BASIN BÜLTENİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ
Tarih: 04.06.2018 > Kaç kez okundu? 982

Paylaş


TC Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye’nin Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması maksadıyla gerekli faaliyetleri kararlılıkla yürüttüğünü belirtti.

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Orgeneral Akar, "Türkiye, Ege'de mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde dostane bir şekilde çözüme kavuşturulmasından yana. Bununla birlikte Ege ve Akdeniz başta olmak üzere mavi vatanda ve Kıbrıs'ta ülkemizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması maksadıyla gerekli faaliyetler de kararlılıkla yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.



Kiprianu “Oyalama hainliktir”



AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu “Bilerek veya zamanın geçmesine izin vererek (oyalayarak) olguları iki devlet çözümüne sürüklemek hainliktir” dedi.

Haftalık Rum Simerini gazetesinin haberine göre, Anastasiadis’in Guterres Çerçevesi ile ilgili tarih polemiğine girmesini eleştiren Kiprianu, “Bir belge varsa 30 Haziran belgesi ise 4 Temmuz’u ne tartışıyoruz? Neden Sayın Anastasiadis Crans Montana sonrasında BM Genel Sekreteri’ne mektuplarında 30 Haziran belgesinden söz ediyor?” diye sordu, şunları ekledi:

“Esas başkadır. Bu belge somut şeyler söylüyor. Başkan’ın da bunları müzakerelerde değerlendirmesi gerekirdi. Sayın Akıncı, Genel Sekreter’in belgesini kabul ediyorsak, boşlukları tamamlamak için müzakerelere derhal başlamaya hazır olduğunu söylüyor.”

Anastasiadis’e yaptığı suçlamanın ne olduğu sorulduğunda ise “Çeşitli taraflardan aldığımız ve çok net bir görüntü elde etmemizi sağlayan bilgilere dayanarak söyleyeyim; durum Sayın Anastasiadis’in söylediği gibi olsaydı, bekleyeceğimiz asgarî şey bizim tarafa sorumluluk yüklenmemesi olurdu” diyen Kiprianu, şunları ekledi:

“Yemeği berhava eden Çavuşoğlu olsaydı Genel Sekreter’in, raporunda, en azından Türkiye’yi sorumluluklarından arındırmaması gerekirdi. Genel Sekreter’in raporu, onaylanmasından bir hafta önce Güvenlik Konseyi daimi üyelerine taslak olarak dağıtıldı. Bizim taraf, olguların Sayın Anastasiadis’in söylediği gibi olduğunu düşünse, en azından Sayın Anastasiadis’in Genel Sekreter’e ‘Sayın Guterres, oradaydın, ne olduğunu gördün, kimin sorumlu olduğunu gördün, sorumluluklarından arındırıp suçu bana atamazsın’ demesini beklerdim. Sayın Anastasiadis’in dediği gibi bizim taraf tamamen haklı olsaydı tepkisinin (Anastasiadis’in) çok sert olacağından en küçük bir kuşkum yok. 2004’te gerçekleri yansıtmadığı gerekçesiyle Annan raporunu durduran Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ile temas edecekti. Şimdi neden yapmıyor? Neden bizim taraftan hiçbir tepki ortaya konulmuyor?”

Kiprianu “Uluslararası toplum olguları hükümetin söylediğinden farklı mı görüyor?” sorusuna karşılık “Kesinlikle, bütün konularda bizimle aynı yorumu yapmıyorlar. Sizden gizlemeyeceğim, son dönemde kulağıma, Sayın Anastasiadis’in Akıncı’nın önerisini yönetme şekliyle ilgili birçok soru işareti geliyor. Bu da beni çok endişelendiriyor” dedi, şunları söyledi:

“Ezelden beri bizi destekleyen ve ‘Sayın Anastasiadis neden bu şekilde cevap vermeyi tercih etti, verilen fırsatı neden değerlendirmedi?’ diye soran dostlarımız var. Bu kadar söyleyebilirim, daha fazlasını söyleyemem.”



42. KKTC Uluslararası Fuarı açıldı



KKTC Uluslararası Fuarı’nın 42’ncisi geçtiğimiz Cuma akşamı açıldı.

10 Haziran’a kadar sürecek olan fuara bu yıl toplam 108 firma ve kuruluş katıldı.



Çınarlı Şehitleri anıldı



Milli Mücadele yılları olan 1956-1974 yılları arasında şehit olan 8 Çınarlı`lı düzenlenen törenle anıldı.



















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1397
Toplam Tekil 4069318
IP 18.216.29.63






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu