BASIN BÜLTENİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ
Tarih: 09.08.2018 > Kaç kez okundu? 871

Paylaş


Erenköy Direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı

Şanlı Erenköy Direnişi’nin 54’üncü yıldönümü ve direnişte şehit düşenler, Erenköy’de düzenlenen törenle anıldı.

Erenköy Şehitliği önünde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi BaşkanıTeberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, bazı bakanlar, milletvekilleri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle halk katıldı.

Tören 1400 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanı Akıncı: “Bu adanın ortak eşit sahipliği gerçeğini artık içinize sindiriniz”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Erenköy direnişinin 54. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Akıncı konuşmasında, Kıbrıslı Rumlar’a şehitlerin huzurunda çağrıda bulunarak “gelecek nesilleri artık huzur ve kalıcı barış içinde yaşatmak istiyorsak, bu topraklarda birbirimize tahakküm etme tavırlarını bir yana bırakalım” dedi.

Akıncı Rumlar’a “Bu adanın ortak eşit sahipliği gerçeğini artık içinize sindiriniz. Geleceğe bu bakış açısıyla hep birlikte yürümenin yollarını bulalım” şeklinde seslendi.

“54 yıl önce yaşananları gözden geçirmek, bunun muhasebesini yapmak, o günleri anmak, o gün hayatını seve seve, bu topraklarda özgür insanlar olarak yaşayabilmemiz için feda edenleri saygıyla anmak, gazilerimizi minnetle anmak için buradayız” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, bölge halkıyla birlikte, yüksek öğrenimlerini yarıda keserek bu topraklara koşan Erenköy mücahidi yüksek öğrenim gençliğini saygıyla, hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirtti. Akıncı, hayatta olan gazileri minnetle yad ettiğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk halkının ne o gün ne bugün, kimseyi tahakküm altına almak gibi bir iddialarının olmadığını da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, konuşmasında Doğu Akdeniz’deki doğalgaz rezervlerine de değinerek bunların her iki tarafa da ait olduğunu ve ortaklaşa, akıl yolunda kullanılmasını istediklerini belirtti. Konunun, herkesin refahına, huzuruna, barışına katkı yapmasını istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, o nedenle böylesine bir günde bu barış mesajının da ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.



Tarım Bakanı Şahali mevkidaşı Pakdemirli ile görüştü

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali Ankara’da mevkidaşı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü

Görüşmede, iki ülke arasındaki sulama, ormancılık ve tarımsal alanlarda yürütülen çalışmalar ele alındı.

KKTC'ye su temini hususunda yürütülen projelerde gelinen aşamaların değerlendirildiği görüşmede, söz konusu alandaki projelerin geliştirilerek sürdürülebilmesi için yapılması gereken hususlar gözden geçirildi.

Görüşmede, ormancılık alanında ise iki ülkenin ortak yürüttüğü ağaçlandırma ve orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarındaki iş birliğinin devam ettirilmesinin önemine dikkat çekildi.



Turizm Bakanlığı Müsteşarı Esenyel, Bursa Valisi’ni ziyaret etti

Turizm ve Çevre Bakanlığının Bursa’da yürüttüğü tanıtım günleri etkinlikleri çerçevesinde Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti.

Esenyel Vali Küçük’e ülke turizmi hakkında bilgi verdi.

Bursa’nın muhteşem bir şehir olduğunu dile getiren Esenyel, dünya vitrininde yer alan firmalarla ticaret ve turizm alanında önemli özelliklere sahip olan Bursa ile turizm alanında ilişkileri geliştirmek için bu şehirde bulunduklarını belirtti.

Esenyel, Türkiye’den 700 bin civarında turistin KKTC’yi tercih ettiğini belirterek, yapılacak işbirliği sonrasında bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 18
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 533
Toplam Tekil 4064741
IP 18.191.135.224






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu