BASIN BÜLTENİ Özersay, devlet adına engellilerden özür diledi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay, devlet adına engellilerden özür diledi
Tarih: 05.12.2018 > Kaç kez okundu? 437

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, devlet adına engellilerden özür diledi. Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün ziyaretine gelen engellilerin uygun alt yapı olmamasından dolayı ofisinin bulunduğu kata çıkamadığını ve konuklarını zemin katta kabul etmek durumunda kaldığına dikkat çekti. Özersay, "Bugün ziyaretime gelen Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu üyelerini zemin katta yer alan bir müdürümüzün odasında misafir ettim ve kendilerinden devlet adına bunca yıllık bu vizyonsuzluk nedeniyle özür diledim" dedi.

Özersay, bakanlıkta engellilerin kullanabileceği bir asansör için teklif aldıklarını belirterek şunları ifade etti:

“Bakanlık binamızda engelli bireylerin ikinci kata çıkmaları öngörülmemiş! Ya da ‘çıkmalarına ne gerek var ki’ denilmiş. Bugün ziyaretime gelen Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu üyelerini zemin katta yer alan bir müdürümüzün odasında misafir ettim ve kendilerinden devlet adına bunca yıllık bu vizyonsuzluk nedeniyle özür diledim.

Evet bakanlığımızda giriş katında tekerlekli sandalyeyle giriş imkanı var ama ikinci kata yok. Göreve geldikten sonra Bakanlık binamızda engellilerin kullanabileceği bir asansör için gerekli projelendirmeyi yaptık, Haziran ayı gibi üç ayrı yerden de teklif aldık. 2019 bütçe yılında bu asansörü hayata geçireceğiz. Başbakanlık bünyesinde kurulan Kurul'un somut ve gerçekten uygulanabilir olanlara odaklanması ve bu türden önerilerle gelmesi durumunda bunların hayata geçmesini her alanda destekleyeceğimizi buradan da bir kez daha vurgulamak isterim.”





Çeler “İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadının Rolü 7. Bakanlar Toplantısı”nda konuşma yaptı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu’ da gerçekleştirilen "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadının Rolü 7. Bakanlar Toplantısı" nın ikinci gününde konuşma yaptı.

Çeler, konuşmasına, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından hazırlanan kadının gelişimine yönelik aksiyon planına büyük önem verdiklerini belirterek başladı.

KKTC hükümeti olarak gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Çeler, KKTC’de kamu sektöründe çalışan kadın sayısı, kadınların toplam iş gücü içerisindeki yerleri ve eğitim düzeyleri ile ilgili bilgiler sundu.

Çeler, 2013 yılında KKTC iş gücü içerisindeki kadın sayısının artırılması, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve cesaretlendirilmesi için hükümetin yaptığı yasal düzenlemeleri anlatarak bugüne kadar toplamda 12 bin 371 kadının bu yasa sayesinde iş gücüne katıldığını belirtti.

2015 yılında İş Kadınları Derneği ve DAÜ Kadın Araştırma Merkezi ile işbirliği içerisinde kadın işgücünün ekonomiye katılımını daha fazla sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projeye dikkat çeken Çeler, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yardım alan ve özel sektörde asgari ücretle çalışan kadınların çalışma hayatına katılımını daha fazla sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Kreş Destek Projesi’ni anlattı.

2015 yılında geçirilen yasayla siyasi partilere getirdikleri seçmen listelerinde, en az yüzde 30 kadın kotası zorunluluğu getirildiğini kaydeden Çeler, şu anda Meclisteki 50 milletvekilinden 9’unun kadın olduğunun altını çizdi.

Çeler, ayrıca şu anda Yüksek Mahkeme Başkanıyla birlikte 10 bakanlıktan 2’sinin kadın olduğuna dikkat çekti.

Çeler konuşmasının sonunda, yakın zamanda Bakanlık altında faaliyete geçen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi sayesinde, özellikle kadının rolünün artırılması ve korunmasıyla ilgili çalışmaların hızlandığını belirtti.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 21
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 618
Toplam Tekil 4072545
IP 18.117.182.179






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu