23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. - TC Başbakanlık
Tarih: 22.04.2018 > Kaç kez okundu? 559

Paylaş


Sayın Başbakanımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıdadır:







23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktasıdır.



“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” esası üzerine kurulan Büyük Millet Meclisimizin açılmasıyla Türk tarihinde yeni bir dönem başlamıştır.



Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı yöneten ve zafere ulaşan Meclisimiz, Cumhuriyet'in ilanı, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesi ve demokrasimizin olgunlaşması sürecinde tarihi bir rol üstlenmiştir.



Milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 98 yıldır, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, bütün vatandaşlarımıza daha müreffeh bir gelecek hazırlamak için büyük kararlılıkla çalışmaktadır.



TBMM’nin açılışının 98. yılında gururla ifade edebilirim ki, Türkiye, her geçen gün gelişmekte ve güçlenmektedir. Milletimiz, yurdun her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için birbirine kenetlenmektedir.



Tarihi, medeniyeti, kültürüyle olduğu kadar, büyük potansiyeliyle de dikkatleri üzerine çeken Türkiye Cumhuriyeti’nin; demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, güçlü ekonomisi ve aktif dış politikasıyla 21. yüzyıla damgasını vuracağına bütün kalbimle inanıyorum.



Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, gözlerindeki ışık ve yüreklerindeki umutlar bizlere daima güç vermektedir.



Çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirmek en büyük emelimizdir.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın her köşesinden gelen çocukların da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanıyor olması, millet olarak çocuklara verdiğimiz değerin en güzel ifadesidir.



Hedefimiz kendi evlatlarımızla birlikte dünyanın bütün çocuklarına huzur, refah ve güven içinde yaşayacakları bir gelecek inşa etmektir.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. Yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Meclisimizin ilk başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki bütün milletvekillerini rahmetle ve şükranla yâd ediyorum.



Bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor, her birinin gözlerinden öpüyorum.



Bu müstesna günün, ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.



Kaynak:

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=88027338-ccbc-4d1d-9288-f30bd35e9df2





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1256
Toplam Tekil 4069178
IP 3.145.8.141






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu