DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - Kuresh ATAHAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - Kuresh ATAHAN
Tarih: 20.03.2010 > Kaç kez okundu? 4272

Paylaş


18 Mart 2010

Merkezi İstanbul’da bulunan, kısaca İHH olarak bilinen İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı tarafından 22 Mart 2010 tarihinde düzenlenen “Hür Doğu Türkistan Sempozyumu” katılımcıları arasında, Doğu Türkistan’ın özgürlük ve bağımsızlığını talep edemeyen kurumların temsilcilerinin konuşmacı olarak yer almasından ve konuşmacılar arasında “bağımsız ve hür Doğu Türkistan” fikrine karşı olan bir Çinlinin bulunuyor olmasından dolayı Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti olarak toplantıya katılmama kararı alınmıştır.

Ayrıca Doğu Türkistan’daki Kazak, Kırgız ve Özbek kardeşlerimizin milli kurtuluş mücadelesinde rolleri yokmuş gibi bir görüntünün verilmesinden dolayı rahatsızlık duyulmaktadır. Sergilenen bu tavrın, Milli kahramanlarımızdan Osman Batur ve silah arkadaşlarının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini hiçe saymak olarak değerlendirilecektir.

Bu nedenlerden dolayı Doğu Türkistan Göçmenler Derneği, Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği ile Doğu Türkistan Dayanışma Derneği ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun bu toplantıya katılmayacakları öğrenilmiş olup, bu hassasiyetlerinden dolayı dernek başkanlarına ve Doğu Türkistan Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Sultan Mahmud Kaşgarlı’ya teşekkür edilmiştir.

Bahsi geçen derneklerimiz 20 Mart 2010 günü Eyüp Belediyesi ile Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın düzenlediği Nevruz etkinliklerine katılma kararı almışlardır.



NEVRUZ ETKİNLİKLERİ

Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik 20 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Eyüp Stadı’nda gerçekleştirilecek olup, Türkistan Uygur ve Kazak folklor ekiplerinin gösterileri sergilenecektir. Etkinlik için Zeytinburnu, Bahçelievler ve Merter’den otobüsler kaldırılacaktır.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın düzenlediği etkinlik 20 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de Süleymaniye Kültür Merkezi’nde başlayacak olup, DTSH Başbakanı’nın da katılacağı etkinlikte, çeşitli müzik ve dans gösterileri yapılacaktır.

Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Onursal Başkanı ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Gen. Bşk. Yrd. Arslan Alptekin 20-22 Mart 2010 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek etkinliklere katılacaktır.



Kuresh ATAHAN



Kültür ve Propaganda Bakanı



kureshatahan@gmail.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 44
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1747
Toplam Tekil 4067881
IP 3.149.213.209






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 6.914 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu