Irak Türkmenleri Yörük Türkmen Çalıştayı'na damga vurdu - Metin ŞENGÜL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Irak Türkmenleri Yörük Türkmen Çalıştayı'na damga vurdu - Metin ŞENGÜL
Tarih: 17.01.2019 > Kaç kez okundu? 922

Paylaş


11-13 Ocak 2019 tarihleri arasında 19 Yörük Türkmen derneğinin bir araya gelerek düzenlediği 1. Uluslararası Yörük-Türkmen Çalıştayı, Türkiye yanında yurt dışından da 189 Yörük-Türkmen Derneği’nin temsilcilerinin katılımıyla İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan Altın Yunus Oteli’nde gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk gün programında İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Çalıştaya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılım sağladı.



Yanı sıra Yörük kültürünü tanıtan sergide katılımcıların ilgi odağı oldu. Sergide, Yörüklerin kullandıkları kültürel malzemeler ve mitolojik kavramları tanımlayan stantlar yer aldı.

İki aşamadan oluşan çalıştayın birinci aşamasında 8 akademisyenin yer aldığı bilim oturumunda Yörük-Türkmen kültürü üzerine bilgilendirici bildiriler sunuldu. İkinci aşamada ise beş farklı salonda yapılan bölgesel çalışma grupları toplantısında derneklerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözümünde uygulanacak olan çözüm yolları üzerinde durularak 6 maddede sonuç bildirgesi oluşturuldu.

Çalışma grupları toplantısında Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kürşat Çavuşoğlu, Irak'ta Türkmenler'in yaşadığı sıkıntı ve haksızlıkları anlattı:" Irak devleti 1921'de kurulduğundan beri biran olsun Irak Türkmenlerinin yüzü gülmedi, bilakis hep çile, baskı, zulüm, asimilasyon, göçe zorlama, etnik temizlik, sindirme, yıldırma, suikast, adam kaçırma, fidye, bombalı saldırı, hapis, katliam ve idamlara maruz kaldılar. Irak Türkmenleri bunları yaşamalarına rağmen ata topraklarını terk etmediler.

Türkmenler kadar; tarihte hiçbir millet yoktur ki, neredeyse her şehri bir katliamla anılmasın... Tarihte hiçbir millet yoktur ki, yıllar itibariyle bakıldığında, sistematik olarak katledilmesin... Tarihte hiçbir millet yoktur ki, soykırıma ve asimilasyona bu kadar maruz kalmasın.. Ama Türkmenler Dil, kültür, kimlik ve varlıklarını korudular ve hepte koruyacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

Sonuç bildirgesinin okunmasından sonra katılımcılara katılım ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından çalıştay sona erdi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1155
Toplam Tekil 4075936
IP 3.142.195.24






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu