BU ÂLEMDEN BİR GÜZEL GEÇTİ - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BU ÂLEMDEN BİR GÜZEL GEÇTİ - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 23.03.2018 > Kaç kez okundu? 744

Paylaş


Kendisini 1971 veya 1972 yılında tanıdım. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğrenci iken İstanbul Cağaloğlu’nda merkezi bulunan M.T.T.B.'de (Milli Türk Talebe Birliği), Tercüman-Rehber olarak, Turizm Müdürlüğü bünyesinde çalışıyordum. Başkanımız Ömer Öztürk, bir iş için beni Ankara'ya, o zaman DPT'de (Devlet Planlama Teşkilatı) çalışan Hasan Celal Güzel'e gönderdi. Gittim. Kendimi tanıttım. Talebimizi ilettim. Beni çok güzel karşıladı. Elimde bulunan evrakı aldı. Birini kendi daktilosunda kendisi tekrar yazdı.



Üniversiteden mezun oldum. Yıllar geçti ve ben 1978 başında Sakarya'da, Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde (S.D.M.M.A.) asistan oldum. Zamanını tam hatırlamıyorum, bir süre sonra rahmetli Hasan Celal Güzel burada Öğretim Görevlisi oldu.



Sakarya’ya, derslerinin olduğu gün, Ankara'dan gelip gidiyordu.



Diğer bazı arkadaşlarım gibi kendisine asistanlık yaptım. Hocamız, arkadaşımız, ağabeyimiz, hemşerim ve bir büyüğümüz olarak çok sevdik.



Sonra Ankara’ya döndü.



Yıllar yılları kovaladı. 1994 yılında, ‘Yeni Türkiye’ isimli akademik bir dergi çıkardığını söyledi ve bir araştırma yazısı yazmamı istedi. Yazdım, gönderdim ve yayınlandı. Sekiz yılda 4 binin üzerinde makale ve 40 bin sayfalık külliyat ortaya çıkarttı.



Durmak bilmeyen bir yapıya sahipti. ‘Yeni Türkiye Araştırma ve Yayın Merkezi’ni kurarak demokrasi üzerine kitaplar yayınladı. 1998 yılında Cumhuriyetin 75’inci yıl dönümü münasebeti ile 5 ciltlik bir "Cumhuriyet" çalışması, Osmanlı'nın 700’üncü kuruluş yıl dönümü için 12 ciltlik "Uluslararası Osmanlı Araştırması" ve 2002 yılında 21 ciltlik "Uluslararası Türkler" çalışmasını gerçekleştirdi. Eminim ki bu çalışmalar ülkemizin geçmişini okuyanlara daha iyi gösterecektir.



Kabına sığmayan bir yapıya sahipti. 23 Kasım 1992'de, Yeniden Doğuş Partisi’ni (YDP) kurdu ve Genel Başkan seçildi. Çok kişi ile birlikte beni de partinin ‘Bilim ve İstişare Kurulu’na aldı.



Yıllar sonra Ankara'da ziyaret ettim. Sıkı sıkı sarıldı. Sohbetimiz esnasında sık sık kahkahalar attı.



Hangi yıldı hatırlamıyorum, Sakarya Üniversitesi'nde organize edilen bir programa katıldı. Program sonunda koluna girip merdivenleri birlikte çıktık. Kısa da olsa, ayaküstü sohbet ettik.



Bana TONTON SALİH derdi. Hiç unutmayacağım.



İnanıyorum ki kendisi Türk siyaset tarihinde ender bulunan bir yerde yerini almıştır.



“Her devrin adamı değil, zor devrin adamı olmayı hem yaşıtlarına, hem de yeni nesillere gösterdi’.



Has adamların, en haslarından biriydi…



Her tür haksızlığa isyan eden ‘mangal’ gibi bir yüreğin sahibiydi.



28 Şubat denilen zulüm sürecinin ANTİ TANK’ı, TANK HASAN’ı idi…



Çok kişinin yamulduğu ve sindiği zor zamanlarda dik duran bir vatanseverdi.



Her canlı gibi o da öteler alemine göçtü.



Allah, taksiratını affetsin. Mekânı Cennet olsun. Allah rahmetini bolca ihsan eylesin.



GÜZEL insan, hiç UNUTULMAYACAKSIN.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 619
Toplam Tekil 4064826
IP 18.191.181.231






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu