BASIN BÜLTENİ Hükümeti kurma görevi Özgürgün’den Erhürman’a geçti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Hükümeti kurma görevi Özgürgün’den Erhürman’a geçti
Tarih: 31.01.2018 > Kaç kez okundu? 1133

Paylaş


Hükümeti kurma görevi Özgürgün’den Erhürman’a geçti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya iade etti.

Başbakan Özgürgün, güçlü bir hükümet kurabilecek modellerin ortaya çıktığını ancak çalışmaların sonuçsuz kaldığını belirterek üzgün olduğunu söyledi. Özgürgün, sandıktan çıkan sonucun net olduğunu, halkın UBP başkanlığında bir hükümete işaret ettiğini ancak hükümet kurma çalışmalarının başarısız olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, başbakan Hüseyin Özgürgün’ün görevi iade etmesinin ardından CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı kabul ederek, hükümeti kurma görevini tevdi etti.

Bir süredir yürütülen çalışmalarda CTP, HP, DP, TDP arasında dörtlü bir koalisyon kurulabileceğinin anlaşıldığını dile getiren Akıncı, ülkede birçok sorunun acil çözüm beklediğine işaret ederek, gecikmeksizin yeni hükümetin kurulmasını rica etti.

Akıncı, koalisyon ortaklarına yarışmacı değil dayanışmacı bir tavırla yol almaları tavsiyesinde bulundu.

Hükümeti kurma görevini alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hedeflerinin ülkede kucaklayıcı, birleştirici, kimseyi ötekileştirmeyen, toplumun tamamına hitap eden, toplumun hak ettiği hizmetleri almasını sağlayan, eşitlikçi, özgürlükçü, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne bağlı bir hükümeti bir an önce kurmak olduğunu kaydetti.



BM Barış Gücü Misyonunun Görev Süresi Uzatıldı



Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) misyonunun görev süresini 6 ay daha uzattı.

BMGK, dünkü toplantısında Kıbrıs'taki barış gücü misyonunun bu ay sonunda dolacak görev süresini uzatma konusunu oyladı.

Konsey, UNFICYP'in görev süresini oy birliği ile 31 Temmuz 2018'e kadar uzatma kararı aldı.

BM'nin en uzun süreli faaliyette bulunan barış gücü misyonlarından biri olan UNFICYP, 1964'ten bu yana adada görev yapıyor ve barış gücünün görev süresi her 6 ayda bir uzatılıyor.

Konseyde kabul edilen kararda ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten 15 Haziran'a kadar Kıbrıs sorunun çözümü konusundaki ilerlemeye ilişkin BMGK'ya bir rapor sunması istendi.



TDP Parti Meclisi 4’lü koalisyon için “Evet” dedi



Toplumcu Demokrasi Partisi Parti Meclisi, CTP, HP, TDP ve DP’nin oluşturacağı 4’lü koalisyon için “evet” kararı aldı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın TDP’de olacağını açıkladı.

Dörtlü koalisyon kurma çalışmalarıyla ilgili karar almak üzere dün akşam yapılan ve yaklaşık yarım saat süren toplantıda, 41 üye, oy birliğiyle dörtlü koalisyona “evet” dedi.

Hükümet kurma çalışmalarında sona gelindiğine işaret eden Özyiğit, 4 parti olarak yürüttükleri çalışmalarda sona gelindiğini, diğer partilerin 4’lü koalisyona önceki akşam “evet” dediğini, kendilerinin ise dün yapılan toplantıda “evet” dediğini kaydetti.

Özyiğit şöyle devam etti: “Bu ülkenin özlediği beklediği yapısal reformları yapmak, bu ülkede yapanın yanına, yediğinin yanına kar kalmayacağı bir düzen oluşturmak, soruşturmaların, kovuşturmaların başlayacağı, yolsuzlukların üzerine gidileceği ve ülkenin gerçek anlamda özlediği beklediği bir icraat hükümetini kurmak için TDP oy birliği ile 4’lü koalisyona evet kararı çıkardı, ülkemize halkımıza hayırlı olsun.”













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1131
Toplam Tekil 4074407
IP 3.146.221.204






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu