarına koltuk değnekliği yapmayı millîlik olarak gören bir zihniyet; ülkemize, milletimize ve elbette Antalya’ya sadece yıkım getirecek; sadece baskı, zulüm ve gözyaşı getirecektir” ifadesini kullandı.



AK Parti’nin 24 Haziran’daki başarısıyla Türkiye’ye yönelik pek çok senaryoyu tersyüz ettiğini, 31 Mart seçimlerinden daha büyük zaferle çıkacaklarına inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece-gündüz demeden, kapısı çalınmadık ev, hâli-hatırı sorulmadık seçmen bırakmamak için çalışmak gerektiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece İstanbul il teşkilatına ait seçtiği bir dosyadan sandık görevlilerini aradığını, hangi sandıkta görevli olduklarını bilip bilmediklerini sorduğunu belirterek, “Maşallah hepsi nerede görevli olduğunu biliyor. Onun için bir gece sizin de içinizden bazılarını arayabilirim. İşi sıkı tutacağız, gevşekliğe yer yok, rehavete yer yok” diye konuştu. Özellikle ilk defa oy kullanacak gençlere ulaşılması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır” ayetini hatırlatarak, “31 Mart akşamı, sandıktan da sonuç olarak yine bizim çalışmalarımız, bizim gayretlerimiz, bizim fedakârlıklarımız çıkacaktır” dedi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101731/-2023-hedeflerimize-ulasma-kararliligimizdan-en-kucuk-bir-geri-adim-atmayacagiz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 965
Toplam Tekil 4074241
IP 18.188.61.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu