İran Dışişleri Bakanı Zarif: Türkiye Kaşıkçı konusunu tarafsız ve dikkatlice takip etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İran Dışişleri Bakanı Zarif: Türkiye Kaşıkçı konusunu tarafsız ve dikkatlice takip etti
Tarih: 30.10.2018 > Kaç kez okundu? 416

Paylaş


AA - Tahran - 29 Eki 2018 03:55





Kategori: Genel





İran Dışişleri Bakanı Zarif: Türkiye Kaşıkçı konusunu tarafsız ve dikkatlice takip etti





İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili, "Türkiye hükümeti konuyu dirayetli, tarafsız ve dikkatli bir şekilde takip etti." dedi.





TAHRAN (AA) - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye hükümetinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunu dirayetli, tarafsız ve dikkatli bir şekilde takip ettiğini söyledi.

6. Türkiye-İran-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Toplantısı ve İstanbul Yeni Havalimanı ilk fazının açılış programına katılmak üzere İstanbul'da bulunan Zarif, İran medyasına Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Zarif, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Türkiye'nin yürüttüğü çalışmalara ilişkin, "Türkiye hükümeti konuyu dirayetli, tarafsız ve dikkatli bir şekilde takip etti ve bu feci cinayetin farklı boyutlarını incelemeyi başardı. İncelemenin, işlenen bu suçun sorumluları ve faillerinin kesin olarak ortaya çıkarılmasıyla sonuçlanmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

6. Türkiye-İran-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Toplantısına da değinen Zarif, toplantı çerçevesinde ikili ve üçlü görüşmeler yapacağını belirtti.

Toplantılarda üç ülke arasındaki transit geçişler ve ekonomi konularında fikir birliğinin geliştirilmesi konusunu ele alacaklarını aktaran Zarif, ziyaretin Türk ve Azeri yetkililerle fikir teatisinde bulunmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Zarif ayrıca yapılacak görüşmelerde bölgesel konuları da değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Muhammet Kurşun











Muhabir: Muhammet Kurşun

Yayınlayan: Mehmet Akgün





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1019
Toplam Tekil 4072946
IP 3.137.192.3






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu