BASIN BÜLTENİ Özersay: “Sürecin gidişatıyla ve olasılıklarla ilgili bir değerlendirme yaptık” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay: “Sürecin gidişatıyla ve olasılıklarla ilgili bir değerlendirme yaptık”
Tarih: 05.01.2019 > Kaç kez okundu? 882

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümet ortağı parti başkanları olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmelerinde Kıbrıs sorununun geleceği ve BM’nin bundan sonra ne şekilde hareket edeceği konusunu ele aldıklarını açıkladı.

Özersay, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yönetim ve zenginliği paylaşma konusundaki isteksizliğiyle ilgili hangi noktada olunduğunu da konuştuklarını söyledi.

Hükümet ortağı partilerin başkanlarıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın hükümet ortağı partilerin yetkilileriyle rutin toplantıları kapsamındaki yılın ilk görüşmesine CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman; HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay; TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit; DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldı.

Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay basına açıklama yaptı.

Özersay, görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kendilerini BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’la gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak detaylı şekilde bilgilendirdiğini kaydetti ve bu bilgilendirmenin ardından hangi konuların ele alındığı, sürecin nereye doğru gittiği ve olasılıklarla ilgili bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Hükümet ortakları olarak kendi görüşlerini de Cumhurbaşkanı Akıncı’ya aktardıklarını ve bu görüşleri ele aldıklarını ifade eden Özersay, bundan sonrasına ilişkin olarak bir hareket tarzı belirlemeye çalıştıklarını da söyledi.

Doğal gaz konusunda son dönemde yaşanan gelişmeleri de Cumhurbaşkanı’yla değerlendirdiklerini belirten Özersay, görüşlerini paylaştıklarını, Cumhurbaşkanı’nın da kendi değerlendirmelerini aktardığını ifade etti.

Özersay, önümüzdeki dönemle ilgili bu karşılıklı görüş alışverişi ertesinde “şu karar alındı” şeklide bir şey söyleyebilecek durumda olmadığını ancak verimli bir görüş alışverişi olduğunu söyleyebileceğini kaydetti.

Özersay, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren iki toplumlu komitelerin görev, yetki ve sorumluluk alanı içerisindeki konularda hükümet olarak kendilerinin yapabileceği ya da yapması gereken şeylerle ilgili değerlendirmelerde de bulunduklarını kaydetti.



“Kısmet” dördüncü kez Amerika’da



Kıbrıs Türk yapımı, “Kısmet” adlı kısa film dördüncü kez ABD’de gösterilecek. Ekim ayında Kansas, Kasım ayında ise Florida ve Seattle’da gösterilen Kısmet, bu kez de Arkansas’ta seyirciyle buluşacak.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sponsorluğunda çekilen ve yönetmenliğini Doğuş Özokutan ile Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği Kısmet, uluslararası festivallerin resmi seçkilerine girmeye devam ediyor. Kısmet, ABD’nin Arkansas eyaletine bağlı Hot Springs şehrinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Arkansas Shorts” adlı uluslararası festivalde gösterilecek.

“Low Key Arts” adlı sivil toplum örgütü tarafından organize edilen festivalde, uluslararası seçki, Kuzey Amerika seçkisi ve Arkansas seçkisi olmak üzere üç kategoride gösterimler yer alacak. Bu yıl dünya genelinden 2 binin üzerinde başvuru arasından uluslararası seçkiye kabul edilen Kısmet’in gösterimi, 5 Ocak Cumartesi akşamı tarihi Malco Sineması’nda yer alacak.

Dünya prömiyerini 18 Ekim’de ABD’nin önde gelen bağımsız film festivallerinden Tallgrass Uluslararası Film Festivali’nde yapan Kısmet, bugüne kadar 11 uluslararası festivalin resmi seçkisine girmeyi başardı. Bu uluslararası festivaller çerçevesinde 19 farklı ülkede gösterilen Kısmet, Aralık ayı başında Brezilya’dan “İzleyici Ödülü” kazandı.

Ölünce yakılmayı vasiyet eden bir adamın karısı ve oğlunu imkânsız bir görevle baş başa bırakmasını konu alan Kısmet’in başrollerinde Deniz Çakır, Osman Ateş ve Mehmet Kumser yer alıyor.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 391
Toplam Tekil 4066526
IP 18.191.195.110






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu