BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Israrla ve inatla çalışmaya devam edeceğiz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Israrla ve inatla çalışmaya devam edeceğiz”
Tarih: 15.10.2018 > Kaç kez okundu? 823

Paylaş


Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları açılış kokteyli Başbakan Tufan Erhürman’ın da katılımıyla geçtiğimiz Cuma günü Acapulco Otel’de yapıldı.

Bu yıl 18.’si gerçekleştirilen etkinlik 10-28 Ekim 2018 tarihleri arasında 5 dalda, 19 ülkeden 431 sporcu ve yöneticinin katılımıyla düzenleniyor.

Başbakan Tufan Erhürman açılışta yaptığı konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu duruma işaret ederek, mevcut şartlarda 19 ülkeden 400’den fazla sporcu ağırlamanın önemli olduğunu söyledi.

“Israrla ve inatla çalışmaya devam edeceğiz” diyen Erhürman, sporun sınır tanımadığına işaret etti.



Nami: "Elektrik ve doğal gazda işbirliği çağrımıza olumlu yanıt alamadık"



Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, enerji konusunda Rum tarafındaki muhataplarına çeşitli vesilelerle işbirliği çağrısında bulunduklarını söyleyerek, bugüne kadar bu çağrılara olumlu bir cevap almadıklarını kaydetti.

TAK muhabirinin ekonomik ve güncel konular hakkındaki sorularını yanıtlayan Bakan Özdil Nami, Kıbrıs adasının etrafında, ülkenin geleceğini bire bir etkileyecek önemli gelişmeler olduğuna işaret ederek, doğal gaz konusunun bunların başında geldiğini söyledi.

Bakanlık olarak Türkiye’deki muhataplarıyla konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Nami konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz enerji konusunda Rum tarafındaki muhataplarımıza çeşitli vesilelerle işbirliği çağrısında bulunduk. Hem elektrik konusunda, hem de diğer doğal gaz gibi konularda. Maalesef bugüne kadar bu çağrılarımıza olumlu bir cevap almadık. Onlar tanınmış devlet olma perdesinin arkasına saklanarak tek yanlı adım atmayı tercih ettiler. Tabi bu da Türk tarafını kendi adımlarını atmaya mecbur etti. Bu çerçevede Rum tarafı nasıl Amerikan, Fransız veya İtalyan firmalarıyla anlaşıp araştırma faaliyetlerine giriştiyse, biz de Türkiye Cumhuriyeti ile aynı adımı attık.”

Bu konu ile ilgili Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceklerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine işaret eden Bakan Nami, Türkiye ile işbirliği içinde gereken adımların atıldığını ve atılmaya devam edeceğini vurguladı.



Ataoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi



Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı temasların ardından ülkeye döndü. Ankara temasları çerçevesinde TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u, eski Kültür ve Turizm Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu ziyaret eden Ataoğlu, temaslarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Ataoğlu, Bakanlığı ilgilendiren en önemli konuların başında gelen çevre konusuyla ilgili TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, iş birliği içerisinde adımlar atılacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarına değinen Ataoğlu, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir protokol de imzalayabileceklerinden bahsetti.

Ataoğlu, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü daha yeşil, daha temiz bir dünya için, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltarak atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için “Sıfır Atık” projesinin KKTC’de de yürütülmesi için hem uygulamalı eğitim, hem de teknik konularda destek sağlanması için mutabık kaldıklarını belirtti.

Ataoğlu, Türkiye’de uygulanan yat ve küçük gemilerin sintine ve atıklarını kontrol eden Mavi Kart yazılım programının verilmesi ve uygulama eğitimlerinin Çevre Koruma Dairesi personeline aktarılması konusunda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyleyerek, Mavi Kart uygulamasının önemine vurgu yaptı.



Özyiğit “ISESCO 13. Eğitim, Bilim Ve Kültür Genel Konferansı”na katıldı



Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) gözlemci üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde faaliyet gösteren ISESCO Teşkilatı tarafından düzenlenen “ISESCO 13. Eğitim, Bilim ve Kültür Genel Konferansı”na katıldı.

Fas’ın Başkenti Rabat’ta ISESCO Merkezi içerisinde düzenlenen konferansa, 54 üye ülke ve 3 gözlemci üye ülkelerin Eğitim, Bilim, Kültür ve İletişim Bakanları ile birlikte, temsilcileri ve uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konferansta yaptığı konuşmada, KKTC’nin eğitim ve kültür alanları hakkında bilgi verdi.

145 farklı ülkeden yaklaşık 100.000 öğrencisi, 65 farklı ülkeden akademisyenleri olan Kuzey Kıbrıs’ta yükseköğretimin uluslararası karakteri ve çeşitliliğinin açıkça görülmekte olduğunu söyleyen Özyiğit, ayrıca üniversitelerimizde eğitim görmek isteyen üye devletlerden öğrencilere “Eğitim Değişim Programı” kapsamında burs verildiğini ve bu sayının 2018 yılında 10’dan 20’ye çıkarıldığını aktardı, yükseköğretim alanında ilişkilerin daha da geliştirilebileceğine inanç belirtti.

Bakan Özyiğit, Konferansın yanı sıra Fas Kültür ve İletişim Bakanı Mohamed Laaraj, ISESCO Genel Sekreteri Dr. Abdulaziz Othman Altwaijri ve Azerbaycan Kültür Bakanı Dr. Garayev Abulfas Mursal Oglu başta olmak üzere konferansa katılan bazı üye ülkelerin Eğitim ve Kültür Bakanları ile ülkelerarası öğrenci değişim programları ve ülkemizdeki yükseköğretim olanakları ile ilgili görüş alışverişinde de bulundu.



Meclis heyeti Cenevre’de



Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Cenevre’de devam eden Parlamentolararası Birlik Genel Kurulu’na katılan üç milletvekili “Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu” toplantısına katıldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Fikri Toros, Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Halkın Partisi Girne Milletvekili Erek Çağatay, genel kurul çerçevesinde düzenlenen toplantıda yer aldı.

Toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak Kıbrıs konusunda Crans-Montana’da son bulan müzakerelerden sonra yaşanan çıkmazın nasıl aşılabileceğinin ele alındığı ve müzakerelerin sonuç hedefli olması ve kısa bir süre içerisinde sonuçlanması konusunda niyet ortaya konulduğu kaydedildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 952
Toplam Tekil 4065159
IP 3.131.13.37






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu