Başbakan Yıldırım, partisinin 6. Olağan Isparta İl Kongresi’ne katıldı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım, partisinin 6. Olağan Isparta İl Kongresi’ne katıldı. - TC Başbakanlık
Tarih: 31.12.2017 > Kaç kez okundu? 627

Paylaş


“Bizim başarımızın mimarı millettir”







Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Isparta 6.İl Kongresi'nin yapılacağı salona girmeden önce kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.



Soğuk havaya rağmen gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür eden Yıldırım, "Bugün Isparta'da, 2017'nin son saatlerinde AK Partimizin 6. Kongresi'ni yapıyoruz. Bu ne demektir? Bu bayram demektir, şölen demektir, 2019'a giden yolda heyecan demektir." diye konuştu.



Alandakilere "2019'da yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? 2019'da yeni bir başarıya imza atmaya var mısınız?" diye soran Başbakan Yıldırım, aldığı "Evet" yanıtı üzerine, "Maşallah Isparta bitirmiş işi." karşılığını verdi.



Isparta'nın her zaman kendilerine destek verdiğini dile getiren Yıldırım, Isparta'nın vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven güzel insanlarına hizmeti ibadet bildiklerini ve bu anlayışla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.



Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin önemine değinen Yıldırım, "Allah bizim birliğimize, dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermesin. 2017 artısıyla eksisiyle artık geride kaldı ama 2017 için bize karamsar hikayeler anlatanlar, 'Türkiye bir daha belini doğrultamaz' diyenler sonunda çakıldılar. Türkiye, her zamanki gibi yine milletinin desteğiyle, Cumhurbaşkanı'nın liderliğiyle dünyada en fazla büyümesini sağlayan ülke haline geldi. Türkiye'ye de yakışan budur." ifadelerini kullandı.



Konuşması "Isparta seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz, sizler bizim başımızın tacı, gönlümüzün ilacısınız." karşılığını verdi.



Yıldırım, yeni yılın ülke ve millet için barış, huzur ve refah dolu bir yıl olması temennisinde bulundu, yurdun çeşitli bölgelerinde vatandaşın güvenliği için görev yapan güvenlik güçlerine başarı diledi.



“SİZLERLE BİRLİKTE BAŞARDIK”



Binali Yıldırım, konuşmasının ardından kongrenin yapılacağı salona geçti.



Işıkkent Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Isparta 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap eden Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.



2018'in hayırlara, huzura, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Yıldırım, vatandaşların yeni yılını kutladı.



AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'yi içine düştüğü zorluklardan, sıkıntılardan kurtarmak için verdikleri mücadelede Isparta'nın sürekli yanlarında olduğunu söyleyen Yıldırım, "Neyi başardıysak hep destek verdiniz. Sizlerle birlikte başardık. Bu başarının mimarı önce siz, sonra millet iradesine, milletin emanetine sahip çıkan sizin iktidarınız AK Parti olmuştur. Bu hareketin en büyük özelliği hizmet etmek, eser bırakmaktır. 'Adam odur ki bu dünyada bırakır bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.' O kadar çok eser bıraktık ki gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.



Millete hizmet etmekten, milletin güvenini kazanmaktan büyük bahtiyarlık duyduklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:



"Isparta, gülleri, halılarıyla ünlü. Biz de Isparta'nın o halılarının muhteşem desenleri gibi memleketin her farklılığını zenginlik olarak, birlik ve bütünlük olarak görüyoruz. Bu güzel salonun coşkusu, heyecanı işte bunu gösteriyor. Sağ olun, var olun. Sizler heyecanımıza heyecan, gücümüze güç katıyorsunuz. Ak gençler, yüzümüzün akısınız. Ak kadınlar, siz AK Parti iktidarının gerçek mimarlarısınız. Ana kadememiz, 15 yıl boyunca bu kutlu yürüyüşte hep beraber oldunuz, bu başarının altına hep imza attınız. Maşallah, AK Parti teşkilatı, Isparta yine aynı heyecanla aynı coşkuyla kongreye bir mesaj veriyor."



"Isparta 2019'a hazır mı? 2019'da gençler yeni bir destan yazacak mıyız?" diye soran Yıldırım, partililerden "Evet" karşılığını alması üzerine "Isparta işi bitirmiş. Isparta kararını vermiş. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.



"BİZİM BİRLİĞİMİZ MİLLETİN BİRLİĞİDİR"



AK Parti'nin birliğin ve kardeşliğin güvencesi olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:



"Bizim birliğimiz milletin birliğidir. AK Parti teşkilatında görev alan bütün kardeşlerim aynı şuurdadır. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kadememiz, genel merkezimiz, hepimiz, her an milletimizin hizmetindeyiz, milletin emrindeyiz. Allah'ın izniyle bu kutlu davaya hizmet yolunda muhabbetimizi de sevdamızı da aşkımızı da daha çok büyüteceğiz, daha kararlı şekilde yürüyeceğiz. Hiçbir zaman 'sen, ben' davası peşinde olmadık, olmayacağız. AK Parti'de bayrak değişimleri bayrak koşusu gibi değildir. AK Parti'de bayrak değişimi demek bayrağı veren de bayrağı alan da hız kesmeden birlikte koşmaya devam eder. AK Parti'nin anlayışı budur.



Biz kongreleri bir tazelenme vesilesi olarak görüyoruz. Millete hizmet etmekten bugüne kadar asla yorulmadık, yılmadık, bundan sonra da yorulmayacağız, yılmayacağız. Daha yürüyecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Bu yol milletin yoludur. Bu yoldan dönülmez. Allah izin verdikçe hep beraber, milletimizle beraber bu kutlu yürüyüşü sürdüreceğiz. Memleket aşkına, millet aşkına, yağmurlar altında daha çok ıslanacağız."



"SEN SICAK EVDE OTURURKEN BU MİLLET MEYDANLARDAYDI"



Konuşmasında, 696 sayılı KHK'nin 121'inci maddesine ilişkin tartışmalara da değinen Yıldırım, "Bugünlerde bir tartışma var, bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Neymiş efendim, 'Hükümet sivillere koruma getirmiş. Bu, demokrasiye uygun değilmiş. Günün birinde bu kötüye kullanılırmış.' Ne diyor? 'Darbeye karşı duranlara niye koruma getirdiniz.' Kim diyor? Ana muhafelet partisi genel başkanı diyor. Sen sıcak evde otururken bu millet meydanlardaydı Ey Kemal Bey, kendine gel." dedi.



Bu sırada salondaki partililerin "Dik dur eğilme, bu millet seninle." sloganı üzerine Yıldırım, "Gençler biz sadece Mevlamızın önünde eğiliriz. O kadar. Başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz." ifadesini kullandı.



Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Mevzu şöyle anlaşılsın, 'Efendim komutanın emrini dinlemek şart, itaatsizlik yapılmaz.' Kılıçdaroğlu biliyor da eksik biliyor, yanlış biliyor. Bilmiyorum askerliğini nerede yaptı ama öğrenmeden bitirmiş askerliğini. O işin doğrusu Kemal Bey öyle değil, eğer size verilen emir suçsa o emre uymak diye bir şey yoktur. Suç olan emre uymak da suçtur, cezası da vardır.



Normal askerlikle darbeyi birbirine karıştırıyor. Darbede komutan köprüde emretti, 'Bunların üzerine ateş aç, bu insanları öldür.' dedi. Onu reddeden bir asker doğru yaptı. O emir suçtu. Suça karşı durmak da vatanseverlik görevidir, askerlik görevidir. Onun için biz ne yapıyoruz? Bizim yaptığımız iş şu; darbeden sonra 2016 15 Temmuz'da darbe başladı, 16 Temmuz'da da darbe bastırıldı. Memleket demokrasisiyle, geleceğiyle güzel bir sonuç elde etti. Şimdi bu esnada sokağa Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 7'den 70'e herkes indi. Ne yaptık? darbecilere karşı koyduk, tankların önüne çıktık. Darbe yapmak isteyenleri icabında derdest ettik. Onların kan dökmesinin önüne geçtik. Bu uğurda 250 kardeşimiz hayatını verdi, şehit oldu. 2 bin 193 kardeşimiz yaralandı, gazi oldu."



"BU VATANDAŞLARIMIZA, SİVİLLERİMİZE SORGU, SUAL YOK"



Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:



"Şimdi biz ne yaptık? Dedik ki 'O gün meydanlara inen, darbecilere dünyayı dar eden bu vatandaşlarımıza, sivillerimize sorgu, sual yok. Mahkeme yok, dava yok. Onlar birer kahramandır. Onların gücü tankın gücünü yenmiştir, darbecileri zelil etmiştir.' Şimdi çıkmışlar, 'Niye bu insanlara kanuni koruma getiriyorsunuz?' Kime getireceğim kardeşim? Darbeyi bastıran, darbeyi önleyen bu insanlara koruma getirmeyip de darbecileri mi koruyacağız? Kemal Bey artık FETÖ'cü ağzıyla konuşmayı bırak da darbeye karşı aslanlar gibi duran şehitlerimizin yakınlarının, gazilerimizin yakınlarının ruhunu, muhabbetini yok edecek bu yanlış davranış vazgeçin. Bu düzenleme her yönüyle hukukidir ve tamamen 15 Temmuz darbesinin bastırılmasına yönelik vatandaşları korumayı amaçlamaktadır. Bunun dışında söylenen ne varsa doğru değildir, maksatlıdır. Bu kadar açık söylüyorum.



Bu yönde 1,5 sene önce de biz düzenleme yaptık. Polisler, askerler, memurlar için yaptık. 1,5 sene içinde aynı cümlelerle aynı laflarla kanun çıkardık. Şimdi de aynı cümleler, aynı laflarla siviller için, vatandaşlar için bu düzenlemeyi getirdik. O gün ses soluk yok, kimse bir şey demiyor. Bugün neredeyse 'Efendim bu yanlıştır, bu darbe yapmayı teşvik eder. Çeteleşmeye sebep olur.' Hele hele bir CHP'li vekil var ki alçaklıkta sınır tanımıyor ve bu insanlara hakaret etmekten, küfretmekten geri durmuyor. O şimdi bunun hesabını yargı karşısında verecek. Şehit yakınlarına, gazilere, vatandaşa bunun hesabını verecek. Yağma yok. Köpeksiz köyde değneksiz gezileceğini mi zannediyorsun?"



“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”



15 Temmuz'u unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını belirterek, ana muhalefet partisinin, muhalefet yapmayı, ülkeye, ülke çıkarlarına muhalefet etmek sandığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Her gittikleri yerde Türkiye'yi şikayet ediyorlar, 'Türkiye'nin güvensiz olduğunu' söylüyorlar. Bu ülkede iktidar alternatifi olan ana muhalefet partisi bu kafayla giderse sittinsene iktidar yüzü göremez. Sen ülkeni şikayet edeceksin, darbeye karşı çıkanlara laf edeceksin ondan sonra da milletten destek bekleyeceksin, avucunu yalarsın" diye konuştu.



Ispartalıların "Çalıda gül bitmez cahile söz yetmez." sözünü hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:



"Bazıları kaos üretecek biz inadına 'istikrar' diyeceğiz, bazıları karamsarlık pompalayacak biz inadına 'umut' diyeceğiz, bazıları 'ihanet, hıyanet' diyecek biz 'Kardeşliğe devam' diyeceğiz, bazıları milletin egemenliğini gasbetmek için harekete geçecek biz 'Demokrasi, istikrar' diyeceğiz. Çünkü bizim adımız AK Parti'dir, birliğin, bütünlüğün partisidir. AK Parti adaletin ve merhametin partisidir. AK Parti demokrasinin, hukukun partisidir. 15 yıldır küçük hesaplar yapmadık, hiç kısa vadeli düşünmedik daima büyük düşündük ve 15 yılın sonunda Türkiye'yi 3 kat büyüttük."



Ülkenin refahını sağladıklarını anlatan Yıldırım, "Küresel krizde ülkeler birer birer iflas bayrağını çekerken AK Parti sayesinde Türkiye istikrarla güvenle başarıdan başarıya yelken açtı." dedi.



Başbakan Yıldırım, sonucun ortada olduğunu belirterek, "2017 için felaket tellallığı yapanlar, sonunda üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümeyi görünce dut yemiş bülbüle döndüler, sesi solukları kesildi. Birkaç ay daha kendilerine gelemezler. Dünyada böyle bir büyüme yok, dünyada bir numara, liste başı olan bir ülke var, o ülkenin adı da Türkiye." ifadelerini kullandı.



Konuşması destek sloganlarıyla kesilen Yıldırım, "Sizler bu heyecanda oldukça, bu coşku sizde oldukça evelallah bize karada, denizde, havada ölüm yok." karşılığını verdi.



Yıllardır devam eden taşeron sorununu da çözdüklerini anımsatan Başbakan Yıldırım, "Bunun üzerinden ne istismarlar yaptılar. 'Halledeceğiz' dedik hallettik mi? Hayırlı uğurlu olsun. değerlendirmesini yaptı.



Asgari ücrete yönelik de farklı söylemlerin dile getirildiğini aktaran Yıldırım, şunları söyledi:



"Dedik ki asgari ücret enflasyonun altında olmayacak, çalışanımızın hakkını geciktirmeden vereceğiz. Yüzde 14'ün üzerinde artışla yeni asgari ücreti onayladık, hayırlı uğurlu olsun. Bununla da kalmadık işverenlerimizin bu artıştan dolayı işçi çıkarmaması için, zorluğa, darlığa düşmemesi için 'Prim desteği vereceğiz' dedik, 2018'de de 100 lira, her çalıştırdığı personel için destek verme kararı aldık. Hayırlı uğurlu olsun, yeter ki Türkiye büyüsün, istihdam artsın, önümüz, geleceğimiz aydınlık olsun." dedi.



“TÜRKİYE’NİN İMKANLARINI 15 YILDA ÜÇ KAT ARTIRDIK”



Konuşmasında AK Parti iktidarlarının, Türkiye'nin imkanlarını 15 yılda üç kat artırdığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:



"15 yıl önce Türkiye'nin imkanlarını, yine Türkiye'nin, milletimizin ihtiyaçları için kullandık. Dünyanın parmak ısırdığı büyük projeleri bir bir Türkiye'ye kazandırdık. Dünyada 2008'den beri ekonomik kriz var. Bu krizde yaprak kıpırdamıyor. 2008'den beri dünyada 10 tane büyük proje yapıldı. Bu 10 projenin altı tanesini Türkiye yaptı. Türkiye'ye yakışan da budur. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul-Ankara Hızlı Treni hattı ve 1915, Türkiye'nin en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsü. Dünyanın en büyük havalimanını da yine Türkiye yapıyor. Türkiye'ye en büyüğü yakışır, en güzeli yakışır, size en iyisi yakışır."



Başbakan Yıldırım, Isparta'ya 15 yılda 9 milyar lira yatırım ve destek sağlandığına işaret ederek, "Burası, eski başbakanımız, cumhurbaşkanlığı yapan devlet adamı Süleyman Demirel'in memleketi, bu vesilesiyle sayın Süleyman Demirel'e de Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'nin uzun müddet siyasi hayatına katkı sağlamış, hizmet etmiş bir insandır. Taş üstüne taş koyan herkesin başımızın, gözümüzün üzerinde yeri vardır. Biz kadir kıymet bilen bir iktidarız. Yapan, hizmet eden kimse onun hizmetlerini de anmak, takdir etmek konusunda hiç cimrilik yapmayız." diye konuştu.



Yıldırım, TOKİ'nin Isparta'da 3 bin 647 konutun inşasını tamamlandığını bildirerek şu bilgileri verdi:



"TOKİ için 400 dönüm arazi ayarlandı. Dar gelirlilere 2 bin konut yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun. Isparta'nın ilçelerinde spor salonları, gençlik merkezlerini açtık. Isparta'ya hizmet AK Parti iktidara gelince hızlandı. Yapımına AK Parti'den önce başlanan üç sağlık tesisini de biz tamamladık. Sonra dördü yeni hastane olmak üzere, birisi hastaneye ek bina, biri de aile sağlık merkezi, birinci basamak tesisi olmak üzere 13 sağlık tesisini tamamlayıp, sizlerin hizmetine verdik. Yakın zamanda beş sağlık tesisini daha tamamlayıp, hizmete alacağız."



Isparta'ya şehir hastanesi de açtıklarını anımsatan Yıldırım, "Isparta'da 2002 öncesi 80 yılda topu topu 92 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Cumhuriyetten AK Parti iktidarına kadar. Biz 15 yılda bundan daha fazla, 108 kilometre yol yaptık." dedi.



"İKİ TANE DAHA OSB KURUYORUZ"



Başbakan Yıldırım, Antalya-Isparta-Burdur-Afyonkarahisar hızlı treninin de yapılacağını söyledi.



Darıderesi Barajı ile birlikte Isparta'nın 2027'ye kadar su probleminin bulunmadığının anlatan Yıldırım, sulama projeleriyle toprak ve suyu birleştirdiklerini ve bu sayede ilave hasılat elde ettiklerini dile getirdi.



Yıldırım, Isparta'da 20 baraj ve göletin yapılarak hizmete sunulduğunu, 77 milyon ağaç dikildiğini, 7 bal ormanı kurulduğunu ve ilin bu alanda iddialı hale geldiğini vurguladı.



Isparta'yı 2008 yılında doğalgazla buluşturduklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:



"Çiftçilerimize 2002'de Isparta'da sadece yılda 8 milyon tarım desteği veriliyordu. Şimdi ne kadar veriyoruz? 87 milyon tarım desteği veriyorum, 10 kat artmış durumda. 15 yılda, hükümetimiz döneminde 589 milyon nakit hibe tarım desteği verdik. Isparta'da alt yapısı yenilenmiş son teknolojide meyvecilik araştırma merkezi kurduk ve hizmete verdik. Bunlar yetmez, daha yapacak çok işimiz var. Isparta'da tarımsal 4 ovayı, yani 46 bin 712 hektarlık bir alanı sit alanı olarak koruma altına alacağız. Lavanta üretimini, küresel pazarlara daha fazla ulaştırmak için çalışma yapıyoruz. Onu da Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci takip ediyor."



Yıldırım, Isparta'da tekli öğretime geçişle ilgili olarak, "2019'da artık sabahçı öğlenci yok, tam gün eğitim var. Hayırlı uğurlu olsun. Hatta şimdiden birçok yerde geçilmiş bile." dedi.



Isparta'da mevcut üç Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), 638 hektar alanda 96 parselde tam 2 bin 460 çalışanın bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şimdi Isparta'ya iki OSB daha kurduklarını, böylece, 8 bin kişiye daha iş, aş imkanı sağlayacaklarını söyledi.



Yıldırım, Isparta'yı Antalya'ya bağlayacak Dereboğazı yolu yapımını da hızlandıracaklarının altını çizdi.



Başbakan Binali Yıldırım, 2019''un seçim yılı olacağına işaret ederek, "2019'a hazır mısınız, yeni bir destan yazmaya var mısınız? İşte Isparta, işte teşkilat. Isparta, kongreyle tazelenerek yeni bir destan yazacak ve 2019 yılı belediye seçimlerinde, 3 Kasım 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimlerinde tarih yazacak, büyük başarıya imza atacak. Isparta, bugün bunun müjdesini veriyor." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=69bb0158-5bf6-4a7e-8a8d-9c2f48b3a954





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1093
Toplam Tekil 4069014
IP 18.190.156.80






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu