“Türkiye'yi Suriye'den uzak tutmak isteyenlerin derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil tam tersine bataklığı derinleştirmektir” 26.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Türkiye'yi Suriye'den uzak tutmak isteyenlerin derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil tam tersine bataklığı derinleştirmektir” 26.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 27.01.2019 > Kaç kez okundu? 586

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gaziantep Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Burada huzur ve güven içinde yaşarken yanı başımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin insafına, bombalarına, varil bombalarına bırakamayız. Coğrafyamızda hiçbir tarihî ve insani ilişkileri olmayanlar 12 bin kilometreden gelip Suriye'de cirit atarken biz elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Türkiye'yi buradan uzak tutmak isteyenlerin derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil tam tersine bataklığı derinleştirmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Karataş Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Gaziantep Aday Tanıtım Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.





“GAZİANTEP SANAYİ, TİCARET, İHRACAT, TARIM VE TURİZM ALANLARINDA KENDİNİ İSPAT ETMİŞ BİR ŞEHİR”



Konuşmasına, bir Gaziantep türküsünün sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart akşamı Gaziantep'te yeni destanlar yazacaklarını söyledi.



Gaziantep'in, hemen yanı başındaki Suriye'de sekiz yıldır süren kriz karşısında gösterdiği vakur, şefkatli, merhametli, sabırlı duruşla tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerden arındırılan bölgelerin yeniden kalkındırılmasında da büyük sorumluluk üstlendiğini, fedakârlık yaptığını belirtti.



Fırat Kalkanı bölgesinin idari yapılanmasını yürütürken görevi başında vefat eden Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'e rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem sınır ötesinden Türkiye’ye yönelik saldırılarda hem de sınır ötesi operasyonlarda şehit olanları rahmetle yâd ettiğini söyledi.



Gazianteplilerin neredeyse şehrin nüfusunun yüzde 20’sine ulaşan muhacirlere ensarlık yaptığını, bu fedakârlıklarının karşılığını her iki dünyada da göreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'in bu seçimlerde de tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına, Cumhur İttifakı sahip çıkacaklarına olan inancını dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in sanayi, ticaret, ihracat, tarım ve turizm alanlarında kendini ispat etmiş bir şehir olduğuna işaret ederek AK Parti hükûmetlerinin 16 yılda Gaziantep'e 35 milyar lira yatırım yaptıklarını bildirdi.



GAZİANTEP’E YAPILAN YATIRIMLAR



Gaziantep’e 10 bin 830 yeni dersliği, ikinci devlet üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 440 kişi kapasiteli yurt binalarını kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin 250 yatak kapasiteli yeni yurt binalarını da yakın zamanda şehre kazandıracaklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa edildiğini, eski stadyumun yerine Hasan Celal Güzel ismini verdikleri millet bahçesi projesinin en güzellerinden birini de Gaziantep'te gerçekleştirildiğini dile getirerek, Şahinbey'in şehit edildiği bölgeyi millî mücadele tabiat parkı hâline getirdiklerini, 16 bin 219 konutu kentte hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.



Yerel ve yatay mimari ilkesiyle inşa edilecek 50 bin konutluk yeni bir şehri Gaziantep’te kuracaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda yaklaşık 6 bin konutu kapsayan projelerin şehirde hayata geçirileceğini ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te son 16 yılda, 19'u hastane olmak üzere toplam 80 sağlık tesisi inşa edildiğini, aralarında bin 875 yataklı şehir hastanesinin de bulunduğu altı sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini belirterek, iktidarları döneminde şehirdeki ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ve yaşlılara da yaklaşık 4 milyar lira kaynak aktardıklarına dikkati çekti.



Gaziantep’e yapılan ulaşım, altyapı, hızlı tren, metro, raylı sistem ve lojistik yatırımlarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacının karşılanması için 1.2 milyar lira yatırım bedelli Düzbağ Projesi'ni de hayata geçirdiklerini, 16 yılda yapılan sulama tesisleriyle Gaziantep'te 203 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını, yaklaşık 80 bin dekar araziyi sulayacak Doğanpınar Barajı inşasının da sonuna yaklaşıldığını kaydetti.



Çiftçilere toplam 1.5 milyar lira tarımsal destek sağladıklarını, yaklaşık 2 milyar lira teşvikle 86 bin Gaziantepli iş verene destek olduklarını, Gaziantep'e iki yeni organize sanayi bölgesi, iki teknokent, on araştırma-geliştirme ve dört tasarım merkezi kazandırdıklarını söyledi.



“SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDEKİ KARDEŞLERİMİZİN DE HAKLARINI KORUMAK GÖREVİMİZ”



“Kendi sınırlarımız içerisindeki vatandaşlarımız kadar sınırlarımızın ötesindeki dostlarımızın ve kardeşlerimizin de haklarını, hukuklarını, onurlarını korumak görevimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin bölüşmenin bereketine, dayanışmanın gücüne inanan bir millet olduğunu vurguladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset ve ekonomideki imkânları dostlarıyla paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek şöyle devam etti: “Burada huzur ve güven içinde yaşarken yanı başımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin insafına, bombalarına, varil bombalarına bırakamayız. Bunu kimi zaman göstere göstere yaparız ama kimi zaman da sessizce yaparız. Mutlaka elimizden gelen gayreti ortaya koyarız ve bir gece ansınızın gider gereğini yaparız. Coğrafyamızda hiçbir tarihî ve insani ilişkileri olmayanlar 12 bin kilometreden gelip Suriye'de cirit atarken biz elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Türkiye'yi buradan uzak tutmak isteyenlerin derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil tam tersine bataklığı derinleştirmektir. Diyorlar ki Türkiye'nin Suriye'de ne işi var. Onlara ne diyeceksiniz biliyor musunuz, 1998 yılında Baba Esed'le o zaman Türkiye bir Adana Mutabakatı Anlaşması imzalandı. Ve bu anlaşma hâlâ hükmü icra edilmesi gerekli olan bir anlaşmadır, anlaşma metninin içinde bunlar vardır."



“DEAŞ'LA MÜCADELEDE SOMUT BAŞARILARI OLAN TEK ÜLKE TÜRKİYE”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Mutabakatı Anlaşması’nın 2010'da yenilendiğini ve aynı kararlılıkla şu anda da hükmünü icra ettiğine vurgu yaparak, “Sorsanız hepsi de bunların DEAŞ'la mücadele için Suriye'de. DEAŞ'a ne yaptılar bilmiyoruz ama 1 milyona yakın Suriyeli kardeşimizin ölümüne ya göz yumdular ya da doğrudan ortak oldular. DEAŞ'la mücadelede somut başarıları olan tek ülke Türkiye'dir. Mesela son 2 yılda yaklaşık 8 bin DEAŞ mensubunu gözaltına aldık, bunlardan 2 bin 300'den fazlasını tutukladık. Suriye krizi başladığından bu yana sınır dışı ettiğimiz DEAŞ'lı sayısı 7 binin üzerindedir. Sadece El Bab'da 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hâle getirdik. Denizlerde veya topraklarımız içinde çeşitli ülkelerden 1 milyona yakın kaçak göçmeni yakaladık, bunlardan 240 binini ülkelerine gönderdik” açıklamasında bulundu.



Türkiye'nin 4 milyona yakın çoğu Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını, buna karşılık Avrupa Birliği’nin birkaç yüz bin sığınmacıyı dahi koyacak yer bulamadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, medeniyetin, tarihin ve kültürün kendilerine gösterdiği şekilde hem Türkiye'nin hakkını, hukukunu koruyacaklarını hem de dost ve kardeşlerine sahip çıkmayı sürdüreceklerini yineledi.



“300 BİNE YAKIN SURİYELİ MÜLTECİ ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin çok büyük bir alicenaplıkla son yıllarda yaşanan sıkıntıları göğüslediğini dile getirerek bu süreçte Gaziantep’in ayrı bir yeri olduğunu, Gazianteplilerin gönüllerinde ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi.



Türkiye’nin Suriye'de güvenli hâle getirdiği yerlerin çoğalmasıyla, vatandaşların üzerindeki yükün de hafifleyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 bine yakın Suriyeli mültecinin ülkesine geri döndüğünü, Münbiç ve Tel Rıfat ile Fırat'ın doğusundaki yerler teröristlerden arındırdığında milyonlara varan sayıda Suriyelinin kendi evlerine dönme imkanı bulacaklarını bildirdi.



Siyaset ve diplomasiyi sonuna kadar kullanarak sorunun çözümünü aradıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu meselelerin çözümünde çok ciddi bir mesafe kat ettik. Bir yandan Ruslar ve İranlılar diğer taraftan Amerikalılarla, tabii en başta Suriye'nin kendi halkıyla iş birliği içinde bölgemizi bu büyük felaketten kurtarmakta kararlıyız" diye konuştu.



“YÜZ BİNLERCE İDLİBLİ’NİN KENDİ TOPRAKLARINDA KALMASINI SAĞLADIK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib meselesini de çözüm yoluna koyduklarını ifade ederek Rusya ile ortaklaşa İdlib’e müdahale ederek, yüz binlerce İdlibli’nin kendi topraklarında kalmasını sağladıklarını anlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gerektiğinde askerî yöntemlerden kaçınmayacağını Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları ile gösterildiğini vurguladı.



Münbiç ve Fırat'ın doğusu için gerektiği durumda kullanmak üzere askerî hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlen süren siyasi ve diplomatik süreçlerin neticelerini beklediklerini dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeleri anımsatarak, “Amerika ile diplomasi devam ediyor, koalisyon güçleriyle devam ediyor. Bunları yakın takipte devam ettireceğiz. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız. Bunun için bize bedel ödetme tehdidi yapanlara 'Biz bu bedeli öderiz ama istiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyiz' diyoruz” değerlendirmesinde bulundu.



“ÜRETİMİ VE İSTİHDAMI ARTIRMANIN YOLU YATIRIMDIR”



Türkiye'nin son yıllarda ekonomik tuzaklara da maruz kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıkıntıların çözümünün biraz zaman aldığını, istihdam seferberliğiyle iki yılda 1,5 milyonluk ilave istihdam elde edildiğini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki toplantıda istihdamı 2,5 milyon kişiye çıkartma taahhüttü aldığını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayiciye, tüccara, odalara, borsalara güvendiğini söyleyerek, “Üretimi ve istihdamı artırmanın yolu yatırımdır. Hem kendi vatandaşlarımızdan hem de yurt dışından ülkemizde yatırım yapmak isteyenlere kapılarımızı sonuna kadar açtık. Hem Batı ülkelerinden, Orta Doğu'dan, Körfez'den, hem Orta Asya'dan, Uzak Doğu'dan ciddi yatırımcı ilgisi var. Bunların fiilen hayata geçmesi ve istihdama dönüşmesi zaman alıyor, bir anda bunlar olmuyor ama artık tünelin ucu göründü” şeklinde konuştu.



KOBİ’lere işini büyütmesi ve dolayısıyla istihdamı artırması için uygun şartlarda finansman sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlanan kaynakları faize ve benzeri finans araçlarına yatırıldığını duyduklarını, döviz kuru ve enflasyon konusunda çok abartılı öngörülerde bulunarak, fiyatları şişiren kimi ticaret erbaplarının da aynı şekilde devam ettiklerine şahit olduklarını söyledi.



“MARKETLERDE FİYATLAR ARACILAR VASITASIYLA TIRMANDIRILIYOR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşı pazarda, marketlerde fiyatların aracılar vasıtasıyla tırmandırıldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu şekilde yüksek rakamlarla bu fiyatlarda mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var ve bu uygulamayı da yapacağız, kusura bakmasınlar. Bunun adı ticaret, para kazanma değildir. Bunun adı olsa olsa fırsatçılıktır, riyakârlıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir. Bazıları, 'Serbest piyasa' diyor, geç bu işi. Serbest piyasa başka bir şey. Fiyatları piyasa belirler, gerçek serbest rekabette ama bu o değil. Dünyanın hiçbir yerinde devletin ve toplumun böyle bir çarpıklığa göz yumması, gözünü hırs bürümüş bir avuç spekülatöre teslim olması söz konusu olamaz."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ile Cumhur İttifakı’nın AK Partili ve MHP’li ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısının ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı teşkilat yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.



“TÜRKİYE'NİN 2023'E KADAR OLAN GELECEĞİNİN BELİRLENECEĞİ KRİTİK BİR DÖNEME GİRİLDİ”



Türkiye'nin 2023'e kadar olan geleceğinin belirleneceği zorlu, kritik bir döneme girildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt içi ve yurt dışında yedi düvelin AK Parti’ye karşı birleştiğini, AK Parti’ye karşı bir zafer elde etmek için her türlü yola başvurduklarını söyledi.



İngiltere’de ışıklı reklamla kendisinin Türkiye’de akademisyenleri öldürdüğünün iddia edildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neredeyse bu öldürdüğüm akademisyen? Hiç böyle bir şeyi ben kendim bile duymadım, görmedim, bilmiyorum ama dünya zalimler ve hainlerle dolu. Biz de diyoruz ki evet ne söyleyeceğimi biliyorsunuz, zalimler için yaşasın cehennem” ifadesini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyecilik anlayışlarının esbabı mucibesinin halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet etmek düşüncesi olduğunu vurgulayarak 16 yıldır halkın teveccühünü kazanmalarının sebebinin bu olduğunu, halkın kendisine hizmet eden AK Parti kadrolarının yanında yer aldığını kaydetti.



AK Parti’nin geçen yıllar içerisinde bir taraftan güçlendiğini, geliştiğini, istikrar çizgisini hiçbir zaman kaybetmeyen bir parti olarak yoluna devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetle beraber kurulduk diyenler yerlerde sürünüyor görüyorsunuz. Biz Atatürk'ün partisiyiz diyenler yerlerde sürünüyor çünkü onlar Atatürk'ü istismardan başka bugüne kadar bir şey yapmadılar. Zaten sağ olsa herhâlde önce bunları hesaba çeker, vaka bu” değerlendirmesinde bulundu.



“KAYYUMLARIN ATANMASIYLA KAYBETTİKLERİ HARAÇ İMKÂNLARINI ELDE ETMENİN HESABINI YAPIYORLAR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 seçimlerinde AK Parti’nin yolunun FETÖ’nün montajları ve şantajlarıyla kesilmeye çalışıldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimlerde de kesinlikle boş durmayacaklar. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde bölücü terör örgütünü üzerimize salanlar hiç şüphesiz bu sefer de başka hususlar üzerinden bizleri vurmayı deneyecekler. Yerel seçimlerin kendisine has dinamikleri var. Bu çevrelerin iştahını tabii bu kabartıyor. Nitekim son dönemde Gazi Mustafa Kemal, Andımız, Suriye, ekonomi ve mülteciler gibi hassas başlıklar üzerinden alevlendirilmek istenen gerilimler önümüzdeki günlerde bizleri, nelerin hangi tür sınamaların beklediğinin işaretidir. Bunun yanında güvenlik birimlerimizin son haftalarda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda ele geçirdiği malzemeler de örgütün seçim dönemini kana ve gözyaşına bulamak için ciddi hazırlıklar içinde olduğunu gösteriyor. Ama artık bunlar geçerli değil. Biz bunları Cudi'de mağaralarda duman ettik, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de duman ettik.”



“CUMHUR İTTİFAKI MENFAAT DEĞİL İLKE VE PRENSİP BİRLİKTELİĞİ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Türk uçaklarının, insansız hava araçları ile silahlı insansız hava araçlarının teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirdiğini bildirerek, Türkiye’nin huzuruna, refahına kastedenlere hayat hakkı tanımayacaklarını vurguladı.



Ağır zayiat veren bölücü terör örgütünün 31 Mart seçimlerine ölüm kalım meselesi olarak baktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgüt çevrelerinin kayyumların atanmasıyla kaybettikleri haraç imkânlarını yeniden elde etmenin hesabını yaptığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi ile yanına aldığı yedeğinin, sadece AK Parti’ye zarar vermek için terör örgütünün kirli emellerine alet olduğuna vurgu yaparak, geçtiğimiz günlerde CHP'li bir Parti Meclisi üyesinin ‘Millî olmak HDP ile ittifak yapmaktır’ açıklamasında bulunduğunu anımsattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birisi de Ankara'da ne diyor? 'Hayvanlarla ilgili bu zulümler, katliamlar dindarlar hayvanları katlediyorlar, zulmediyorlar.' Dindarların böyle bir şey yapması mümkün mü? Onu sen yapabilirsin, senin cibilliyetinde olanlar yapabilir ama dindarlar böyle bir şey yapamaz. Biz sevgililer sevgilisi peygamberimizin özellikle hayvanlara karşı olan tutumundan nasibini almış, hatta bir keresinde yolda giderken yol kenarında bir köpek ölüsü var, yanındaki sahabe arkadaşları burunlarını tutuyor, herhâlde kokunun etrafı rahatsız edeceği noktasında, fakat dişleri gözüküyor, peygamber efendimizin o esnadaki tavrı şudur, 'ah dişleri ne kadar güzel' diyor. Biz bu kültürle bu terbiyeyle yetişmiş bir neslin mensuplarıyız. Eğer bugün hayvanlarla ilgili parlamentoya bir yasa çalışmasını yapıyorsak işte bundan dolayı yapıyoruz ama CHP'nin böyle bir zihniyeti, kültürü, medeniyeti yok.”



Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında meydanlarda, kışla önlerinde darbecilere karşı kurulduğunu, bir "çıkar ittifakı" değil, "beka ittifakı" olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın menfaat değil ilke ve prensip birlikteliği olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile azami müşterekler üzerinden pazara kadar değil, mezara kadar sürecek bir ittifak sürdürmeyi temenni ettiğini dile getirerek, halka tepeden bakmadan, tevazu, samimiyet ve gayretle “önce millet önce memleket” dediklerini kaydetti.



“TÜM KARDEŞLERİMİZİN SAHADA ÇOK AKTİF BİR ŞEKİLDE GAYRET SARF ETMESİ ELZEMDİR”



Gençlere ulaşmanın önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için sosyal medya ve yeni iletişim araçlarının adaylara önemli imkânlar sunduğunu, bu imkânların iyi, etkili ve amacına uygun bir şekilde kullanılması gerektiğine işaret etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Televizyon, radyo, gazete, Twitter ve Facebook gibi araçlar bizim yüz yüze, gönül gönüle iletişim stratejimizin sahada birer tamamlayıcısıdır. Bunun için adaylarımız ve yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm kardeşlerimizin sahada çok aktif bir şekilde gayret sarf etmesi elzemdir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Antalya’da aday tanıtım toplantısı düzenleneceğini, hafta içinde de manifestoyu açıklayarak aday tanıtım sürecini tamamlayıp kampanya çalışmalarına başlayacaklarını anlatarak kampanya sürecinde AK Parti belediyeciliğinin tüm kesimlere anlatılması gerektiğini kaydetti.



“DOĞU’DAKİ ŞEHİRLER BELEDİYE YÖNETİMLERİ KAYYUMLARA DEVREDİLENE KADAR HİZMET ALAMADI”



Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerin belediye yönetimlerinin kayyumlara devredilene kadar hizmet alamadığını, bu şehirlerin kayyumlara devredilmesinin ardından çok büyük değişim yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şu anda bir Diyarbakır’ı görün dersiniz ki ya bunun Batı şehirlerinden hiçbir farkı yok. Dört gidiş, dört geliş yollar, aydınlatmalar muhteşem. O Suriçi, o Dicle bambaşka, o binalarda yaptığımız restorasyonlar bambaşka, orada tarih yeniden ayağa kalktı. Şırnak öyle, Siirt öyle, Van öyle. Daha önce bunlar oradaydı, bunların belediyeciliği oraları mahvetti, onlar oraları çukur yaptılar. Ben İstanbul’a Belediye Başkanı olduğum zaman İstanbul’a üç kelimeyle girdim çöp, çukur, çamur ve seçimi de öyle kazandım. Çünkü İstanbul’u çöp götürüyordu çöp dağları, her taraf çukur ve her taraf çamur böyleydi. Ve aldık bambaşka bir İstanbul inşa ettik, ihya ettik, aynen şimdi oralarda öyle. Gaziantep öyle değil miydi? Gaziantep’i kimden aldık biz? CHP zihniyetinden aldık. Hani bu övdükleri şöyle yaptılar, böyle yaptılar kişiden aldık. Ama o Gaziantep şimdi bugün bakın hangi hâle geldi her yönüyle.”



AK Parti’nin karşısında yer alan muhalefet blokunun tek seçim stratejisinin kutuplaştırma, gerilim, yalan, iftira ve kara çalma üzerine kurulu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tevazu ile hareket etmek gerektiğini yineleyerek fitne oklarının Cumhur İttifakı’na saplamasına fırsat verilmemesi gerektiğini kaydetti.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki aday tanıtım toplantısının ardından, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı teşkilat yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101723/-turkiye-yi-suriye-den-uzak-tutmak-isteyenlerin-derdi-suriye-halkini-ozgurluge-kavusturmak-degil-tam-tersine-batakligi-derinlestirmektir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1254
Toplam Tekil 4069175
IP 3.137.185.180






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu