BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı bugün New York’a gidiyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı bugün New York’a gidiyor
Tarih: 25.09.2018 > Kaç kez okundu? 785

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere bugün New York’a gidiyor.

Akıncı-Guterres görüşmesi 29 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak.

Akıncı, New York’a hareketi öncesinde Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, New York’ta bulunacağı süre içinde bazı üst düzey ikili temaslar yapması da bekleniyor.



Özersay Çavuşoğlu ile görüştü



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, önceki akşam New York’ta geç saatte heyetler arası bir görüşmede Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Özersay, TAK’a yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu ile Kıbrıs sorunu konusunda gelinen aşamayı ele aldıklarını ve karşılıklı görüş alış-verişinde bulunduklarını söyledi.

İki bakan arasındaki görüşmenin, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere temsilcileri arasında New York’ta bugün gayrı resmi olarak yapılacağı söylenen görüşmenin öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Özersay, bahse konu gayrı resmi üçlü görüşmeye dair soru üzerine “Evet böyle bir düşüncenin olduğu doğrudur, ancak görüşmenin gündeminin Yunan ve Kıbrıs Rum basınında iddia edildiği gibi Garanti Antlaşması ya da Kıbrıs sorununun uluslararası boyutları olduğunu söyleyemem. O konuda gerekli görülürse yarınki (bugünkü) görüşme ertesinde bir açıklama yapılır” dedi.

Kudret Özersay, şöyle devam etti:

“Sayın Lute’a verilen görev ve bugüne değin tüm ilgili taraflarla görüşmeler yaptığı düşünüldüğünde, doğaldır ki Genel Sekreter’in Kıbrıs’ta bundan böyle ne yapılması gerektiği yönündeki sorusuna sadece Kıbrıs’taki iki taraf değil Garantörler de cevap aramak durumundadır. Bu aşamada sadece şunu söylemekle yetineyim: Garantörlerin bu görüşmesine bakıp bunu müzakereler bazı konularda kaldığı yerden devam ettiriliyor gibi algılayan ya da göstermeye alışan aldanır. Defalarca tekrarlanan tüketilmiş tartışmalara değil yaratıcı yaklaşımlara ihtiyaç var”

Çavuşoğlu ile Özersay arasında yapılan görüşmeye Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar, KKTC’nin New York Temsilcisi İsmet Korukoğlu ve kısa süre önce Türkiye Cumhuriyeti’nin Atina Büyükelçiliği’ne atanan Burak Özügergin de katıldı.



Özersay New York’taki temaslarını sürdürüyor



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, New York’taki temaslarını sürdürüyor.

Özersay, dün önce Birleşmiş Milletler binasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Daha sonra TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelen Özersay ikili görüşmelerini Azerbaycan Dışişleri Bakanı Mammadyarov ile tamamladı.

Birleşik Krallığın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jonathan Allan ile de bir araya gelen Dışişleri Bakanı Özersay aynı zamanda KKTC’nin Kıbrıs Türk Devleti adıyla gözlemci üye olduğu Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

Ekonomik İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin Dışişleri Bakanlarının bir araya geldiği çalışma yemeğine katılarak konuşan Özersay, konuşmasında üye ülkelerle yükseköğrenim, ticaret ve turizm konularında somut adımlar atılması ve işbirliği yapılması çağrısında bulundu.

New York’ta gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında TAK’a açıklamalarda bulunan Kudret Özersay “Burada tek gündemimiz Kıbrıs sorunu değildir. Bir kere dünyanın gündeminde çok sayıda başka ve daha acil, en azından uluslararası aktörler için çok daha acil sorunlar vardır. Öte yandan gözlemci üyesi olduğumuz bazı uluslararası örgütlerin gündeminde ağırlıklı olarak ekonomiye ve ticarete dair tartışmalarla terörizme, kara para transferine ve yolsuzluklara karşı mücadele konuları vardır. Biz yaptığımız görüşmelerde bu konuları da ele alıyor ve dünyanın aktüel sorunlarına dair görüşlerimizi de paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüşmeleri sırasında Bakan Özersay’a Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar, KKTC New York Temsilcisi İsmet Korukoğlu, Dışişleri Bakanlığı İİT Müdürü Mehmet Dana ve Dışişleri Bakanlığı’nın New York’ta görevli diplomatlarından II. Sekreter Sertaç Güven eşlik etti.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 942
Toplam Tekil 4065150
IP 3.15.143.181






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu