Başbakan Yıldırım, Aşık Paşa Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Kırşehir 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak konuşma yaptı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım, Aşık Paşa Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Kırşehir 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak konuşma yaptı. - TC Başbakanlık
Tarih: 07.01.2018 > Kaç kez okundu? 660

Paylaş


"Bugünü kurtarmanın değil, yarınları inşa etmenin derdindeyiz"







Başbakan Binali Yıldırım, Aşık Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6'ncı olağan il kongresinde, kongrenin AK Parti teşkilatlarına, Kırşehir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.



Kongrenin yapıldığı salonun Kırşehir'e küçük geldiğini belirten Yıldırım, yeni bir salonun kente kazandırılacağını söyledi.



Davalarının millet davası olduğunu bildiren Yıldırım, "Bu davaya omuz verenin yenisi, eskisi yoktur. Bizde bayrak değişimi safları sıklaştırmak, gönülleri birleştirmek demektir. Bizim davamız makam mevki davası değildir, millete hizmet sevdasıdır. Bizim davamız Türkiye'nin geleceği ve Kırşehir’in yarınlarının davasıdır." diye konuştu.



"AHİLİĞİ ANLAMAYAN, HAYATI ANLAMAZ”



Ahi Evran Veli'nin bu toprakların mayası, hamuru olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Ahilik bugün bile hayatımıza değer katan bir kültürdür. Ahiliği anlamayan, hayatı anlamaz, Kırşehir'i hiç anlamaz. Ahiliği anlamayan bu milleti tanıyamaz, bu milletle bir olamaz, siyaset dahi yapamaz. Ahiliğin tarifini Ahi Evran ne güzel yapmış. Ahi dağıtan değil, toparlayandır; yıkan değil, yapandır. İşte AK Parti’nin siyaseti de budur. Yıkan değil yapan, toparlayan, milletin, ülkenin birliğini, beraberliğini canından aziz bilen bir davadır AK Parti. Biz Türkiye’nin birliğinden, 80 milyonun kardeşliğinden başka hiçbir şeyi önemsemeyiz. Bizim siyasetimiz millete hizmet siyasetidir. Gayemiz Hakk'ın ve halkın rızasını kazanmaktır."



Yıldırım, 2002'de Türkiye'nin ekonomisini, siyasetini, gencini, kadınını, memurunu, çiftçisini, sanayicisini, esnafını karamsarlık ve ümitsizliğin sardığını dile getirdi.



Vatandaşın bırakın 20-30 yıl sonrasını görmeyi, o dönemde iki hafta sonrasından bile emin olmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:



"Liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu erenlerinden aldığı ruh ve inançla 'Ya Allah, bismillah' diyerek AK Parti kadrolarıyla kolları sıvadı ve yollara düştük. Bu millete inandık, millet de genel başkanımıza, bize inandı ve en güçlü şekilde destek verdi. Bugün de bu destek artarak devam ediyor. Aziz milletimizin imkanlarını, yine millet için kullanarak yeniden diriliş, yeniden yükseliş hamlesi başlattık. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geldik. Sorunları, torunlara havale etmedik. Çöze çöze bugünlere geldik. 'Enkaz devraldık' edebiyatına asla sığınmadık. Gençler, Türkiye'nin krizlerden krizlere sürüklendiği o eski zamanları hatırlamayabilir. Çoğunuz AK Parti'nin refah, bolluk ve aydınlık olan Türkiye'sinde doğdunuz, büyüdünüz.



2002 öncesi hükümetlerin ilk lafı 'enkaz devraldık' olmuştur. Sonra da aldıkları enkazı aynı şekilde enkaz şeklinde devredip gitmişlerdir. Bu devir, AK Parti ile sona ermiştir. Sağlam ekonomi, istikrar ve güvenle ülkeyi o karanlık günlere bir daha döndürmemek üzere aydınlığa çıkardık. Elhamdülillah emin adımlarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürümeye devam ediyoruz."



Yıldırım, çok çalıştıklarını ve bu çalışma sonucunda da Türkiye'de bolluk ve bereketin arttığını söyledi.



Emekleri sonucunda ülkenin 3 kat büyüdüğünü vurgulayan Yıldırım, 15 yıl boyunca bir yandan vesayet odaklarıyla mücadele ederken bir yandan da Türkiye'nin kalkınması, refahı ve milletin selameti için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.



Yıldırım, "Bütçeyi tam 6 kat büyüttük. 2002'de sadece 120 milyarlık bir bütçemiz varken bugün 763 milyar liraya yükselen bir bütçesi var. Bugün sadece milli eğitim bütçesi bile 2002 bütçesinin tamamından fazla. İşte Türkiye'nin nereden nereye geldiğini buna bakarak da anlayabilirsiniz." dedi.



AK Parti iktidarından önce Türkiye'de ihracatı bilen il sayısının 12'yi geçmediğini dile getiren Yıldırım, bugün her ilde ihracat yapıldığını, her ilin dünyaya açıldığını ve ticaret yaptığını bildirdi.



Kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardan 11 bin dolara yükseldiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:



"Ülkeler teker teker iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Yılın üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 11,1. Dünyada bu kadar büyümeyi sağlayan ikinci bir ülke yok. Türkiye bir numara, Türkiye liste başı. Türkiye'ye yakışan da bir numara olmaktır. Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi en iyi siz biliyorsunuz. 15 yıldır istikrar sürsün, Türkiye büyüsün dedik ve Türkiye büyümeye devam etti. Türkiye hem bölgesinde hem dünya genelinde güven, istikrar adası olmaya devam ediyor. Bugünü kurtarmanın değil, yarınları inşa etmenin derdindeyiz. Emin olunuz ki yarınlarımız bugünden daha güzel olacak."



Son 15 yılda, ihracatta en iyi ikinci yılın bu yıl yakalandığını vurgulayan Yıldırım, "157 milyar dolar ihracatı aşarak bir rekora imza attık. 2018'de 170 milyar hedef koyduk, inşallah o hedefi de tutturacağız." ifadesini kullandı.



TARIM DESTEKLERİ



Yıldırım, AK Parti'nin tarım desteklerini kaldırmadığını aksine çiftçinin, köylünün yanında olduğunu dile getirirken, iktidarları döneminde tarım desteklerini 7 kat arttırdıklarını söyledi.



Kırşehir'in hayvancılıkta çok önemli mesafe kat ettiğine dikkati çeken Yıldırım, kenti hayvancılık alanında desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.



Başbakan Yıldırım, 2002'de sadece 36 milyar lira devraldıkları yıllık tarımdan elde edilen milli geliri 4 kattan fazla arttırarak, 161 milyar liraya çıkardıklarını, Türkiye'nin tarımda Avrupa'nın bir numarası olduğunu ifade etti.



Tarım sigortası uygulamasını başlattıklarını aktaran Yıldırım, gübrede, yemde KDV'yi kaldırdıklarını vurgulayarak, "Şimdi 2018'de yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Tarımda iki önemli kaleme büyük destek vereceğiz. Yem ve mazota çok büyük destek vereceğiz. Hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.



Yıldırım, tarım ve gıda ürünleri ihracatını da son 15 yılda 4 kat arttırdıklarını kaydetti.



Geçen yıl içinde içeride ve dışarıda terörle mücadele noktasında da önemli yol alındığını, terörü Türkiye'nin ve milletin gündeminden çıkaracaklarını söylediklerini belirten Yıldırım, "Yurdun her karış toprağında artık güvenlik kuvvetlerimizin varlığını en iyi şekilde hissediyoruz. Bayrağımız 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde dalgalanıyor." dedi.



Türkiye'nin turizmde 15 Temmuz sonrası kaybedilen pazarı tekrar kazanmaya başladığını ifade eden Yıldırım, özellikle 2016 Ocak ve Kasım aylarında yüzde 28 oranında bir kayıp yaşandığını, 2017'de bu kaybın telafi edildiğini, 32 milyon turist sayısına erişildiğini ve 2015 yılı değerlerine yaklaşıldığını söyledi.



Başbakan Yıldırım, taşeron meselesini çözdüklerini, müracaatların başladığını hatırlattı.



"İRAN HALKININ OYUNLARA UYANIK OLMASINI İSTİYORUZ"



Yıldırım, 1 Ocak 2018'den başlamak üzere asgari ücrete yüzde 14,2 zam yaptıklarını belirterek, "Bu zam enflasyonun üzerinde zam demektir. Alın terinin, akıl terinin hakkını verdik. İşçimizi, memurumuzu, emeklimizi, enflasyona yenik düşürmedik. Dirlik içinde, beraberlik içinde, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, dayanışma ruhumuzu yücelterek, ak yarınlara emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Türkiye gelecek yıllarda bölgenin yıldızı olmaya devam edecek." diye konuştu.



Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bazı ülkeler var rahat durmuyorlar. Başkalarının işlerine burnunu sokmayı çok seviyorlar. Şimdi de İran'a kancayı takmaya çalışıyorlar. Bölgemizdeki ülkelerin huzurunu bozdukları yetmiyor gibi bölgede yeni sorun alanları oluşturmaya çalışıyorlar. Gönül coğrafyamızın hiçbir yerinde ateş düşsün istemeyiz. Eğer böyle bir ateş düşerse bu bizim gönlümüze düşmüş olur. Maalesef coğrafyamıza göz dikmiş art niyetli olanlar var. Bunların farkındayız. Kardeş İran halkının bu oyunlara karşı uyanık olmasını özellikle istiyoruz. Bizim için İran'ın istikrarı, huzuru önemlidir. İran'ın huzurunu bozmak için dışardan müdahale edilmesini asla hoş görmeyiz, tasvip etmeyiz. O yüzden biran önce komşumuzun istikrarına ve huzuruna dönmesini bekliyoruz. Türkiye, kendi hukukunu koruduğu gibi dost ve komşularının hukukunu da korumaya gayret eden bir ülkedir. "



Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir ülke ve bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Yıldırım, "15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın davetiyle meydanlara indi mi? indi. Alçak FETÖ'cülere dersini verdi mi? Verdi. Vatandaşlarımız canlarını siper ettiler, can verdiler. Ama vatan vermediler. Bayrağı indirmediler. Ezanı dindirmediler." dedi.



14 ay sonra 2019'da belediye seçimleri olduğunu hatırlatan Yıldırım, Kırşehir'in başından beri AK Parti'ye desteğini hiç bırakmadığını ve her seçimde çıtayı biraz daha da artırdığını dile getirdi.



Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Darbecilere karşı koyan, darbeyi önleyen vatandaşlara koruma getirmeyin" dediğini belirtti.



"Bu darbeci bir zihniyet demektir. Darbeyi teşvik etmek demektir. Darbecileri ve darbeleri cesaretlendirmek demektir. Bu ağız FETO'nun ağzıdır." diyen Yıldırım, darbecilerin 15 Temmuz'da bombaladığı yerleri anımsattı.



Yıldırım, bu açıklamanın aynı zamanda, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunulduğunu, İstanbul'da, Ankara'da milletin toplu olarak bulunduğu yerlere saldırı düzenlendiğini ve bütün bunlar olurken ülkesini savunan insanların katledildiğini de kabul etmemek ve inkar etmek anlamına geldiğini söyledi.



Salondaki vatandaşların, "Vur vur inlesin, Kemal dinlesin" sloganları üzerine Yıldırım, şöyle devam etti:



"Gençler, bırakın o ister dinlesin, ister dinlemesin de o biraz dinlensin, kafası çok karışık dinlenmeye ihtiyacı var. Bu, Ömer Halis Demir'in vatan savunmasını inkar etmektir. Ecdadımız dün nasıl Sarıkamış'ta, Çanakkale'de istiklal mücadelesi vermişse, aziz şehitlerimiz de 15 Temmuz gecesi aynı mücadeleyi vermiştir. Kemal Bey, artık bırak şu darbe seviciliğini, sen koltukta oturup, rahat rahat televizyon seyrederken milletin evlatları bayrak için ezan için demokrasi için can mücadelesi verdiler o gece."



15 Temmuz gecesi kadınların ve gençlerin kahramanca mücadele verdiklerini ve milletin bu kahramanlığı asla unutmayacağını dile getiren Yıldırım, "Katliam yapan FETÖ'cü hainler adına, istiklaline sahip çıkan kahraman vatandaşlarımız karşısında yer aldığının farkında mısın? Ayıptır, ayıp. Bu kafayla gençlerin, kadınların, milletin yüzüne nasıl bakacaksın? Bu ülkeyi böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz, bundan emin olabilirsiniz. 80 milyonun hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.



KIRŞEHİR'E 15 YILDA 5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM



Kırşehir'e yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, Kırşehir'i Ahi Evran'ın emaneti olarak gördüklerini söyledi.



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, son 15 yıl içinde Kırşehir'e 5 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, "Kırşehir'de 2002'de 15 milyon dolar ihracat yapılıyordu. 2017 Kasım itibarıyla 174 milyon ihracat yapıldı. Son 15 yılda Kırşehir'de 16 tane sağlık tesisini tamamladık. 3 binden fazla konut yaptık, teslim ettik. 26 adet spor tesisi, bin 500 yeni derslik yaptık. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.



Ahi Evran Üniversitesini kurduklarını da anımsatan Yıldırım, buradaki yurt kapasitesini de 5 bin 500'e çıkardıklarını anlattı.



Türkiye'nin en önemli değerlerinden Neşet Ertaş'a vefa göstermenin görevleri olduğunu dile getiren Yıldırım, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin de açılışını yaptıklarını hatırlattı.



Kırşehir'e yaptığı faaliyetlerden dolayı Kırşehir Belediye Başkanına da teşekkürlerini ileten Yıldırım, ildeki sosyal yardımlar ile hizmete alınan barajlara ilişkin de bilgi verdi.



Kırşehirli çiftçilere yılda 51 milyon lira gelir artışı sağladıklarını da vurgulayan Yıldırım, kente yaptıkları ulaşım, sağlık ve diğer alanlardaki yatırımları anlattı.



İlde yapılacak yeni yatırımlara da değinen Yıldırım, çevre yolunu önümüzdeki yıllarda Kırşehir'e kazandıracaklarını söyledi.



Yıldırım, "AK Parti efsanesi sizin eserinizdir. Milletimiz için her ne yaptıysak sizlerle beraber yaptık, sizlerin desteğiyle yaptık." dedi.



Yıldırım, 2019'da Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olacağına dikkati çekerek, salondakilere "Kırşehir 2019'a hazır mı? Yeni rekorlara imza atmaya hazır mısınız? Yeni destanlar yazmaya var mısınız?" diye sordu.



KONGREDEN NOTLAR



Başbakan Yıldırım, kongrenin yapıldığı salona gelişinde, dışarıda kendisini bekleyenlere otobüs üzerinden hitap etti.



Sözlerine, "Ahi Evran ilindeyiz Kırşehir'deyiz. Kırşehir'in iklimi sert insanı mert, güzel insanlarıyla beraberiz." diyerek başlayan Yıldırım, salona sığmayıp, dışarıda kendisini bekleyenlere teşekkür etti.



Yıldırım, "Kırşehir seninle gurur duyuyor." sloganları üzerine, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bizim başımızın tacı, gönlümüzün ilacısınız." karşılığını verdi.



"17 yıl önce bu yola beraber çıktık. Başımızda milletin adamı adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan vardı." diyen Yıldırım, bu yolda şimdi de kutlu yürüyüşün yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devam ettiğini ve devam edeceğini söyledi.



Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"İnşallah 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna emin adımlarla gideceğiz. Bugüne kadar ülkemizi, Kırşehir’imizi birçok hizmetle buluşturduk. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmedik. Milleti her şeyden aziz bildik ve milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik."



Kongrenin yapıldığı salona, "Kudüs kırmızı çizgimizdir", "Dünya 5'ten büyüktür" sloganlarının yer aldığı pankartlar asıldı.



Kongreye, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Fikri Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti bölge milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.



Kaynak:

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=10514d93-a3a6-4a4a-81e3-d8fd9d867c3a





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 806
Toplam Tekil 4066941
IP 18.189.178.37






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu