“Dış politikada artık emir alan değil, hem masada hem alanda olan bir Türkiye var” 23.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Dış politikada artık emir alan değil, hem masada hem alanda olan bir Türkiye var” 23.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 23.06.2018 > Kaç kez okundu? 506

Paylaş


AK Parti Esenyurt ilçe mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış politikada artık emir alan değil, hem masada hem alanda olan bir Türkiye var. Afrin’e girdik mi? Girdik, 4 bin 700’e yakın teröristi etkisiz hâle getirdik. Cerablus’a girdik mi? Girdik, 3 bin civarında DEAŞ’lıyı derdest ettik. Şimdi Irak’tayız” dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Esenyurt ve Beylikdüzü ilçe mitinglerine katıldı. İlk olarak Köyiçi Meydanında düzenlenen Esenyurt ilçe mitingine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti.



“SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI”



Ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının bir konuşmasında, partisinin sandık müşahitlerine hitaben ‘Okulların bahçesinde yatın, sandalyede oturun, ben de YSK’nın önünde yatacağım’ sözlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte ‘açık oy, kapalı tasnif’ sistemini uyguladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kime oy veriyor, buna baktınız, CHP’ye oy verip-vermediğine baktınız, ondan sonra da tasnifini siz kendiniz yaptınız. AK Parti iktidarında bugüne kadar 16 yıldır böyle bir şey oldu mu? Olmaz, ama siz yaptınız, yaparsınız” diye konuştu.



Sandık güvenliği için tüm tedbirlerin alındığını vurgulayarak her sandık başında tüm partilerin temsilcilerinin bulunduğuna, yaşanacak bir sorunda oradaki güvenlik görevlilerine haber verilebileceğine ve anında müdahale edilebileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu kendilerinin sağladığını; ancak ana muhalefet partisinin geçmişinde böyle bir şeyin olmadığını belirtti.



“TÜRKİYE, BU YILIN İLK ÇEYREĞİNDE BÜYÜMEDE DÜNYADA 2’İNCİ SIRADA”



AK Parti’yi kurup yola çıktıklarında Türkiye’yi; eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sütunları üzerinde yükselteceklerinin ve Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına yerleştirmenin sözünü verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin şu anda G-20’nin içinde 17’nci, Avrupa’da 6’ncı ülke olduğuna bu yılın ilk çeyreğinde büyümede 7,4 oranıyla dünyada 2’nci, OECD ülkeleri arasında 1’inci sırada olduğuna dikkat çekti.



AK Parti iktidarları öncesinde ilk ve orta öğretimde sınıf mevcudunun 75-100 kişi iken bugün ortalamanın 32 olduğunu, 15 yılda 280 bin yeni derslik yaparak, 580 bin yeni öğretmen atadıklarını, ders kitaplarını öğrencilere ücretsiz olarak verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bu dönemde 75 olan üniversite sayısını 205’e, 45 lira olan üniversite öğrenci burslarını 470 liraya çıkardıklarını hatırlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanının o günkü Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) başında olduğu dönemlerde hastanelere sağlam girilip hasta çıkıldığını, ilaçların temin edilemediğini; bugün ise herkesin istediği hastaneye gidip ilaçlarını eczanelerden rahatlıkla aldığını söyledi. Ana muhalefet partisi genel başkanının ve cumhurbaşkanı adayının şehir hastanelerinin varlığından ve verdiği hizmetten dahi haberlerinin olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16 yılda ne yaptılar diyorlar, gel bu şehir hastanesini bir gör. Ama bunlar dürüst değil” diye ekledi.



Yaptıkları yatırımların bir kısmını kaynak çeşitlendirerek yaptıklarını bu sayede millî bütçeyi güçlendirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerinin ihtiyaç olmayan yatırımlar yapıldığına yönelik açıklamalarına değinerek, 29 Ekim 2013’te açılan Marmaray’dan 268 milyon yolcunun, 26 Ağustos 2016’da açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 69 milyon, 20 Aralık 2016’da açılan Avrasya Tünelinden 23 milyon, 30 Haziran 2016’da açılan Osman Gazi Köprüsünden13 milyon 384 bin aracın geçtiği bilgisini verdi.



“MODERN DÜNYA NEYİ YAPIYORSA BİZ DE ONU YAPIYORUZ”



Ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili sözlerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün yedi yıl sonra bütünüyle devletin olacağını hatırlatarak, köprüyü yap-işlet-devret modeli ve kamu-özel ortaklığıyla yaptıklarını kaydetti. G-20 toplantısında ülkelerin ‘Kamu-özel ortaklığı sistemini dünyada en ideal anlamda uygulayan ülke Türkiye’ dediğini ve kendilerinin bu modellerle ilgili brifing ve konferans verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atacağımız adımı biz halkımız için atıyoruz, biz milletimiz için atıyoruz. Ve üçüncü köprüyü niye yaptık? Ağır vasıtalar oradan gitsin, iki ve bir rahatlasın, İstanbul’un ulaşımı rahatlasın diye bu adımları attık. Ama bunların böyle bir derdi var mı? Yok” şeklinde konuştu.



Başka bir siyasi parti liderinin de göçü artırdığı gerekçesiyle yüksek hızlı treni kaldırma vaadinde bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah rahmet etsin, Erbakan Hoca hayatta olsaydı inan ilk önce bunları partisinden tasfiye ederdi. Hoca hızlı trenden bahsederdi, bunlar ise hızlı treni kaldırmaktan bahsediyor. Kardeşlerim, modern dünya neyi yapıyorsa, biz de onları yapıyoruz ve yapacağız” ifadelerini kullandı.



“OYUNU HEP BERABER BOZACAĞIZ”



“Dış politikada artık emir alan değil, hem masada hem alanda olan bir Türkiye var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’nin kuzeyinde bunlar inadına bir şey söylüyorlar, ‘Kürt koridoru’ hayır, orada bir Kürt koridoru yok, orada terör koridoru var. Biz bu terör koridorunu ne yaptık? Yok ettik. Afrin’e girdik mi? Girdik, 4 bin 700’e yakın teröristi etkisiz hâle getirdik. Cerablus’a girdik mi? Girdik, 3 bin civarında DEAŞ’lıyı derdest ettik. Şimdi Irak’tayız. Ve ne diyor Bay Muharrem? ‘Kandil’e giremezler’ diyor. Ne oldu? Girdik, şu anda Kandil’deyiz, tepesine tepesine bindik mi? Bindik. Şimdi kaçacak delik arıyorlar, girecek delik arıyorlar. İlk operasyonda 20 uçakla 10 noktayı vurduk, bütün cephanelikleri filan yok ettik. İkinci operasyonda daha da ileri gittik. Yaptığımız ne? Orada da toplantı halinde olan, bakın bu çok önemli, lider kadrodan 35 kişiyi etkisiz hâle getirdik.”



Ana muhalefet partisi liderinin Ankara’dan İstanbul’a bölücü terör örgütünün desteklediği kişilerle yürüdüğünü, bu partinin cumhurbaşkanı adayının ise Edirne’de bölücü terör örgütünün desteğindeki partinin tutuklu liderini cezaevinde ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyleyse bu oyunu hep beraber bozacağız, yarın bozacağız. Fazla zamanımız yok, saatler konuşuyor artık. İnşallah yarın akşam şu mutluluğu hep beraber yaşamalıyız” sözlerine yer verdi.



Milliyetçi Hareket Partisi ile bir ittifak hâlinde olduklarına dikkat çekerek, vatandaşları cumhur ittifakını sandıktan güçlü bir şekilde çıkarmaya ve zafere taşımaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusunda bulundu ve “Bunun için, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.



“VATANDAŞIN DEMOKRATİK HAKKINI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”



Daha sonra Beylikdüzü’ne geçerek partisinin Çamlık Caddesi’ndeki mitingine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da halka hitaben bir konuşma yaptı.



Bölücü terör örgütünün Güneydoğu Anadolu bölgesinde seçim sandıklarına ve halka yönelik tehditlerine karşı tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın demokratik hakkını engellemeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi ve “Sandık namustur, demokrasi namustur, bunu asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.



Ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının “Ak Parti 16 senede ne yaptı?” dediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eline, diline dursun, Marmaray’ı da mı görmedin, Avrasya’yı da mı görmedin, Yavuz Sultan Selim’i de mi görmedin, Osman Gazi’yi de mi görmedin, 280 bin dersliği mi görmedin? Yahu sana ne anlatayım? Şehir hastanelerini mi görmedin?” diye konuştu.



“BİZ MİLLETİMİZE SEVDALIYIZ”



Bir siyasi parti lideri ve cumhurbaşkanı adayının da şehir hastanelerinin ihtiyaç olmadığı ve bu hastaneler yerine köprü yapılabileceği yönündeki sözlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıktan daha önemli bir şeyin olamayacağını vurguladı ve şunları ekledi: “Kanuni ne diyor? ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Yani ‘Devlet-i Aliye’yi koy bir kenara, bir sağlıklı nefes yeter bize’ diyor; bu kadar önemli bu iş. Ama bu hanımefendi bunu daha iyi anlaması gerektiği hâlde anlamıyor. Niye? Cehalet çok kötü bir şey. Ve yanında da bazı profesörleri var, onlar da çıkmış bunları anlatıyor; vay zavallı vay. Senin profesör olman bu işi bilmen anlamına gelmez. Dertli olmak lazım dertli, biz dertliyiz dertli. Biz milletimize sevdalıyız sevdalı. Bu çile çekenleri iyi biliriz ve onun için de en ideal olan neyse bunları yapacağız.”



Şehir hastaneleriyle birlikte Türkiye’nin sağlıktaki çıtasının çok yükseleceğini, ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ulaşım alanında yapılanlara da değinerek, Cumhuriyet tarihinde toplam 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılırken kendilerinin 15 yılda 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, ülkeye yüksek hızlı trenleri kazandırdıklarını, 25 olan havalimanı sayısını 59’a çıkardıklarını dile getirdi.



Konuşmasında, geçen 16 yılda temel hak ve özgürlüklerde, inanç özgürlüğünde, düşünce özgürlüğünde kat edilen mesafeye de işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi yetkililerinin başörtüsü sorununu kendilerinin çözdüğünü söylemelerine de değindi. Meclis’te çıkardıkları başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda ana muhalefet partisi liderinin ve cumhurbaşkanı adayının imzasının olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal sen imza atmadın mı? Bay Muharrem, senin imzan yok muydu orada, ya niye yalan söylüyorsunuz? Dürüst olun” şeklinde konuştu.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/94661/-dis-politikada-artik-emir-alan-degil-hem-masada-hem-alanda-olan-bir-turkiye-var-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 53
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 488
Toplam Tekil 4077217
IP 3.21.162.87






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.621 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu