BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Endonezya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Endonezya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı
Tarih: 31.10.2018 > Kaç kez okundu? 832

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, uçak kazası nedeniyle Endonezya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı gönderdi.

Bakan Özersay gönderdiği mesajında “Endonezya’da meydana gelen trajik uçak kazasını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Hükümetimiz adına yaşamını yitirenlerin yaslı ailelerine ve kardeş Endonezya hükümeti ve halkına en içten üzüntülerimi ve derin taziyelerimi iletirim” ifadelerini kullandı.



Lute liderlerle görüşmek amacıyla bugün adaya geliyor



BM Genel Sekreteri’nin Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmek amacıyla bugün adaya günübirlik ziyarette bulunacak.

Lute, bugün sabah Anastasiadis, öğleden sonra ise Cumhurbaşkanı Akıncı’yla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Anastasiadis’le Cuma günü gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının ucu açık, sonuç odaklı olmayan, herhangi bir zaman kaygısı taşımayan bir sürecin parçası olmak istemediğini belirtmiş, bu konuları Lute ile ele almak istediklerini söylemişti.

Lute’un ziyaretiyle yeni bir sürecin başlamasının mümkün olup olmadığını söylemek için önce hangi çerçevede buraya geleceğini bir görmek gerektiğini de kaydeden Akıncı, bu konuların Lute’un yapacağı çalışmalarla şekillenebileceğini ifade etmişti.

Lute, Temmuz ayı sonunda Kıbrıs konusunda müzakerelere devam edilmesi için gerekli zeminin oluşturulup oluşturulamayacağı konusunda görüşmeler yapmak üzere adaya gelmiş ve 23 Temmuz’da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmüştü.





Allen: “Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm görmek istiyoruz"



İngiltere'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Allen, ''Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm görmek istiyoruz'' dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs raporu, dünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki kapalı oturumda ilk kez görüşüldü.

Görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Allen, Guterres'in Kıbrıs raporunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, ''Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm görmek istiyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda'nın BM Daimi Temsilcisi Karel van Oosterom ise Crans Montana'dan sonraki dönemde siyasi süreci ilerletmeye yönelik adım atılmamasının hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

BM Genel Sekreteri Guterres, 15 Ekim'de BM Güvenlik Konseyine sunduğu Kıbrıs raporunda, "Ada'da iki toplum arasında kapsamlı çözüm umutlarının hala canlı olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Sonuç vermeyen ve sonu olmayan bir sürecin geride kaldığını, Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün sürdürülemeyeceğine dair yaygın bir anlayış olduğunu kaydeden Antonio Guterres, "Kıbrıslıların, sadece net bir ufukta başarılabilecek kalıcı bir barışın getirebileceği ortak bir geleceği hak ettiğine inanıyorum." ifadesini kullanmıştı.

Guterres, Ada'da çözümün gelecekte her Kıbrıslının koşullarını iyileştireceğine değinerek, taraflar beklentilerinden daha azını kabul etse de çözümün büyüme, refah ve geleceğe dönük güven fırsatları sunacağına işaret etmişti.

İki tarafın da müzakere konusundaki istekliliği göz önünde bulundurularak "bundan sonraki sürece aciliyet duygusuyla iyi bir şekilde hazırlanılması" gerektiğini belirten BM Genel Sekreteri Guterres, yeni bir çabadan sonuç alınabilmesi için "yeni fikirlere ihtiyaç duyulabileceği" yorumunu yapmıştı.

Guterres, müzakereler başlamadan önce kilit konularda gerçek bir yakınlaşma sağlanıp sağlanmadığını ve tarafların kendi öngörebileceği ortak bir geleceğe yönelik çözüm için yeni öneriler getirmede istekliliğini ölçmek için BM Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute'den Ada'ya giderek istişarelerini sürdürmesini isteyeceğini aktarmıştı.

Antonio Guterres raporunda ayrıca, tam teşekküllü müzakerelere yeniden başlamadan önce taraflardan "başlangıç noktası" konusunda anlaşmalarını istemişti.

"Bir kez daha Kıbrıs'ta ve çevresinde bulunan doğal kaynaklardan her iki toplumun da faydalanması gerektiğini yineliyorum." değerlendirmesinde bulunan Guterres, doğal kaynakların, tarafları karşılıklı kabul edilebilir ve kalıcı bir çözüm bulunması konusunda çalışmaya teşvik etmesi gerektiğini ifade etmişti.



Fatih, Akdeniz’deki ilk sondaj için yola çıktı



Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, "Fatih gemimizle uzun zamandır emek harcadığımız enerjide yerlileşme hamlesinin en büyük adımını atarak, ilk defa kendi gemimizle derin deniz sondajını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Dönmez, Türkiye'nin milli sondaj gemisi Fatih'in Akdeniz'de yapacağı ilk derin deniz sondaj töreninde konuştu.

Türkiye'nin, enerji alanında hiçbir zaman tek taraflı ve çevresini yok sayan bir anlayış içinde olmadığını dile getiren Dönmez, şunları kaydetti:

"Karşılıklı çıkar, karşılıklı hak ve hukuka saygı ve en önemlisi doğaya ve insana saygı, paradigmamızın temelini oluşturuyor. Bu felsefe doğrultusunda, Doğu Akdeniz'de istikrarı, barışı ve huzuru destekledik, destekliyoruz. Adımlarımızı her zaman hukuk çerçevesinde attık. Tek taraflı, gayrimeşru ve Türkiye'nin hakkını engellemeye yönelik adım atmaya tevessül edenlere, uluslararası hukuktan doğan haklarımızı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını sonuna kadar her platformda koruyacağımızı bildirmek isterim. Bizim hiçbir kimsenin kaynağında gözümüz yok. Tek derdimiz kendi hakimiyet alanımızdaki her bir karışın zenginliğini milletimizin hizmetine sunmak."

Bakan Dönmez, Fatih gemisine deniz kuvvetleri ve sahil güvenliğin eşlik ettiğine dikkati çekerek, "Herhangi bir güvenlik riski söz konusu değil ama taciz olursa deniz kuvvetlerimiz gereğini yapacaktır." dedi.



Taner Fas’ın başkenti Rabat’ta resital verecek



Piyanist Rüya Taner, Rabat' ta, " Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programı " çerçevesinde T.C. Rabat Büyükelçiliği ve Fas Krallığı Kütüphanesi işbirliği ve katkıları ile resital verecek. Resital, bugün Kütüphane Salonunda yer alacak.

Rüya Taner, Rabat' ta ayrıca, 1-8 Kasım arasında 13.’cüsü düzenlenecek " Prenses LALLA MERYEM Uluslararası Piyano Yarışmasında " birçok ülkenin ünlü piyanistlerinden oluşan jüriye Türkiye'yi temsilen katılacak.

Bir hafta sürecek yarışmada bu yıl ilk kez katılmakta olan Türkiye yanında Fransa, İtalya, Macaristan, Portekiz, Romanya, Brezilya ve Morocco'dan ünlü piyanistler ülkelerini temsilen görev alacak.

Fas / Rabat'ta düzenlenen bu yarışmaya her yıl en az 30 ülkeden 100 üzerinde ( Genç Piyanist kategorisinde 10-25 yaş arası ve Virtüoz kategorisinde 32 yaşa kadar ) piyanistler katılıyor.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1285
Toplam Tekil 4065493
IP 18.190.153.51






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu