TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN TARİHİ SORUMLULUKLARINA SATIR BAŞLARI - Gazi KARABULUT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN TARİHİ SORUMLULUKLARINA SATIR BAŞLARI - Gazi KARABULUT
Tarih: 05.07.2018 > Kaç kez okundu? 510

Paylaş


“Bizler, Türk milliyetçiliği fikrine inanmış, gönül vermiş insanlarız. Bundan dolayı da aynı birtakım özelliklerimiz söz konusu. Sevgimiz, nefretimiz, düşünümüz, davranışımız, hepsinden ötesi bakış açımız bir başkadır. Başka olduğu için aynı düşüncenin sahipleri bizi rahatlıkla anlayacak, tavrımızın sebeplerini hemen bulacaktır. Varlık sebeplerimizi biliyoruz, öyleyse bildiklerimizi yasamak, yaşatmak, sahip çıkmak durumundayız. Korkaklığın, sünepeliğin bir mana ifade etmediğinin farkındayız. Ellerimizi sevgi ve birlik anlayışı ile uzatırken, zeytin dalı ile bir alakamız olmadığı bilinmelidir.



Fakat Yunusça, Mevlanaca, Hacı Bektaş Velice bir sevgiyi sürekli taşıyacağız. Allah’a ve onun Resul’üne itaatkârız. Allah’ın kitabına ise, her dini bütün Müslüman gibi kayıtsız şartsız bağlanmak yaşama hikmetimizdir. Türk milletinin birliği ve istiklâli için şehit düşenlere minnetimiz sonsuzdur. Türk vatanının birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına yönelecek saldırılara karşı gözümüzü açık tutabilmek zaruretini de biliyoruz.”



1980 sonrasında yaşanan kaos ve acıların ardından, Türk milliyetçiliği hareketi yukarıdaki ifadelerle “Bismillah” demiş ve bin bir badirenin ardından, mücadelesini kaldığı yerden sürdürmüştür.

İşte bu derin mesuliyet anlayışının gereği olarak, günümüze ve geleceğe ait ülke/millet meselelerine milli ve kalıcı çözümler üretmek, Türk milliyetçilerinin asli vazifeleri arasındadır.

Türk milliyetçiliğini, köklerinden aldığı güç ile çağın idrakine giydirmek ve çağlar ötesini aydınlatacak şekilde tekamüle tabi tutmak Türk milliyetçilerine yeni sorumluluklar yüklemektedir.



Şu temel bakışlar, milliyetçi sorumluluğun da işaret taşlarını ortaya koyabilir.





1-Türk milliyetçileri;

“Türk Milliyetçiliği Hareketinin Temel Referansları”nı ortaya koyma.



2- Türk milliyetçiliği hareketinin sağlam fikri iskeletini, yeni nesillere ana dinamikleri ile aktarma.



3- “Türk Devlet Yönetim Felsefesinin Tekamülü ve Yönetim Tarzı” üzerine milliyetçi bir sistem inşa etme.



4- Türk Dünyasının birlik ve beraberliği için “Turan, Tarih ve Edebiyat, Kültür, Ekonomi, İktisat Şurası” benzeri çalışmalar yapma. Türk milletinin hüküm sürdüğü havzada askeri, siyasi, işbirliğini, tarihi dinamiklerle birlikte inşa etme. Türk soylu akraba millet, devlet ve topluluklarla kurulacak siyasal ve sosyal bağları temellendirme. Uluslararası stratejik işbirliklerinde, kadim coğrafya ve soydaş ülkelerle ortak hareket etme.



5- Etrafımızın ateş çemberi ile kuşatıldığı, Turan coğrafyasının Türk jeopolitiğinden koparılmaya çalışıldığı bir tarihsel süreçte; milliyetçi münevverlere düşen sorumluluğun tarihi bir vazifeye dönüştüğünü unutmama ve bu sorumluluktan hareket ile “birlikte rahmet ayrılıkta azap” olduğu şuuru ile hareket etme.



6- Her türlü kısır çekişmelerden uzak durarak, alabildiğine geniş bir kitleye sahip olan milliyetçilerin; ülkenin ve coğrafyanın sıkıştığı cendereden çıkışı adına, fikri ve yönetimsel yeterliliğini somut bir şekilde ortaya koyma gerekliliği; somut bir hâl almıştır.



Elbette bu umdeleri, derinlemesine analizlerle “adalet, liyakat, istişare” yöntemini esas alan yaklaşımlarla ortaya koymak gerekmektedir.

Türk milliyetçiliği hareketinin ve Türk milliyetçilerinin tarihi sorumluluğu, bunu mecbur kılmaktadır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1049
Toplam Tekil 4068970
IP 3.135.183.89






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu