NEFSİME TAVSİYELER: EY GÖNÜL! - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









NEFSİME TAVSİYELER: EY GÖNÜL! - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 03.11.2018 > Kaç kez okundu? 410

Paylaş


Ey gönül, demedi deme: Bazı insanlar 'rahmetli' olurlar, bazıları da geberirler...



Ey gönül! Ne kadar kaldı bilmiyorum, ama bir gün uslanacaksın! 'Demedi' deme...



Ey gönül! Etrafındaki hiç ölmeyecekmiş gibi caka satanlara, yanılıp da hiç bakma!



Ey gönül! Kaç yaşında olursan ol, kendine fazla güvenme! Tedbiri elinden bırakma!



Ey gönül! Bir gün gelecek, şu Feys âlemine farkında olmadan veda edeceksin. 'Demedi' deme!



Ey gönül! Allah'ın hiç bir kuluna ‘yaranmak’ gibi bir kaygın olmasın! Bırak onu başkaları yapsın!



Ey gönül! Hiç kimseye ‘yaranmak’ gibi bir kaygın olmasın. Hiçbir zaman ‘küçük hesaplar’ın adamı olma!



Ey gönül! Herkesin ‘ölecek yaşta’ olduğunu kesinlikle unutma ve kendini sürekli olarak, o yolculuğa hazırla!



Ey gönül! 'Tûl-u Emel Eylemeyin' deyip de hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlara, sakın ola sempati ile bakma!



Ey gönül! Kendinde hikmetler (!) görerek, kibir ve gurura kapılarak ‘güç zehirlenmesi’ne maruz kalan insanlardan uzak dur!



Ey gönül! Bir gün gelecek, her canlının vedası gibi, sen dahi bu fâni âleme farkında olmadan veda edeceksin. 'Demedi' deme!



Ey gönül! Şu fâni âlemde yaşadığın sürece ibadetlerini muntazam olarak yap ve dualarını et, fakat hiçbir zaman hiçbir ameline güvenme!



Ey gönül! Allah'ın hiç bir kulundan maddî hiçbir şey isteme! Mevcutla yetin! İstediğini Yaratıcı'dan iste! Hiç bir kula da ‘eyvallah’ etme!



Ey seyyah gönül! Bir gün gelecek, her yolcu ve seyyah gibi, sen de yollara veda edeceksin. Hem de farkında bilme olmadan... 'Demedi' deme!



Ey gönül! Bir problemin çözümünde aklın ile nefsin farklı şeyler söylerse, sen aklının yönlendirmesine uy, yanılma ihtimalin en az olur.



Ey gönül! Sakın ola ki yoldan çıkma, çıkarmaya çalışanlara da diren. Hep sırat-ı müstakim üzere ol ve doğru yolun sapık kullarına itibar etme.







Ey gönül! Diliyle 'nasıl olsa öleceğiz, imtihana tabi tutulacağız' deyip, kalbinden bunu tasdik edemeyen ve günlük yaşantısına uyduramayanlardan olma!



Ey gönül! İnsanoğlu bu, bir meçhul... 40 senede zor şartlarda biriktirdiği güven, itibar ve sevgiyi bir anda yok edebilir. Allah seni ve neslini bu türlerden eylemesin...



Ey gönül! Eleştirilere karşı dirençli ol! Moralini bozma. Suyun üzerinde yalın ayak yürüsen bile, ‘yüzme bilmiyor’ diye eleştirenler olacaktır. Takma kafana, yoluna devam et!



Ey gönül! Birlikte yola çıktığın arkadaşlarını, hainlik etmedikleri sürece, terk etme ve yolda bırakma; küçük hesaplarla onları yollarda bulduğun başkaları ile değişme! Yoksa ileride, felaketlerle karşılaşman mukadderdir.



Ey gönül, daha ne söyleyeyim sana…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 848
Toplam Tekil 4074124
IP 3.141.30.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu