BASIN BÜLTENİ Milletvekilleri bugün ant içecek - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Milletvekilleri bugün ant içecek
Tarih: 22.01.2018 > Kaç kez okundu? 1936

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün, milletvekillerinin ant içmesi gündemiyle toplanıyor.

7 Ocak erken genel seçimini kazanan, mazbatalarını 15 Ocak’ta alan Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) 21, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) 12, Halkın Partisi’nden (HP) 9, Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) 3, Demokrat Parti’den (DP) 3 ve Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) 2 milletvekili, bugün Meclis’te yemin ederek görevlerine resmen başlayacak.

Meclis’in 9’uncu dönem ilk toplantısı bugün saat 10.00’da, en yaşlı üye sıfatını taşıyan milletvekili TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli başkanlığında yapılacak.

En genç iki milletvekili HP İskele Milletvekili Mesut Genç ile YDP Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu da katiplik görevini üstlenecek.

İlk andı Geçici Meclis Başkanı Angolemli içecek. Angolemli’yi tüm milletvekilleri ayakta dinleyecek. Ardından geçici katipler Mesut Genç ve Bertan Zaroğlu ant içecek.

Ant içme, ilçelerin ve milletvekillerinin soyadlarının alfabetik sırasına göre yapılacak. Buna göre Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Lefkoşa sırası izlenecek.

Milletvekilleri Anayasa’da yer alan milletvekili andını kürsüde okuyarak yemin edecek.

Göreve başlayacak milletvekillerinin okuyacağı ant şöyle:

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Bugünkü toplantının gündeminde ant içme yanında Başkanlık Divanı seçimleri de yer alıyor ancak bu gündem maddesi hükümet henüz oluşmadığı için ertelenecek.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki yemin törenine, devlet protokolü de davet edildi. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılacak.



Ertuğruloğlu, Afrika gazetesini kınadı



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Türkiye'nin Afrin operasyonunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendirerek işgal harekatı olarak niteleyen" Afrika gazetesini kınadı.

Ertuğruloğlu, operasyonun, Türkiye'nin, varlığına tehdit teşkil eden terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve İŞİD'i bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak amacıyla başlattığını kaydetti.

Bu kapsamda operasyonun sürdüğünü ifade eden Ertuğruloğlu, "Afrin operasyonunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendiren ve işgal harekatı olarak niteleyen" habere tepki gösterdi, bunu “Türkiye düşmanlığı ve nankörlük” olarak niteledi.

Ertuğruloğlu, Türkiye'nin güvenliğini ve sınır hattını korumak amacıyla başlattığı operasyonun, ülke basınında bu şekilde yer almasının "Anavatan Yavruvatan ilişkileri bakımından son derece yanlış, tehlikeli ve gerçeklerden yoksun" olduğunu belirterek, gazeteyi "şiddetle" kınadı.



Siber, Akıncı'ya veda ziyaretinde bulundu



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya veda ziyaretinde bulundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, pazartesi günü (bugün) yeni vekillerin gelişiyle Meclis Başkanlığı görevinin sona ereceğini belirterek, bundan sonra da Meclis iradesinin her zaman en önde tutulmasını arzuladığını söyledi.

Görev süresince 2 cumhurbaşkanı ve 3 hükümetle çalışma şansı bulduğunu ifade eden Siber, Meclis Başkanlığı süresince Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde, hukuk devleti olduğunun bilinciyle, kurumsallık çerçevesinde görev yaptığını kaydetti.

Siber, Kıbrıs müzakereleri konusunda sık sık Cumhurbaşkanı Akıncı’yla da bir araya geldiklerini belirterek, bundan sonra da görev bilinciyle, kurumsallığın daha iyi noktalara taşınmasını temenni etti.

“Kurumların başarısı halkın mutluluğudur” diyen Siber, Akıncı’ya, çalışmalarında başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Siber’le 3 yıla yakın diyalog içerisinde çeşitli çalışmalar ve görüşmeler yaptıklarını, kendisinin yokluğunda da Cumhurbaşkanlığı makamına vekalet ettiğini anımsatarak, “Verdiği hizmetler toplum tarafından takdirle anılacaktır” dedi.

Siber’in milletvekilliğine aday olmama kararının da kendisine hayırlı olmasını temenni eden Akıncı, Siber’e bundan sonraki hayatında sağlık huzur ve mutluluk temenni etti.

Akıncı, Siber’in bundan sonraki yaşamında da toplumsal konularla ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceğine inandığını söyledi.



Ayvasıl’lı 8 kayıp şehit, bugün defnediliyor



Ayvasıl’da(Türkeli) 1963’te bazı Kıbrıslı Rumların yaptığı katliamda hayatını kaybeden, kalıntıları Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kazılarında bulunan ve kimlik tespitleri tamamlanan 8 Kıbrıslı Türk, bugün Tekke Bahçesi Şehitliği'ne askeri törenle defnediliyor.

Hüseyin Cemal, Mustafa İsmail, İsmail Mustafa, Mehmet Ali Ömer, Mehmet Hasan, Ömer Hasan, Bayram Hasan ve Ayşe Hasan’ın naaşları, bugün Küçük Kaymaklı Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Tekke Bahçesi Şehitliği’ne askeri törenle defnedilecek.

Ayvasıl’da 21 Aralık 1963’te katledilen 8 Kıbrıslı Türk, o günlerde Ayvasıl Kıbrıslı Türk mezarlığı dışında bir toplu mezara gömülmüş, 13 Ocak 1964’te ise bulundukları toplu mezardan Kıbrıslı Türk yetkililerin kazılarıyla çıkarılarak Tekke Bahçesi'ne defnedilmişti.

8 Ayvasıl’lı Kıbrıslı Türk, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Tekke Bahçesi Şehitliği'nde yürüttüğü kazılarda bulunarak DNA testleriyle kimliklendirildi.



Kuzey Kıbrıs, Almanya’daki fuara tanıtıldı



Kuzey Kıbrıs, dünyanın tüketiciye yönelik en büyük ve uzun tatil ve turizm fuarlarından biri kabul edilen karavan ve motor turizmi fuarı “CMT 2018 Stuttgart 2018”de tanıtıldı.

13 Ocak’ta başlayan ve düne kadar açık kalan fuar, bu yıl 50’nci yaşını kutlarken, fuarda 100 ülkeden 2 bin 190 katılımcıyla 360 şehir temsil edildi.

Bakanlık, sektör temsilcileriyle birlikte Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla fuara, turizm ürünlerini yansıtan tarihi eser, kültür, plaj ve doğa fotoğraflarından oluşan zengin görsellerin yer aldığı 24 metrekarelik stantla katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarla ilgili değerlendirmesinde, turizm fuarlarının ülkedeki turizm değerlerinin ve tur operatörlerinin özenle hazırladıkları, tur programlarının talep sahiplerine tanıtılması açısından sağladıkları doğrudan iletişim imkânları nedeniyle büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Ataoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmaları sonucunda ülkeye gelen Alman turist sayısında gözle görülür artış olduğunu bildirdi.

Bakan Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs olarak her platformda yer almalı, ülkemizin turizm potansiyelini tanıtmaya ve pazarlamaya devam etmeliyiz” dedi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 558
Toplam Tekil 4066693
IP 18.222.182.105






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu