BASIN BÜLTENİ Akıncı, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılıyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılıyor
Tarih: 11.04.2018 > Kaç kez okundu? 1008

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Eşi Meral Akıncı ile birlikte, Marmara Grubu Vakfı’nın davetlisi olarak, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak amacıyla bugün öğleden sonra İstanbul’a gidecek.

İki gün sürecek Zirveye bazı devlet başkanı, parlamento başkanları ve başbakanlar katılıyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Zirvede “Çağımızın İkilemi-Teknoloji/Politika” konulu Cumhurbaşkanları oturumunda konuşma yapacak.

Oturuma, Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Bosna Hersek Federasyonu Başkanı Marinko Cavara, Hırvatistan eski Cumhurbaşkanları Ivo Josipoviç ve Stjepan Mesıc, Letonya eski Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova eski Cumhurbaşkanı Petru Lucinschi, Moldova-Gagavuzya Otonom Bölge Başkanı Irina Vlah, Romanya eski Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu da konuşmacı olarak katılacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Eşi Meral Akıncı da, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde, Dijital Dönüşümün Toplumsal Eşitlik Kültürüne Etkileri; “Ezber Bozan Kadınlar” konulu oturumda konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın akşam ülkeye dönecek.





Akıncı, Spehar’ı ile bir araya geldi



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Elizabeth Spehar ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Sözcüsü Barış Burcu ve Cumhurbaşkanlığı Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin eşlik etti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastastasiadis’in 16 Nisan’da gerçekleştireceği gayri resmi görüşmeye ilişkin düzenlemelerin ele alınması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Anastasiadis, Kıbrıs sorununa 2 kurucu devlet esasına dayanan çözüm bulma müzakereleri çerçevesinde Crans Montana’da Haziran’da gerçekleşen Beşli Kıbrıs Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanmasından bu yana ilk kez görüşecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa akıncı dün ayrıca Amerika’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathlen Doherty’yi de kabul etti.



Akıncı, 16 Nisan öncesi parti başkanlarıyla toplantı yapacak



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le 16 Nisan Pazartesi günü yapacağı görüşme öncesi Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla Cuma günü değerlendirme yapacak.

Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak değerlendirme toplantısı 10.30’da başlayacak.





Özersay, İİT Genel Sekreteri ile görüştü



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri’nin resmi davetlisi olarak Cidde'ye gitti.

Özersay, Cidde'ye dün günübirlik gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde İİT Genel Sekreteri Dr. Yousef Al-Othaimeen ile görüştü.

Özersay'a, heyetler arası gerçekleştirilen görüşmede Dışişleri Bakanlığı İİT ile İlişkiler Bölümü Müdürü Gülfem Veziroğlu Sevgili, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar ile İkincİ Sekreter Çağrı Kalfaoğlu eşlik etti.



Akdağ KKTC’ye geldi



Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, resmi temaslarda bulunmak amacıyla dün gece KKTC’ye geldi.

Akdağ, bu sabah Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman tarafından kabul edilecek. Resmi ziyaretlerin ardından heyetler arası görüşmeler yapılacak.

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile de bir araya gelecek olan Akdağ, bu gece Başbakan Erhürman tarafından onuruna verilecek akşam yemeğinin ardından KKTC’den ayrılacak.





Akdağ: “Kısa sürede büyük gelişmelere birlikte imza atılacak”



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Ankara temasları çerçevesinde dün Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile bir araya geldi.

Çankaya Köşkü’ndeki görüşme öncesinde açıklamada bulunan Akdağ, şunları söyledi.

“Öteden beri TC olarak kardeş ülkemiz KKTC’ye karşı çok yakın bir alakamız var. Bu yakın alakanın neticesi ve önemli bir göstergesi olarak hükümetimiz güzel bir mekanizma geliştirmiş durumda. Başbakanımız adına bir Başbakan Yardımcısı olarak KKTC’nin ekonomik gelişmesi ve işbirliği için meseleleri takip ediyor ve doğrusu bu vazife bana verildiği için çok mutluyum. Büyük bir memnuniyetle bu vazifeyi icra ediyorum.”

Akdağ, KKTC halkı açısından çok kısa sürede büyük gelişmelere birlikte imza atılacağına inandığını da dile getirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahali de, TC-KKTC arası dostluk, kardeşlik ve işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Şahali, şunları söyledi:

“KKTC’'ye sağlamakta olduğunuz mali ve teknik destek bizlerin daha refah günlere erişmemiz bakımından son derece önemli. Biz KKTC hükümeti olarak özelikle imzaladığımız hükümetler arası anlaşmalar çerçevesinde yükümlülüklerimizi yerine getirmek, ilişkilerimizi geliştirmek ve halkımızın refahını daha da yukarıya taşımak bakımından yoğun bir gayret içerisindeyiz.”

Yeni oluşan koalisyon hükümetinin halkın refahı için yoğun uğraş içerinde olduğuna işaret eden Şahali, hem KKTC kaynakları, hem de TC destekleri ile halka daha refah bir gelecek hazırlama konusunda görev başında olduklarını ifade etti.

Şahali, “Bu çerçevede birlikte ele aldığımız ve yürüttüğümüz konuları değerlendirmek ve daha olumlu sonuçlar yaratmak bakımından bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.



İngiltere’den Kayıp Şahıslar Komitesi’ne bağış



İngiltere, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 7 bin Sterlin (8 bin Euro) bağışta bulundu.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu bağışla birlikte İngiltere’nin komiteye 11 yılda yaptığı katkı 305 bin Euro’yu buldu.

Açıklamada, yapılan katkının, komite tarafından Kıbrıs’ta kayıp olarak listelenenlerin gömü yerlerinden çıkarılması, kimliklerinin tespit edilmesi ve ailelerine teslim edilmesi çalışmalarına yardımcı olacağı kaydedildi.

Komitenin yürüttüğü çalışmalarda bugüne kadar her iki toplumdan toplam 868 kişi bulunup, kimliklendirildikten sonra ailelerine teslim edildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1297
Toplam Tekil 4069218
IP 18.191.181.231






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu