BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Özersay İİT Zirvesine katılıyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Özersay İİT Zirvesine katılıyor
Tarih: 20.05.2018 > Kaç kez okundu? 967

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak amacıyla bugün İstanbul’a gidecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın saat 16.15’te KKTC’den ayrılacağı ve öncesinde Ercan Havaalanı’nda basın toplantısı yapacağı kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü zirve toplantısına katılmak üzere bugün sabah İstanbul’a gidiyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin davetiyle İstanbul’a gidecek Özersay, bugün saat 11.00’de Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı'na katılacak.

Özersay, bugün saat 18.30'da gerçekleştirilecek zirve toplantısında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya eşlik edecek.





İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs için İstanbul’da toplanıyor



İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki son gelişmelerin ardından yaptığı çağrı üzerine bugün İstanbul'da toplanacak İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'ndan dünyaya güçlü bir mesaj verilmesi bekleniyor.

Türkiye'nin dönem başkanlığında İstanbul'da yapılacak İİT Olağanüstü Zirvesi, teşkilata üye ülkelerin, Filistinlilere yönelik saldırılar karşısında kararlı ve ortak tutum sergilemeleri açısından büyük önem taşıyor. Söz konusu zirvenin ardından bir de sonuç bildirgesi yayımlanacak.

Zirveye, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, Ürdün Kralı Abdullah, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cebir es-Sabah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz gibi çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılımı öngörülüyor.

İİT, ABD'nin uluslararası tepkilere rağmen büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını kınayarak, uygulamaya destek veren ülke ve kuruluşlara karşı siyasi ve ekonomik uygulamalara gideceğini açıklamış, bu adımı "gayrımeşru" şeklinde nitelendirmişti.

ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrasında 13 Aralık 2017'de İstanbul'da düzenlenen İİT Olağanüstü Zirvesi'nin ardından yayımlanan bildiride, Doğu Kudüs Filistin Devleti'nin başkenti olarak ilan edilmişti. İslam ülkeleri, bütün devletleri Filistin Devletini ve Doğu Kudüs'ü onun işgal altındaki başkenti olduğunu tanımaya davet etmişti.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri gösteriler düzenliyor.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit oldu, 3 binden fazla kişi yaralandı.



“Kuzey Kıbrıs-Akdeniz’in İncisi” fotoğraf sergisi Bakü’de açıldı



“Kuzey Kıbrıs-Akdeniz’in İncisi” fotoğraf sergisi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açıldı.

KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer himayelerinde, fotoğraf sanatçısı Mehmet Gökyiğit’in objektifinden fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı, önceki gün gerçekleştirildi.

Temsilcilikten yapılan açıklamaya göre, açılışa, Azerbaycan Milletvekilleri, diplomatlar, yabancı ve Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi’nin açılış konuşmasını yapan Temsilci Turganer, Kuzey Kıbrıs’ın Azerbaycan’da daha çok tanınması için bu tür sanat ve kültür içerikli faaliyetlerin önemli olduğunu, sergiyi ziyaret eden fotoğraf severlerin ülkemizi farklı yönleriyle görme imkanı bulacaklarını ifade ederek, fotoğraf sanatçısı Mehmet Gökyiğit’in KKTC dışında ilk kez sergi açtığını ve bunun kardeş ülke Azerbaycan’da olmasının daha da anlamlı olduğunu ifade etti.

Mehmet Gökyiğit ise konuşmasında Bakü’ye ikinci defa geldiğini ve Bakü’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, 50 adet fotoğrafını sanatseverlerin beğenisine sunduğunu belirtti.

Gökyiğit’e Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) ile Azerbaycan Fotoğrafçılar Birliği’nin madalyaları takdim edildi.

Sergi açılışında, ziyaretçilere Kıbrıs Türk şarkılarından oluşan müzik dinletisi de sunuldu.



















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1725
Toplam Tekil 4065933
IP 3.141.8.247






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu