BASIN BÜLTENİ Uluçay Erdoğan tarafından kabul edildi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Uluçay Erdoğan tarafından kabul edildi
Tarih: 03.05.2018 > Kaç kez okundu? 982

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, dün ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmeye, TBMM Başkanı İsmail Kahraman da katıldı.



Uluçay, Kahraman ile görüştü



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Meclisi ile TBMM arasında yıllardır süren işbirliği ve yakın çalışmayı bundan sonraki dönemde de devam ettirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Uluçay, iki ülke meclisleri arasındaki yakın diyaloğun daha da geliştirilerek daha kurumsal bir yapı ile sürdürülmesini istediklerini söyleyerek, “Bugüne kadar gerek Cumhuriyet Meclisimiz gerekse ülkemize gösterdiğiniz yakın ilgi ve alaka nedeniyle teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Uluçay, KKTC’yi daha iyi noktalara taşımak için Türkiye ile yürütülen koordineli ve programlı çalışmaları yeni dönemde de Meclisler arasındaki işbirliği ile iyi bir noktaya taşıyacaklarına inanç belirtti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da yaptığı konuşmada , "Türkiye ve KKTC et ve tırnak gibi, birbirimizden ayrılamayız. Meselelerimiz de sevinçlerimiz de ortak. İnşallah güzel günlere doğru gideceğiz." dedi.



Erhürman, Sancar’ı kabul etti



Başbakan Tufan Erhürman, konferans vermek üzere KKTC’de bulunan 2015 Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kabul etti.

Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Sancar, Nobel’in yanı sıra ABD Ulusal Bilim Vakfı, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü, TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerine layık görülmüştü.



Ataoğlu Ankara’da temaslarda bulunuyor



Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’deki temasları çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından kabul edildi ardından da Çevre-Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştü.

Ataoğlu, Ankara’da yaptığı resmi temaslar çerçevesinde ilk olarak Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı ziyaret etti.

Türkiye Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede Kuzey Kıbrıs’ın lokomotif sektörü olan turizm alanında atılacak adımlar ele alındı. Ataoğlu, KKTC ekonomisinin en önemli ve öncelikli sektörleri arasında yer alan turizm sektörünün her zaman yeniliklere ve gelişmelere açık olduğunu söyledi.

Türkiye’nin turizmde önemli adımlar attığını, Türkiye’nin desteği ile Kuzey Kıbrıs’ta da her geçen gün turizmin geliştiğini ifade eden Ataoğlu, işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Ataoğlu, Türkiye’de tanıtım faaliyetlerini artırdıklarını söyleyerek, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’de insani kültürel, sanatsal ve turistik ve diğer zenginlikleri ile doğru tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, Türkiye’nin her zaman KKTC halkının yanında olduğunu söyleyerek, işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, daha sonra TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi.

İki bakan, iki ülkede hayata geçirilecek yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.



“Uluslararası Üniversiteler Arası Arama-Kurtarma Oyunları 2018” bugün başlıyor



“Uluslararası Üniversiteler Arası Arama-Kurtarma Oyunları 2018” (IUSAR Games2018) bugün başlıyor.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı (SSTB) koordinesiyle Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye ulusal üniversitelerin arama kurtarma kulüp üyelerinin katılacağı oyunların açılış töreni Ciklos mevkisindeki Güven Park Tesisleri’nde yapılacak.

19 üniversitenin katılacağı oyunlar 30 Nisan’a kadar devam edecek. Oyunlar, "Araçtan Kurtarma ve İlk Yardım", "Beton Kütle Sürükleme", "Enkazda Temiz Beton Çalışması ve Enkazdan Kurtarma", "Havai Hatla Kurtarma" ve "Hedef Bulma" etaplarından oluşacak.

Ciklos mevkisindeki Güven Park Tesisleri’nde yapılacak tüm oyunlar 09.00-17.00 saatleri arasında oynanacak.





















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 637
Toplam Tekil 4077365
IP 18.191.21.86






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu