Lavrov ABD'yi Venezuela'ya müdahale etmekle suçladı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Lavrov ABD'yi Venezuela'ya müdahale etmekle suçladı
Tarih: 24.01.2019 > Kaç kez okundu? 522

Paylaş


AA - Moskova - 24 Oca 2019 06:42





Kategori: Genel





Lavrov ABD'yi Venezuela'ya müdahale etmekle suçladı





Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Venezuela'da yaşanan gelişmeleri "egemen bir devletin iç işlerine kaba bir müdahale" olarak niteledi.





MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Venezuela'da yaşanan gelişmeleri "egemen bir devletin iç işlerine kaba bir müdahale" olarak niteledi.

Rus Ria haber ajansına göre, Lavrov, Cezayir'de mevkidaşı Abdelkader Messahel ile yaptığı ortak basın toplantısında Venezuela'daki son durumu değerlendirdi.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guadio'nun kendini geçici devlet başkanı ilan etmesiyle yaşanan gelişmeleri "egemen bir devletin iç işlerinde kaba bir müdahale" olarak değerlendiren Lavrov, "fiziksel olarak yok edilmesi de dahil" Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu iktidardan indirmek için birden fazla girişim yapıldığını hatırlattı.

Lavrov, ABD ve bazı ülkelerin kendini geçici başkan ilan eden yönetimi tanıdığını anımsatarak, ABD'nin kendi seçimlerine dışarıdan müdahale edildiği suçlamalarında bulunurken, kendisinin diğer ulusların iç işlerine karıştığını belirtti.

Lavrov, "Bu tanıma, (Venezuela'nın) iç işlerinin ciddi şekilde istikrarsızlaştırılması ve kaosla dolu yapay bir güç yaratılmasında (ABD ve diğer bazı ülkelerin) onların müdahalesi olduğu anlamına geliyor." dedi.

Lavrov ayrıca, Rusya'nın, Venezuela'nın ulusal çıkarlarını korumak adına tüm sorumlu devletlerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Muhabir: Ali Cura











Muhabir: Ali Cura

Yayınlayan: Alperen Yurtoğlu





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 854
Toplam Tekil 4072781
IP 3.133.79.70






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu