BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Spehar’ı kabul edecek ve hükümet partilerini bilgilendirecek - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Spehar’ı kabul edecek ve hükümet partilerini bilgilendirecek
Tarih: 11.10.2018 > Kaç kez okundu? 841

Paylaş


Akıncı bugün saat 11.00’de BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Spehar ile görüşmesinde Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasına yönelik son hazırlıkları ele alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün ayrıca New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesi ve gerçekleştirdiği diğer temaslarla ilgili olarak saat 14.00’de koalisyon hükümetinde yer alan CTP, HP, DP ve TDP temsilcileriyle görüşecek. Cumhurbaşkanı Meclis’te temsil edilen muhalefet partilerini ise yarın saat 10.00’da bilgilendirecek.



Uluçay, Yıldırım ile görüştü



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 41 ülkeden Meclis ve Senato Başkanlarının yer aldığı, Avrasya Ülkeleri Meclis Başkanları üçüncü toplantısına katılmak amacıyla gittiği Türkiye’nin Antalya ilinde temaslarına başladı.

Meclis Başkanı Uluçay, bu çerçevede açılış seremonisinden önce toplantıya ev sahipliği yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı Binali Yıldırım ile bir araya geldi.

İki Meclis Başkanı, son olarak 15 Ağustos’ta KKTC’de görüştükleri konuları yeniden değerlendirdi.

Görüşmede konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Başkan Uluçay’ı Antalya’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC’nin kendileri için her zaman müstesna bir anlam taşıdığını söyledi.

Türkiye’de yer alan uluslararası bir toplantıda KKTC’nin de yer almasının önemine işaret eden Yıldırım, Kıbrıs sorununa bulunacak adil ve kalıcı bir çözümün de her zaman destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, özellikle Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ın ortak bir süreç yürüttüğünü belirtti.

İki ülke Meclisinin ilişkilerine de değinen Uluçay, ilerleyen süreçlerde yapılacak işbirlikleri ile var olan ilişkileri daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

İki Başkan arasında yapılan görüşmede, KKTC Cumhuriyet Meclisinin dış ilişkilerinde yapılacak işbirliği çalışmaları ve adada yaşanan doğalgaz arama çalışmaları ile ilgili süreç hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın, 11 Ekim’e kadar sürecek üçüncü Avrasya Ülkeleri Meclis Başkanları toplantısında çeşitli temaslar ve görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 53
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 918
Toplam Tekil 4068840
IP 3.144.253.161






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu