“Bizim siyasetimiz birlik, dirlik ve bolluk siyasetidir” 13.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Bizim siyasetimiz birlik, dirlik ve bolluk siyasetidir” 13.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 14.06.2018 > Kaç kez okundu? 534

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim geleneğimizde takiye yoktur. Bizim karakterimizde doğuda başka, batıda başka konuşmak yoktur. Bizim siyaset ahlakımızda yapamayacağı şeylerin sözünü vermek yoktur. Bizim siyasetimiz birlik, dirlik ve bolluk siyasetidir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize mitingine katıldı. Rize Valiliği önünde gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.





“OVİT TÜNELİ’YLE, TÜRKİYE’Yİ BİR HAYALİYLE DAHA BULUŞTURDUK”



Rize’ye sadece seçim mitingi yapmak ve hemşehrileri ile kucaklaşmak için gelmediğini, aynı zamanda Karadeniz bölgesinin 1,5 asırdır hayalini kurduğu Ovit Tüneli’nin açılışını yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelin hayırlı olmasını diledi ve yapımında emeği bulunanlara teşekkür etti.



“Birileri kekle, pastayla, muhallebiyle uğraşırken; hamdolsun biz Türkiye’yi bir hayaliyle daha buluşturduk” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı, Edirne’deki terörist destekçisini yargıdan kurtarmanın hesabını yaparken, kendilerinin Rizeli, Erzurumlu ve Trabzonlu vatandaşları yol eziyetinden kurtardığını söyledi.



Ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı ABD’den gelecek yeni telefonu beklerken, kendilerinin Türkiye’yi bölgenin enerji merkezine dönüştüren TANAP projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet şehir hastanelerini, üçüncü havalimanını kapatmanın vaadini verirken; biz 2018’in ilk çeyreğinde ekonomimizi yüzde 7,4 oranında büyüttük” diye ekledi.



“MUHALEFET NE KADAR VİZYONER OLURSA, ÜLKE SİYASETİNİN KALİBRESİ DE O DERECE YÜKSEK OLUR”



Güçlü demokrasinin en önemli şartının, güçlü muhalefet olduğunu vurgulayarak, “Muhalefet ne kadar kaliteli, ne kadar vizyoner olursa, bir ülkenin siyasetinin kalibresi de o derece yüksek olur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük açığının muhalefet açığı olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Maalesef Türkiye’de bu konuda ciddi bir eksiklik yaşanıyor. Biz, Allah’ın izniyle cari açığı filan hallederiz. Ülkemizin şu an en büyük açığı muhalefet açığıdır, bunu da halledeceğiz. Ülkemizin 16 yılda müspet yönde mesafe alamadığı tek alan muhalefetin kalitesi ve kalibresidir. Çapsız muhalefet bırakın milletimizin ufkunu açmayı, sürekli paçasından çekiyor. Açık söylüyorum; Türkiye bütün amacı yıkmak, sabote etmek, durdurmak olan bir muhalefeti hak etmiyor. Milletimiz, sürekli yasakların, darbelerin, anti demokratik güçlerin yanında saf tutan bir muhalefet anlayışını da hak etmiyor.”



Yaptığı konuşmalara dikkat çekerek, ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının, milliyetçi, muhafazakâr ve mütedeyyin kesime şirin görünmeye çalıştığı değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu adayın, vatandaşın özgürlük alanlarını genişleten tüm düzenlemelere en fazla karşı çıkan, en çok tepki gösteren vekillerden biri olduğunu vurguladı.



“BU ÜLKENİN ÇOCUKLARININ EŞİT ŞARTLARDA ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRMESİNİN ÖNÜNDE DİKİLENLER BUNLARDI”



2008 yılında Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte, 411 milletvekilinin oyuyla kamuda başörtüsü yasağını kaldırdıklarını; ancak söz konusu adayın da içinde yer aldığı 122 milletvekilinin kararın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dönemin Anayasa Mahkemesi de maalesef teamülleri ve hukuku hiçe sayarak, tamamen ideolojik bir tavırla CHP’nin başvurusunu kabul etti ve düzenlemenin iptaline karar verdi. Biz beş yıl sonra sorunu kökten çözene kadar, Bay Muharrem’in imzası dolayısıyla başörtülü kardeşlerim çile çekmeye devam etti. Aynı şekilde imam hatip ve meslek liselerine uygulanan katsayı zulmünü kardırdığımızda da yine en büyük muhalefeti Meclis’te bu zat yaptı. Bu ülkenin çocuklarının diğer akranlarıyla beraber eşit şartlarda üniversite sınavına girmesinin önünde set gibi dikilenler yine bunlardı. O gün başörtüsü özgür olmasın diye imza atan Bay Muharrem, bugün seçim meydanlarında olmadık taklalar atıyor. O gün yasakların devamı için Anayasa Mahkemesinin kapısında nöbet tutan Bay Muharrem, bugün meydanlarda özgürlükten bahsediyor.”



Bu tutumun siyaset değil ikiyüzlülük olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’cü taktiklerle, Pensilvanya’dan aldığınız akılla vatandaşlarımızın aklını çelebileceğini zannetmek, tamamen beyhude bir uğraştır. Bu millet takiyecilere nasıl 15 Temmuz’da meydanı bırakmadıysa, onların çakmalarına da 24 Haziran’da meydanı bırakmaz” şeklinde konuştu.



“ÇİFT DİLLİ VE İKİYÜZLÜ SİYASETİ PARTİMİZİN KAPISINDAN İÇERİ SOKMADIK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar miting meydanlarında ne söylediyse Meclis’te de aynısını söylediğini, Diyarbakır’da, Hakkâri’de neyi savunduysa Rize, Giresun ve Adana’da da aynısını savunduğunu vurguladı ve şunları ekledi: “Çift dilli, çift kimlikli, ikiyüzlü siyaseti asla partimizin kapısından içeri sokmadık. Üç-beş oy uğruna değerlerimizden, ilkelerimizden taviz vermedik. Bizim geleneğimizde takiye yoktur. Bizim karakterimizde doğuda başka, batıda başka konuşmak yoktur. Bizim siyaset ahlakımızda yapamayacağı şeylerin sözünü vermek yoktur. Bizim siyasetimiz birlik, dirlik ve bolluk siyasetidir.”



Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımanın sancısını yaşadıklarını; şehirler, ilçeler ve vatandaşlar arasında ayrım yapmadan 81 milyona hizmet etmek için geceyi gündüze katarak çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 16 yılda Rize’ye 16,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlattı.



RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR



Bu yatırımların arasında; 1783 yeni dersliğin, 4472 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının, 400 yataklı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 250 yataklı Rize Devlet Hastanesi’nin de içinde olduğu 26 sağlık tesisinin, 640 milyon liralık sosyal yardımın ve 2267 konutun olduğunu da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında bugüne kadar yapılan, hâlen yapılmakta olan ve yakın dönemde yapılacak olan proje ve yatırımlardan da örnekler verdi.



800 yataklı şehir hastanesinin inşasına yakında başlanacağını, millî tarım projesi kapsamında Rize’de organik çay tarımını yaygınlaştırmak için çalışmaların sürdüğünü, fındık konusunda yaşanan sıkıntıları, üreticileri mağdur etmeden çözüme kavuşturacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın dönemde Rize’de gelişen tabiat turizmini daha da geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.



“MİLLETİN TERCİHİ; YIKIMDAN DEĞİL, İNŞADAN VE İHYADAN YANA”



24 Haziran’da iki farklı zihniyetin yarıştığını; bir tarafta durdurmaktan, kapatmaktan, çürümeye terk etmekten bahseden bir yıkım ekibinin, diğer tarafta Türkiye’yi yeni projeler, yeni eserler ve yeni hizmetlerle şahlandırmak isteyen AK Parti’nin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir tarafta Afrin kahramanlarına dil uzatan pespaye bir anlayış var, diğer tarafta mücadelemizi yeni zaferlere taşımaya çalışan kararlı bir duruş var. Bir tarafta istismar ve korku siyaseti var, diğer tarafta hizmet siyaseti var.”



Milletin tercihinin yıkımdan değil, inşadan ve ihyadan yana olduğunu gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran Türkiye’de yeni bir dönemin ilk adımıdır. 24 Haziran Türk demokrasinin bayram günü olacaktır. 24 Haziran büyük ve güçlü Türkiye’nin müjdesidir. Ülkemizin gelecek asrının şekilleneceği bu kritik seçimlerde bir an olsun rehavete kapılamayız” sözlerine yer verdi.



Hangi sebeple olursa olsun sandıkların boş bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusunda bulundu ve “İşte bunu ihya edebilmek için; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye ekledi.



AK PARTİ RİZE İL BAŞKANLIĞI İFTAR PROGRAMI



Mitingin ardından Rize Valiliği’ni ziyaret ederek, şehirde yürütülen çalışmalara ilişkin Vali Erdoğan Bektaş’tan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından Yakamoz Restoran'da düzenlenen iftar programına katıldı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/94493/-bizim-siyasetimiz-birlik-dirlik-ve-bolluk-siyasetidir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 344
Toplam Tekil 4073620
IP 18.119.107.161






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu