“Afrin’de Kürtlere Karşı Değil, Terör Örgütüne Karşı Mücadele Ediyoruz” 22.01.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Afrin’de Kürtlere Karşı Değil, Terör Örgütüne Karşı Mücadele Ediyoruz” 22.01.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 22.01.2018 > Kaç kez okundu? 693

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASO Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye, Afrin’de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Çok yakında görülecektir ki terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında, bize en büyük teşekkür Afrin’deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizden gelecektir” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası’nın düzenlediği 54. Yıl Ödül Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracat, vergi, AR-GE, katma değer üretme ve istihdam dallarında ödül alan 54 şirketi ve yöneticilerini tebrik etti.







“ANKARA, SANAYİNİN VE TİCARETİN DE MERKEZ ŞEHİRLERİNDEN BİRİDİR”



Ankara’nın sadece idari başkent olmadığını, aynı zamanda sanayinin ve ticaretin de merkez şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın sonradan başkent ilan edilmiş şehirler gibi sadece bürokratik kuruluşlardan ve onların destek unsurlarından ibaret olmadığını, en başından itibaren, sanayide, ticarette, tarımda, eğitimde, kültür ve sanatta iddia sahibi bir şehir olduğunu ispat ettiğini belirtti.



Ankara il sınırları içinde faaliyet gösteren 13 organize sanayi bölgesinin, üretimin her alanında Türkiye’ye ve dünyaya hizmet verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın özellikle savunma sanayiinde iyi bir damar yakaladığını kaydetti.



“TERÖR KORİDORUNA İLK HANÇERİ FIRAT KALKANI HAREKÂTI’YLA VURMUŞTUK”



Türkiye’nin istiklal ve istikbal davasında, ekonominin güçlenip gelişmesinin hudutların güvenliği kadar öneme sahip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü bir ekonomik zemine oturmayan özgürlük mücadelelerinin kalıcı zaferlere ulaşma imkânı olmadığını ifade etti. Bugün güvenlik güçlerimizin yakın tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürüttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımız boyunca oluşturulmak istenen millî birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı Harekâtı’yla vurmuştuk. Şimdi bazı yazar-çizer vesaireler özellikle bizim bu operasyonlarımızı Kürtlere karşı yapılmış operasyonlar olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içerisine giriyorlar. Önce şunu çok açık söylüyorum: Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur. Olay Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu yok etme meselesidir. Ve böyle bir anlayış, böyle bir yazıyı yazan da eğer kalkıp gerçekten bu ülkede az çok mürekkep yalamış, hele hele askerin içinde de görev almış birileri olursa bu bizi ciddi manada üzer. Dolayısıyla Kürt koridoru nedir, terör koridoru nedir, herhâlde bunu ben burada anlatacak değilim, bunu kendilerinin anlaması lazım” dedi.



“AFRİN’DEN GERİ ADIM ATMAK YOK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı yönelmiş bir kaç yıldır devam eden tacizler olduğunu, bugün yine Hatay’a atılan havanla bir şehit verdiğimizi ve bunun karşılıksız kalmayacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkılan yoldan geri durulmayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Ne dedik? Afrin hallolacaktır, Afrin’den geri adım atmak yok. Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk, mutabakatımız var, diğer koalisyon güçleriyle de konuştuk, Amerika’yla da konuştuk. Ama biz Amerika’yı bir şeye ikna edemedik. Neydi o? Biz kendilerine dedik ki; siz DEAŞ terör örgütüyle mücadeleyi niçin bir terör örgütüyle yapıyorsunuz? Niçin PYD, YPG gibi, PKK gibi terör örgütüyle yapıyorsunuz? Gelin bunu stratejik ortağınız olan Türkiye’yle beraber yapın, beraber yapalım, biz buna varız. Onları bir kenara koyalım, terörü güçlendirmeyelim. Dediler ki; bizim generallerimiz bize Türkiye’nin bu işe tahsis ettiği ekip veya ordu yeterli değil. Dedim, bakın yanlış söylüyorsunuz, sizin generalleriniz size yanlış söylüyor. Bunları ikili görüşmede de, heyetler arası görüşmede de Sayın Trump’a söyledim, fakat dinlemediler.”



Amerika’nın bölgeye zırhlı taşıyıcılardan, mühimmata varıncaya kadar 5 bin tır silah getirerek bölgedeki terör örgütlerine dağıttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde 20 kadar Amerikan üssü bulunduğunu sözlerine ekledi. Bunların herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilmesi lazım ki ülkemde neler dönüyor, neler oluyor, ‘bizim haberimiz yoktu, biz bilmiyorduk’ deme lüksüne kimse sahip olmasın” şeklinde konuştu. Amerika’nın bölgeye 2 bin kargo uçağıyla silah taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların iletildiği zamanlarda kendilerine dürüst davranılmadığını belirterek, “Biz de Rusya’yla yaptığımız görüşme çerçevesinde şu anda yolumuza devam ediyoruz ve Afrin’de Mehmetimiz, Mehmetçiğimiz, görevini ifade ediyor, ifa etmeye de devam edecek” dedi.



“HİÇ KİMSENİN BİR KARIŞ TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin hiç kimsenin bir karış toprağında gözü olmadığını vurgulayarak, Türkiye’nin bu operasyonlardaki temel amacının, millî güvenliğinin yanında Suriye’nin toprak bütünlüğüyle, Suriye halkının can ve mal emniyetine de katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Herkesin gözü önünde Suriye topraklarının bir kısmı üzerinde bölge halklarının tarihî, kültürel ve sosyolojik gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir yapı inşa edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yapının Türkiye için olduğu kadar, Suriye için, Irak için, İran için, tüm bölge için de aynı derecede hayati bir tehdit olduğunu vurguladı. Türkiye’nin şu anda 3,5 milyon Suriyeli’ye ev sahipliği yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte biz diyoruz ki, kuzey Suriye’de, nasıl Cerablus’ta, Rai’de, Bab’da, 2 bin kilometrekarelik alan şu anda kontrolümüzdeyse, Cerablus’a 100 bin insan yerleştiyse, geri döndüyse, oranın kendi halkı oraya döndüyse, aynısı Afrin’de de olacak, aynısı inşallah İdlib’de de olacak. Dolayısıyla bizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarına, kendi vatanlarına, kendi evlerine dönme imkânını da böylece bulacaklar” şeklinde konuştu.



Türkiye’nin kendisiyle birlikte bölgesinde tüm kardeşlerinin güvenliğini, huzurunu ve geleceğini de savunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de ve Afrin’de de huzur ve güven iklimini tesis edildiğinde yüzbinlerce Suriyelinin kendi yurtlarında, kendi evlerinde hayatlarını sürdürme imkânına kavuşacaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açık gerçeğe rağmen, yaptığı meşru operasyonlar sebebiyle Türkiye’yi eleştirenlerin hiç birinin derdinin Suriye halkının sıkıntılarının çözümü ve geleceği olmadığını vurgulayarak, “Yaklaşık 6 milyonu ülke dışında olmak üzere, 13 milyon Suriyelinin çektiği acılar başkalarının umurunda olmayabilir, ama bizim umurumuzdadır. Çünkü bunların hepsi de Arabıyla, Türkmeniyle, Kürdüyle bizim kardeşimizdir, tarih bunun şahididir” ifadelerini kullandı.



“BİZE EN BÜYÜK TEŞEKKÜR KÜRT KARDEŞLERİMİZDEN GELECEKTİR”



Türkiye’nin, Afrin’de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmekte olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Afrin’de yüzde 55 Arap var, yüzde 35 civarında Kürt var, diğeri Türkmen; kimse kalkıp da bu böyledir diyemez, ama orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki, terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin’deki Kürt kardeşlerimizden gelecektir, Arap kardeşlerimizden gelecektir, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir” dedi.



PKK gibi, Suriye’deki PYD’nin de Kürtler için değil, bölge üzerinde çok farklı emelleri, projeleri, planları olan güçler için savaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduğunu görmemek, anlamamak için, kusura bakmayın, aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil, aptal da değil. Zihnini ve ruhunu emperyalist güçlere kiraya vermiş bir avuç hain dışında herhangi görüşte, hangi meşrepten, hangi kökenden olursa olsun tüm Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları gerçekleri görüyor, biliyor. Bunun için de Afrin operasyonumuza vatandaşlarımızın tamamı çok güçlü destek veriyor. Camilerimizde edilen dualardan, operasyona giden askerlerimizi yolda durdurup alınlarından öpmeye kadar gerçekten gözyaşlarıyla takip ettiğimiz nice güzel hadiseye şahit oluyoruz. Diyor ya, bizim nereye gidiyorsunuz sualine cevap, Kızıl Elmaya gidiyoruz; mesele bu. Evet, bizim bir Kızıl Elmamız var. Bunu yaklaşık bir ay kadar önce de yine Külliyede yapığım bir konuşmada açıklamıştım, biz o hedefe doğru gidiyoruz”



“AFRİN OPERASYONU, HEDEFLERİNE ULAŞTIĞINDA SONA ERECEK”



Afrin operasyonunun tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona ereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın “Süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı” açıklamasına yönelik olarak, “Peki, o zaman ben de Amerika’ya soruyorum, ya Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce siz Irak’a girdiniz ya, Irak’ta bitti mi bu süre? Hâlâ Irak’tasınız. Şimdi kalkıp buraya da girdiniz, koalisyon güçleriyle buradasınız. Bunun süresi olur mu ya? Böyle bir savaş matematik bir olay değil ki, nasıl böyle bir şeyi sorarsın? Bunları anlamak mümkün değil. Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz, bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz de yok, bunu da bilmeniz lazım” ifadelerini kullandı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/89164/afrinde-kurtlere-karsi-degil-teror-orgutune-karsi-mucadele-ediyoruz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1057
Toplam Tekil 4065264
IP 18.227.48.131






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu