“Yüz Yüze Konuşmalar”da Büyük Final… - Cafer VAYNİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Yüz Yüze Konuşmalar”da Büyük Final… - Cafer VAYNİ
Tarih: 24.07.2018 > Kaç kez okundu? 532

Paylaş


Türk edebiyatının yaşayan elli şair ve yazarının kendini, edebiyatını ve hayata bakışını anlattığı “Yüz Yüze Konuşmalar” adlı çalışma tamamlandı.

Elli yazar konuşturduğu, elli yazarın da konuştuğu ve Edebiyat dünyasında bir ilk olan çalışmada yaşayan edebiyatçılarımızın derinliği kayda alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Telif Hakları Derneği tarafından hazırlanan çalışmanın temel çıktılarından “Yüz Yüze Konuşmalar” adlı kitap ve belge filmleri 25 Temmuz’da, İstanbul’da düzenlenecek gala ile kamuoyuna tanıtılacak.



Türk edebiyatına dair çok önemli bir belge çalışma, 25 Temmuz’da kamuoyuna tanıtılacak. Türk edebiyatının yaşayan elli şair ve yazarının, kendini, kişiliğini, edebiyatını, hayata bakışını, hangi koşullarda yarattığını anlattığı “Yüz Yüze Konuşmalar” adlı kitap tamamlandı. Bu elli yazara sorular yöneltenler, yine sanat dünyasından isimler oldu. Ayrıca bütün söyleşiler kayda alınarak her ustaya özel belge filmler hazırlandı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu çalışma, 25 Temmuz günü Grand Pera Emek Sahnesi’nde saat 19.00’da gerçekleştirilecek gala ile basına ve kamuoyuna tanıtılacak.

Kitapta, Adnan Özyalçıner, Ferit Edgü, Doğan Hızlan, Rasim Özdenören, Gürsel Aytaç, Ataol Behramoğlu, Süreyya Berfe, Sevinç Çokum, İnci Aral, Necati Mert, Mehmet Ragıp Karcı, Selim İleri, İbrahim Yıldırım, Cemil Kavukçu, Ali Haydar Haksal, Abdullah Uçman, Oğuz Demiralp, Abdülkadir Budak, Turan Koç, Enis Batur, Hüseyin Su, Tuğrul Tanyol, Ali Günvar, Şükrü Erbaş, Arif Ay, Veysel Çolak, Buket Uzuner, Semih Gümüş, Alim Karaman, Haydar Ergülen, Adnan Özer, Mario Levi, Ömer Lekesiz, Yıldız Ramazanoğlu, Ali Ural, Cihan Aktaş, Gürsel Korat, Necip Tosun, İhsan Deniz, Kayahan Özgül, Osman Konuk, Cemal Şakar, Fatma Barbarosoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Hüseyin Atlansoy, Ethem Baran, Leyla İpekçi, Sibel Eraslan, Mehmet Can Doğan,Nuri Pakdil gibi çok değerli şair ve edebiyatçılar yer alıyor.

Edebiyat dünyasına derin bakış!

Türk edebiyatının yaşayan elli şair ve yazarının, geniş kitlelere, özellikle; genç kuşaklara tanıtılıp, geleceğe taşınması amacıyla hazırlanan “Yüz Yüze Konuşmalar” adlı sözlü tarih çalışması çok önemli bilgiler içeriyor.

Çalışmanın yayın kurulu, Hüseyin Su, Şaban Sağlık ve Alaattin Karaca’dan oluştu. Editör Abdürrahim Karadeniz’in denetiminde profesyonel kadrolarla yapılan çalışmada elli edebiyatçıyla, elli yazar, şair bir araya getirilerek gerçekleştirilen söyleşiler, hem yazılı olarak hem de görsel olarak kayda alındı. Bir başka deyişle, elli edebiyatçı konuşturdu, elli edebiyatçı da konuştu!

Nasıl yaşadılar, nasıl yazdılar?

Yaşayan elli edebiyatçımızla yapılan söyleşilerde, edebiyatçılarımızın şimdiye değin pek bilinmeyen düşünme ve yaşama, kurma ve anlatma, sanat ve edebiyat yönleri bir araya getiriliyor. Elli edebiyatçı, yine sanat dünyasından gelen elli sanatçıya; nasıl bir kültür ikliminden geldiklerinden, nasıl bir hayat sürdüklerine, ne hissederek yazdıklarından, onlara yol gösterenlerin olup olmadığına kadar birçok konuyu anlattı.

Belge filmler de hazırlandı

25 Temmuz Çarşamba günü Beyoğlu, Grand Pera Emek Sahnesi’nde tanıtılacak çalışma kapsamında ayrıca her edebiyatçının, çalışma atmosferini de içeren 15 dakikalık belge filmler hazırlandı.

Sanat ve edebiyat dünyasının değerli isimlerinin bir araya geleceği gala gecesinin sanat dünyasının unutulmaz etkinlikleri arasında yer alması bekleniyor.

Telif Hakları Derneği 2016 yılı Haziran ayında Prof. Dr. Durali YILMAZ, Prof. Dr. Cemal ZEHİR, Prof. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ, Prof. Dr. Kadir CANATAN, Prof. Dr. Mustafa TEKİN, Doç. Dr. Nermin Özcan ÖZER, Doç. Dr. Süleyman DOĞAN, Selim ÇORAKLI, Serdar DEMİRCİ, Fatih SADIRLI, Recep İNCECİK, Hasan BAŞTÜRK, Zeki SAGATCI, Av. Cihan TUFAN, Recep ARSLAN ve Cafer VAYNİ gibi kültür-sanat-bilim ve eğitim dünyasının önemli isimleri tarafından kurulmuştur.



İki ciltten oluşan Yüz Yüze Konuşmalar: Yaşayan Edebiyat kitapları da ayrıca katılımcılara hediye edilecek.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 910
Toplam Tekil 4065118
IP 52.14.150.55






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu