BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, İngiliz Yüksek Komiseri Lillie’yi ve ABD Büyükelçisi Doherty'yi kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, İngiliz Yüksek Komiseri Lillie’yi ve ABD Büyükelçisi Doherty'yi kabul etti
Tarih: 18.07.2018 > Kaç kez okundu? 924

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ayrı ayrı, İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’yi ve ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Doherty'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmeler Cumhurbaşkanlığı’nda yapıldı. Görüşmelerle ilgili detay verilmedi.



Özersay: “Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin ülkeye dönüş yapmasını teşvik etmek istiyoruz”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün Londra’ya bir ziyaret gerçekleştireceğini, orada yaşayan Kıbrıslı Türklerle bir araya gelerek, ülkeye gelişlerini sıklaştırmaları; ülkeye dönüş yapmaları; ülkeyle olan bağlarını güçlendirmeleri için bazı kararlar açıklayacağını anlattı.

Başbakan Tufan Erhürman, tüm kabine üyelerinin katılımıyla, son ekonomik ve siyasi gelişmelerin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin ülkeye dönüş yapması ya da dönüş yapmayacaklarsa bile ülkeyle ekonomik bağlamda faaliyette bulunmalarını teşvik etmek istediklerini kaydetti.

Özersay, bu bağlamda Vergi Dairesi Müdürü, Gümrük Dairesi Müdürü ve DPÖ Müsteşarı ile bazı görüşmeler yaptıklarını söyledi.



Tatar: “Kıbrıs Türkü Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmeyecek”

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmeyeceğini kaydederek, Rum siyasilere “Bu hayallerden vazgeçin, doğru yola gelin” çağrısında bulundu.

Tatar, doğru yolun Kıbrıs’ta iki ayrı devlet, iki ayrı halk bulunduğunu görmek, Kıbrıs Türkü’nün Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamından yana olduğunu idrak etmek olduğunu söyledi.

44 yıl önce darbeyle Kıbrıs’ta Yunan devletini ilan eden Rum-Yunan zihniyetinin hala değişmediğini söyleyen Tatar, yazılı açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“Ağzını açan her Rum siyasi parti başkanı ve Rum Yönetimi yetkilisi ısrarla Kıbrıs’ta bir anlaşma için Türk askerinin adadan çıkması ve Türkiye’nin gerekmesi durumunda Kıbrıs’a tek yanlı askeri müdahalede bulunma hakkının yok edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bunu söyleyenler diğer taraftan da siyasi eşitliğimize, egemenliğimize, iki kesimli yapıya karşı çıkıyor, Kıbrıs Türkü’nden 1974 öncesine dönüş anlamına gelen toprak, mülkiyet ve nüfus yapısı taleplerinde bulunuyorlar. Yani niyetlerinin hala Kıbrıs’ı Rum-Yunan egemenliği altına almak olduğunu bir anlamda itiraf ediyorlar. 1974’ten bu yana Kıbrıs’ta barış vardır, adaya huzur ve güven gelmiştir. Bunun yegane sebebi ise Kıbrıs’taki Türk askeri varlığı ve Türkiye’nin tek yanlı müdahale hakkının bulunmasıdır. Bunlar olmasa Rum-Yunan ikilisi 15 Temmuz 1974 günü ne yapmaya çalıştıysa aynısını yapmak için harekete geçecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dolayısıyla kimsenin Kıbrıs Türk Halkı’ndan Rum-Yunan ikilisinin hayallerine hizmet ederek Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmesini bekleme hakkı yoktur.”



Şafak Nöbeti 19 Temmuz’da

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 44’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece “Şafak Nöbeti” düzenliyor.

Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre etkinlik, Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak Ada’da bozulan ve Kıbrıslı Türklerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan düzene müdahale için çıkarma yaptığı yer olan Alsancak, Yavuz Çıkarma Plajı’nda yer alacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1392
Toplam Tekil 4069313
IP 3.143.0.157






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu