BASIN BÜLTENİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ
Tarih: 14.08.2018 > Kaç kez okundu? 975

Paylaş


Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Ercan Sınay, Bakanlık Müdürü Mehmet Biray, Su İşleri Dairesi Müdürü Nazife Yılmaz, Tarım Dairesi Müdürü Kuntay Vurana, Orman Dairesi Müdürü Ercan Poyraz ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Cem Karaca’dan oluşan heyet, işbirliği alanlarının geliştirilmesi amacıyla birtakım ziyaretler gerçekleştirdi.

Heyet, iki gün boyunca devam eden Ankara temaslarında TC Toprak Mahsülleri Ofisi, TC Et ve Süt Kurumu, TC Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürü, TC Orman Genel Müdürü, Gıda ve Kontrol Tarım Müdürleri ve yetkilileriyle biraraya geldi.

TC Toprak Mahsulleri Ofisi ve KKTC Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Bu mutabakat, ticaretin Toprak Ürünleri Kurumu üzerinden yapılmasını içeriyor.





Benan: “Yaşananlardan dersler çıkararak geleceği sağlam temeller üzerinde kurmak gerek”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, geçmişte yaşananlardan dersler çıkararak geleceği sağlam temeller üzerinde kurmak gerektiğini söyledi.

Dernek Genel Başkan Gürsel Benan, Muratağa, Atlılar, Sandallar ve Taşkent şehitlerinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Mutlu Barış Harekâtının başladığı 14 Ağustos 1974 tarihinde, Kıbrıs’ta Rumların gerçekleştirdiği ve tüm dünyanın seyretmekle yetindiği Muratağa, Atlılar, Sandallar ve Taşkent’te katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Çoğunluğu çocuk ve kadının önce vurularak daha sonrada yakıldığı katliamların, dünya insanlık tarihine “yüz karası” olarak geçtiğini ifade eden Benan, “Yaşananlardan dersler çıkararak geleceği sağlam temeller üzerinde kurmak” gerektiğini belirtti.

Benan “Bizden sonraki nesillere güvenli bir gelecek bırakmak için çalışmalıyız. Egemenliğimizin özgürlüğümüzün ifadesi olan devletimiz bizlere şehitlerimizin emanetidir. Bu emaneti yarınlara taşımak boynumuzun borcudur” dedi.





Gazimağusa, Lefke ve Serdarlı’nın kurtuluşu kutlanacak, Muratağa-Sandallar ve Atlılar ile Taşkent Şehitleri anılacak

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci safhasında kurtarılan Gazimağusa, Serdarlı ve Lefke’nin kurtuluşu törenlerle kutlanacak. Muratağa-Sandallar ve Atlılar ile Taşkent Şehitleri anılacak.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri bugün, Taşkent şehitleri 15 Ağustos Çarşamba günü ve Lefke’de şehitleri anma töreni ise 16 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek.





Güney Kıbrıs’ta yatırımlar karşılığında verilen vatandaşlık, kara para aklama ve yolsuzluk sıkı önlemlerle denetlenecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Adalet, Tüketiciler ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Üyesi Vera Jourova, AB’nin 8 üyesinde yatırımlar karşılığında verilen vatandaşlığın (altın pasaport) kara para aklama ve yolsuzluklar sıkı önlemlerle denetleneceğini bildirdi.

Jourova, AB’nin Malta ve Güney Kıbrıs gibi 8 üye ülkesinde yatırımlar karşılığında verilen vatandaşlığın (altın pasaport) kara para aklama ve yolsuzluklar sıkı önlemlerle denetleneceğini bildirdi.

Jourova, Financial Times gazetesinde yer alan röportajında, yolsuzluk ve kara para akladığından şüphe duyulan kişilere AB üyesi ülkelerde vatandaşlık verilmemesi gerektiğini belirterek, üye ülkelerin vatandaşlık vermesini yasaklama güçlerinin olmadığını kaydetti.





Mediterranean Shark, Elektromobil 2018 yarışma finalinde ilk 10 içinde yer aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), rektörlüğe bağlı Elektrikli Araç Geliştirme Merkezi’nin (EVDC) tasarlayıp ürettiği “Mediterranean Shark” aracı TÜBİTAK tarafından düzenlenen Elektromobil 2018 Yarışma finalinde ilk 10 araç içerisinde yer alma başarısı gösterdi.

DAÜ Mühendislik öğrencilerinden oluşan ve KKTC’den bir tek DAÜ’nün katıldığı söz konusu yarışta “ADA” takımı adı altında yarışan “Mediterranean Shark” aracı Elektromobil kategorisinde yarıştı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 7-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen dinamik sürüş ve teknik kontrollerden ilk seferde başarıyla geçen “Mediterranean Shark” aracı, 86 araçtan testleri geçen 46 araç ile Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde final heyecanı yaşadı. Ayrıca, “Mediterranean Shark” aracı yarışma sonunda ilk 10 araç içerisinde en az ceza puanı ile yarışı tamamlayan araç oldu.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1179
Toplam Tekil 4073106
IP 3.141.30.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu