BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine Güneş Onar getirildi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine Güneş Onar getirildi
Tarih: 05.07.2018 > Kaç kez okundu? 959

Paylaş


Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine Güneş Onar getirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Onar, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığında diplomat olarak çalıştı; KKTC Washington Temsilciliğinde diplomat olarak dışı görev yaptı; Annan Planı döneminde müzakerelerde görev yaptı; 2010 yılında Cumhurbaşkanlığı’nda kurulan müzakere heyetinin üyesi oldu ve müzakerelere katıldı.

Güneş Onar, bir süredir Cumhurbaşkanlığı’nda Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürlüğü görevini yapmaktaydı.

1974 doğumlu olan Güneş Onar, Türk Maarif Koleji'nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli basın-yayın kuruluşlarında muhabirlik, haber müdürlüğü ve editörlük yaptı.

2003 yılında Üçüncü Sekreter olarak Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. Annan Planı müzakere sürecinde, çalışma grupları ve teknik komitelerde görev aldı.

2004 yılında Pakistan Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde 3 ay, 2005 yılında ise Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda 7 ay süreyle eğitim programına katıldı. 2006 yılında KKTC Washington Temsilciliği'nde görevlendirildi. 2010 Nisan ayında Washington Temsilciliği’ndeki süresini tamamlayıp Dışişleri Bakanlığı’na dönen Güneş Onar, 2010 yılı Mayıs ayında Müzakere Heyetinde görevlendirildi.

Onar, Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığında Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürlüğü de yaptı.





Candan ve Saner AKPA Genel Kurulu toplantılarına katıldı

CTP Milletvekili Armağan Candan ve UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, Meclisi temsilen Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Genel Kurulu toplantılarına katıldı.

25-29 Haziran tarihleri arasında Strazburg’da gerçekleştirilen AKPA Genel Kurulu toplantılarında, CTP Milletvekili Armağan Candan, Genel Kurula hitaben bir konuşma yaptı.

Sosyalist Grup mensubu Avusturya Milletvekili Stefan Schennach’ın “kültürel mirasın kasti tahribi ve kültürel miras kaçakçılığı” konulu raporunun ele alındığı oturum sırasında konuşan Candan, nereye ait olursa olsun kültürel mirasın tüm insanlığın ortak mirası ve korunmasının da ortak bir görev olduğunu belirtti.

Bu durumun Kıbrıs için de geçerli olduğunu, adadaki tüm kültürel varlıkların Kıbrıslı Türkler, Rumlar, Maronitler, Ermeniler ve Latinler başta olmak üzere tüm insanlığın ortak mirası olduğunu vurgulayan Candan, kültürel mirasa yönelik kasti tahribatların ve kültürel miras kaçakçılığının kınanması gerektiğini ifade etti.

Candan, iki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Komitenin, güven yaratıcı önlemler kapsamında 21 Mart 2008 tarihinde, adanın her iki tarafındaki kültürel varlıkların korunmasına katkı sağlamak üzere kurulduğunu belirtti.

Candan, en iyi çalışan iki toplumlu teknik komitelerden biri olan Kültürel Miras Teknik Komitesinin çalışmalarının Avrupa Konseyi tarafından da desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Ersan Saner ve Armağan Candan, Genel Kurul oturumlarının yanı sıra Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komitesi, Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi ile Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler Komitesi toplantılarına katıldı.

Candan, Sosyalist, Demokrat ve Yeşiller Grubu; Ersan Saner ise Muhafazakar Grup toplantılarında yer aldı.





22. Uluslararası Ekonomi ve Güvenlik Konferansı ODTÜ Kıbrıs’ta yapıldı

Uluslararası Ekonomi ve Güvenlik Konferansı’nın yirmi ikincisi ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda yapıldı.

Bugüne kadar Brüksel, Ankara, Grenoble gibi dünya şehirlerinde gerçekleşen konferans, ilk kez Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirildi. Konferans için dünyanın çeşitli üniversitelerinden ekonomistler ve siyaset bilimciler Adaya geldi.

27-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen konferans, Savunma ve Barış Ekonomisi alanının tanınmış akademisyeni Londra Üniversitesinden Profesör Ron Smith’in sunumu ile başladı.





Yakın Doğu Üniversitesi “RoboCup 2018 Robotlararası Dünya Futbol Kupası”nda Dünya Şampiyonu oldu

Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen “RoboCup 2018 Robotlararası Dünya Futbol Kupası”nda Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı (NEUIslanders) Dünya Şampiyonu oldu. 2050 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupasında şampiyon olacak takımla bir dostluk maçı yapabilmeyi hedef olarak belirleyen Dünya Şampiyonu takım Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit'i makamında ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel başkanlığındaki takım Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit'e, Yakın Doğu Üniversitesi 3D Laboratuvarında mekanik ve elektronik tasarımları yapılan ve yapay zekâ kodlamaları yüzde 100 Yakın Doğu Üniversitesi tarafından geliştirilen Robot Futbol Takımının başarıya giden yolunu anlattı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1375
Toplam Tekil 4067509
IP 3.17.154.171






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu