Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya ofisini açtı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya ofisini açtı
Tarih: 25.09.2018 > Kaç kez okundu? 432

Paylaş


AA - Addis Abeba - 25 Eyl 2018 03:12





Kategori: Genel





Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya ofisini açtı





Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’da resmi kuruluş işlemlerini tamamlayarak eğitim ve kültür faaliyetlerine başladı.





ADDİS ABABA

Etiyopya'nın Başkent Addis Ababa’daki ofisini açan Türkiye Maarif Vakfı (TMV), yeni dönemde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarını teslim almanın yanı sıra yeni okullar açmayı hedefliyor.

TMV Etiyopya Direktörü Levent Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni açılan ofiste hızlı şekilde dil eğitimi merkezinin kurulacağını belirterek, hedeflenen yeni okullar için projeler üretildiğini kaydetti.

“FETÖ ile mücadelemizi hızlandırıyoruz. FETÖ’nün işlediği tüm suçları ve yasal olmayan işleri Etiyopyalı yetkililere anlatmaya çalışıyoruz.” diyen Şahin, FETÖ’ye ait okullardan birinin lisansının iptal edildiğini hatırlattı.

Şahin, “Şu anda nerelerde okul inşa edeceğiz veya hangi yerel okulu satın alacağız bunların tespit ve hazırlığını yapıyoruz. FETÖ’ye ait 6 okulda biri hariç eğitime devam ediliyor. Bunlar da sözde, Almanlara devredildi. Bunları da teslim almak için müracaatlarımızı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ve eski Başbakan Hailemariam Desalegn, söz konusu okulların devri için Türkiye'ye söz vermiş ancak Alman vatandaşı FETÖ’cülere yapılan hileli satışın ardından sessiz kalmışlardı.

Alman makamlarının hileli satış sonrası FETÖ'cülere sahip çıkmasının okulların devri önündeki en büyük engel olduğu biliniyor.

Hileli satış sonrası adları "Intellectual Schools" olarak değiştirilen 5 okulu yöneten örgütün, Harar şehrinde açtığı bir başka okulun lisansı ise iptal edilmişti.

Muhabir: Tufan Aktaş











Muhabir: Tufan Aktaş

Yayınlayan: Zeynep Özbay





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 761
Toplam Tekil 4066896
IP 18.216.123.120






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.098 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu