Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği hızlanıyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği hızlanıyor
Tarih: 29.11.2018 > Kaç kez okundu? 427

Paylaş


AA - Brussels Hoofdstedelijk Gewest - 29 Kas 2018 01:49





Kategori: Genel





Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği hızlanıyor





Türkiye ile AB arasında önümüzdeki aylarda ekonomi, enerji ve ulaştırma alanında bakanlar ve AB Komisyonu üyeleri düzeyinde toplantılar yapılması bekleniyor. Mayıs ayındaki AP seçimleri sonrasında Varna formatında bir AB-Türkiye zirvesi planlanıyor.





BRÜKSEL (AA) - Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında önümüzdeki dönemde ekonomi, enerji ve ulaştırma alanında üst düzey toplantılar yapılması beklenirken, mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri sonrasında da Varna formatında bir AB-Türkiye zirvesi planlanıyor.

AA muhabirinin üst düzey bir AB yetkilisinden edindiği bilgiye göre, Ankara ile Brüksel arasında enerji, ekonomi ve ulaştırma alanlarında yüksek seviyeli diyalog toplantıları yapılacak.

Buna göre, gelecek yıl 5 Şubat'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Brüksel'de temaslarda bulunması bekleniyor. Diğer yandan, önümüzdeki aylarda AB Komisyonu Başkan Yardımcıları Jyrki Katainen ve Maros Sefcovic'in, ekonomi konularını görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret etmesi öngörülüyor.

Enerji alanında da gelecek yıl ocak ayında Türkiye'den Brüksel'e üst düzey bir ziyaret planlanıyor.

1 Ocak'ta başlayacak Romanya'nın dönem başkanlığında, AB Komisyon, Konsey ve dönem başkanının katılımıyla, daha önce Varna'da düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi benzeri bir toplantı yapılması da gündemde bulunuyor. Söz konusu zirve mayıs ayında gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ardından yapılabilecek.

Daha önce Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen zirveye AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmıştı.

AB-Türkiye Ortaklık Komitesi Toplantısı

Öte yandan, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün Brüksel'de düzenlenen 126. AB-Türkiye Ortaklık Komitesi toplantısında, Türkiye'nin AB katılım müzakereleri, vize serbestisi, gümrük birliğinin güncellenmesi, mali iş birliği, göç, terörle mücadele, ulaştırma, enerji konularındaki beklentilerini muhataplarına ilettiklerini belirtti.

Kaymakcı, toplantıda, Türkiye'nin reform ve AB'ye katılım yönünde ilerleme kaydettiğini vurguladıklarını kaydetti.

Muhabir: Yusuf Hatip, Ata Ufuk Şeker











Muhabir: Yusuf Hatip,Ata Ufuk Şeker

Yayınlayan: Mehmet Akgün





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1732
Toplam Tekil 4067866
IP 3.135.246.193






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu