Trump'ın ayrımcı tavrı Müslümanları siyasete yöneltti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Trump'ın ayrımcı tavrı Müslümanları siyasete yöneltti
Tarih: 10.09.2018 > Kaç kez okundu? 427

Paylaş


AA - New York - 10 Eyl 2018 02:50





Kategori: Genel





Trump'ın ayrımcı tavrı Müslümanları siyasete yöneltti





ABD Başkanı Donald Trump'ın ayrımcı ve göçmen karşıtı politikaları Müslümanları siyasete daha fazla katılmaya yöneltti.





NEW YORK (AA) - İSLAM DOĞRU/ DİLDAR BAYKAN - ABD'de Donald Trump yönetiminin azınlıklara karşı yürüttüğü ırkçı ve ayrımcı politikalar, şimdiye kadar ülkede siyasi alanda sessiz ve çekimser kalmış azınlık toplumlarını siyaset alanına çekiyor.

Trump’ın politikalarının hedefindeki toplumlardan biri olan Müslümanlar, kendilerinin “terörist” gibi gösterilmesinden ve Trump'ın bazı İslam ülkelerinden ABD'ye girişleri yasaklamasından sonra seslerini yükseltmek ve Trump'a karşılık vermek için seçilecek en iyi yolun siyasette etkin rol almak olduğunu dile getiriyor.

ABD'de yapılan araştırmalara göre, kasımdaki ara seçimlere, çoğunluğu Demokrat 90'dan fazla Müslüman adayın katılacağı belirtiliyor. Bu, 11 Eylül 2001 saldırılarından itibaren en yüksek aday sayısı olma özelliği taşıyor.

Florida eyaletinde 5 yıl önce kurulan ve 7 eyalette organize olarak Trump yönetimi ile çalışmalarına ivme kazandıran Emgage (Angaje olmuş Müslüman Amerikanları Güçlendirme Hareketi) adlı sivil toplum örgütü, özellikle Müslümanları siyasi arenada seçmen veya aday olarak daha aktif rol alması için harekete geçirmeye çalışıyor.

Müslüman toplumun da desteğini alan İşçi Partisi'nden New York eyaleti Başsavcı adayı Tish James için Emgage'in düzenlediği akşam yemeğinde bir araya gelen Müslüman toplum temsilcileri, ABD'deki Müslümanların seçimlere katılımını AA muhabirine değerlendirdi. 

“Trump ile birçok insan uyandı”

Emgage'in New York'taki sorumlularından Naci Almontaser, Trump’ın ırkçı ve göçmen karşıtı politikalarının, ülkede yaşayan azınlıkları harekete geçirdiğine işaret ederek, “Beyaz Saray’da bulunan kişi (Trump), ABD'yi yüz yıl öncesine götürmek istiyor, ülkede tek bir göçmeni bile istemiyor. Başkan Trump'ın başa gelmesinin ardından birçok insan uykusundan uyandı. İnsanlar, seçimlere katılıp kendileri için farkındalık oluşturmak istiyor. Yıllardır Müslümanlar seçimlere ilgisizdi, şimdi binlerce insan seçmen olarak kaydoluyor. Bu hayati bir mevzu haline geldi.” diye konuştu.

Kendisini bir aktivistten ziyade bir “baba” olarak gördüğünü belirten Almontaser, “Çocuklarımıza, torunlarımıza ardımızda nasıl bir ülke bırakacağız, işte esas nokta bu.” ifadelerini kullandı.

"Toplum artık siyasi alanda daha bilinçli davranmaya çalışıyor"

New York’taki Müslüman toplum derneklerinin birçoğunda kurucu üye olarak yer alan aktivist Shahana Masum da Trump’ın iktidara gelmesinden bu yana azınlıkların ciddi şekilde endişeli olduğunu kaydetti.

Masum, “İnsanlar artık 'evde oturma zamanı değil' diyor, siyasi sorumluluklarını yerine getirmek istiyor. Böyle giderse ailelerinin, çocuklarının geleceğinin mahvolacağını biliyorlar. Toplum artık siyasi alanda daha bilinçli davranmaya çalışıyor.” diye konuştu

"Müslümanların hakları tehlikede"

Müslüman toplum temsilcilerinin kendisi için düzenlediği özel yemekte konuşan New York Başsavcılığı adayı Tish James de Trump’ın göçmen ve azınlık karşıtı politikalarına karşı evde oturmak yerine siyasete atılarak umudu tüketmemek gerektiğini vurguladı.

James, “Müslüman toplumun bir araya gelip, özellikle Trump’a cevap olarak, bu ülkede kendilerine tanınan hakları kullanmak üzere siyasete angaje olması, sandık başına gitmesi çok önemli. Şimdiye kadar pek önemsenmeyen bu haklar artık tehlikede. Bu seçimler azınlıkların seslerini duyurabilmesi için bir fırsat.” değerlendirmesinde bulundu.













Muhabir: İslam Doğru,Dildar Baykan

Yayınlayan: Mehmet Akgün





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1496
Toplam Tekil 4067630
IP 18.191.171.235






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.716 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu