Yalan üzerine yalan… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yalan üzerine yalan… - Necdet SİVASLI
Tarih: 25.03.2018 > Kaç kez okundu? 550

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Buluz

e.mail: necdets@mynet.com



Yalan üzerine yalan…



Bir yandan Amerika, öte yandan desteklediği terör örgütü PK,yalan üzerine yalan üretmeye devam ediyor. Afrin’de büyük darbe yiyen terör örgütü PKK, Batı kamuoyunda “Türkiye sivilleri vuruyor” algısı oluşturabilmek için “Sincar’dan çekiliyoruz” oyununu sahneye koydu.

Oyun içinde oyun oynanmaya çalışılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kararlı mücadelesi karşısında direnemeyen terör örgütü PKK, Afrin’deki gibi bir hezimete uğramamak ve üzerindeki baskıyı azaltmak için Sincar’dan çekildiğini açıkladı. Terör örgütü açıklamasında bölgenin “örgütlü toplum” haline geldiği belirtildi. Örgüt Afrin’de YPG adı altında yaptığı terörist yapılanmayı Sincar’da YBŞ olarak gerçekleştirdi.

Hiç şüpheniz olmasın, sahnelenmeye çalışılan bu oyunların arkasında Amerika ve diğer dış güçlerin olduğunu söyleyebiliriz.

Terör örgütü PKK, 2014 yılında yerleştiği Sincar’dan çekildiğini açıkladı. Ancak uzmanlar, terör örgütünün Irak Merkezi Hükümeti ve Türkiye’nin baskısı üzerine manevra amaçlı böylesi bir açıklama yapma yoluna gittiğini ifade ediyor.

Menbiç başta olmak üzere Sincar’ı da içine alan yeni bir askeri operasyonunun yapılması gerektiğini biz de destekliyoruz.Türkiye’nin bekası ve terör tehdidinden korunabilmesi için bu temizliğin yapılacağı yetkililerce de ifade ediliyor.

Terör uzmanlarına göre; terör örgütü PKK, Kandil’den sonraki en önemli üssü konumundaki Sincar’a son 4 yıl içinde önemli oranda güç kaydırdı. DEAŞ tehdidinden kaçan Yezidileri zorla silahaltına alarak YBŞ (Şengal Direniş Birliği) kurdu. Örgüt, zorla silahaltına aldığı kişilere silahlı eğitimler verdi. YBŞ’nin “komutanları” PKK’nın dağ kadrolarından oluştu.

Afrin’de hezimete uğrayan terör örgütü PKK, bir türlü gerçekleştiremediği kara propagandayı Sincar’da devreye sokmak için “çekiliyoruz” açıklaması yapma yoluna gitti. PKK çekildi görüntüsü vererek, uzantısı YBŞ’yi “yerel ve sivil” olarak ileri sürdü. Hatta, YBŞ’nin bir iki biriminin çekildiğine dair görüntüler de paylaştı.

Türkiye’nin bölgedeki terör örgütlerinin tehdit olmaktan çıkarılması için ortaya koyduğu irade ve kararlılık karşısında bir panik yaşanmakta olduğunu da böylece görebilmekteyiz.

Yalan ve dünya kamuoyunu yanıltıcı haberlerle ortaya konulmak istenilen tüm bu oyunlar mutlak şekilde bozulmakta ve bozulmaya da devam edecektir.

Tüm bu yapılanların olası bir Sincar operasyonunun önünü kesmek, uluslar arası kamuoyunda “sivil Ezidiler”e operasyon yapılıyor” algısı oluşturmak amaçlı olduğu ifade ediliyor. Terör örgütü PKK, Sincar’a yerleşmeden önce şehrin nüfusunun 400 bin civarında olduğu belirtildi.

Son 4 yıl içinde Sincar’ın nüfusunun 90 bine gerilediği, halkın büyük kısmının göç ettirildiği kaydedildi. Şengal olarak da bilinen Sincar, terör örgütü PKK’nın Irak’taki kolu olan YBŞ ve KYB peşmergeleri tarafından kontrol ediliyor. Ezidiler’in çoğunlukta olduğu bölgede Araplar ile Süryaniler de yaşıyor.

Şunu çok açık ifade edelim:

Türk askeri ve yetkililer sivillere karşı olağanüstü çaba ve ilgi gösteriyor. Bir tek sivilin burnunun bile kanamasına izin verilmediği gibi, yardım ve destek çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor.

Dünya kamuoyu karşısında örnek alınması gereken çalışmalar ortaya konuluyor.

Afrİn ilçe merkezinin kontrol altına alınmasıyla, Türk Kızılay’ı, TSK ve AFAD koordinasyonunda bölgeye insani yardımlar devam ediyor. Afrinli aileler, örgütün çocuklarını zorla silâhaltına almak için yaptığı baskıları da anlattı. 3 çocuk sahibi Ebu Faruk, “Eşimle bir başımıza kaldık. Örgüt bize baskı yaptı. Çocuklarım onların baskıları sonucu Afrin’den kaçtı. 2 oğlum Türkiye’de. Diğeri de Lübnan’a yerleşti” dedi.

Ebu Faruk, “Örgüt bize baskı yapıyordu. Çocuklarımı (silahaltına almak) askerliğe istediler. Onlar da buradan kaçtılar. Türkiye’deki çocuklarımı 5 yıldır görmedim. Lübnan’dakini ise 10 yıldır görmedim. Artık çocuklarımı yeniden görmek istiyorum, geri dönsünler” ifadelerini kullandı.

Bu satırlar yazılırken, Afrin’e basın mensuplarından oluşan bir grup görülüyordu. Her şeyin daha iyi okunabilmesi için, böyle bir çalışmanın dünya kamuoyuna yansıyan çirkin oyunun bozulması açısından önemli olabileceğini düşünüyoruz.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1478
Toplam Tekil 4069399
IP 3.22.249.158






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu