Başbakan Yıldırım, AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım, AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. - TC Başbakanlık
Tarih: 30.12.2017 > Kaç kez okundu? 640

Paylaş


"Türkiye çalışıyor, Türkiye büyüyor, milletimiz kalkınıyor"







Başbakan Binali Yıldırım, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Edirne'yi "Türkiye'nin dünyaya açılan şehri, vitrini" şeklinde tanımladı.



Edirne'nin Kudüs'ün kardeşi olduğunu dile getiren Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına değinirken, şunları söyledi:



"E ne oldu? 'Ben yaptım oldu.' demekle oluyor mu? Olmuyor. Buradan da çıktı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan 'Senin kararını tanımıyoruz.' dedi. Bütün Müslüman ülkeler, aklıselim olan dünyadaki bütün ileri gelen ülkeler, bu kibirli karara karşı tek yürek oldu ve reddetti. Yıllardan beri devam eden Filistinlilerin haklı davasına, hem Müslüman alemi hem Hristiyan alemi, kısacası insanlık sahip çıktı. Yakın gelecekte Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu, Filistin devletini, bütün dünya tanıyacak ve böylece bu sorun da artık tamamlanmış olacak, ortadan kalkmış olacak."



Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin bölgede istikrar, kardeşlik, barış istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:



"Bizim kimseyle alıp veremeyeceğimiz bir şey yok. Dün iyi bir haber geldi. ABD ile aramızda devam eden vize gerginliği de nihayet tatlıya bağlandı. Böylece ABD ve Türkiye'de vize kısıtlamaları kaldırıldı, ilişkiler normalleşme yönünde bir adım daha ileriye taşındı. 'İkili ilişkilerimizde asla gerginliğin, tartışmanın, çatışmanın tarafı olmayacağız, dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız.' dedik. Bunun için de hem Suriye'de hem Filistin'de dünyanın neresinde bir anlaşmazlık varsa, bir kargaşa varsa, Türkiye bütün gücüyle orada. Ancak herkesin şunu iyi bilmesi lazım; Türkiye'nin milli menfaatlerine aykırı herhangi bir gelişme olursa, orada da gereken neyse onu yaparız, dik dururuz."



"BELEDİYELERE SÖYLE DE SUYU 3,5-4 LİRADAN 1 LİRAYA İNDİRSİNLER"



Ege Denizi'nin, Türkiye ile Yunanistan'la arasında bir dostluk denizi olduğunu belirten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Zaman zaman iç siyaset sebebiyle çatlak sesler geliyor, adalarla, kıta sahanlığıyla, hava sahanlığıyla ilgili... Bakın, Türkiye büyük bir ülke, Türkiye'nin geçmişinde 6 asırlık bir medeniyet var. Bu medeniyetin devamında Türkiye Cumhuriyeti, Ege'de, Doğu'da, Güneydoğu'da olsun tek bir çakıl taşını bile kimseye vermez. Ege'de aidiyeti tanımlanmamış, anlaşmalarda yer almamış kaya parçaları, formasyonlar için komşumuzun cinlik yapıp buralara heveslenmesi büyük bir yanlış olur. Bunun asla mümkün olmayacağını bütün dünya bilmelidir. Kimsenin toprağında, yerinde, yurdunda gözümüz yok, ama bizim topraklarımıza da göz dikenler olursa, onlara da dünyayı dar etmesini biliriz. Bölgeyi gerilime sokmak ve bu Ege konusunu iç siyaset meselesi yapmak, aramızdaki dostluğu bozmaya yönelik kışkırtıcı hareketlerden komşularımızın uzak durmasını tavsiye ederiz. Kendi yararları için bunun daha doğru olacağını özellikle ifade etmek istiyorum."



Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun popülizm yapmaya devam ettiğini, 1 Kasım'dan önce Edirne'de "Mazotu 1 lira yapacağım." dediğini, Trakyalıların buna inanmadığını ve Kılıçdaroğlu'nu iktidar yapmadığını anlattı. Yıldırım, "Sen önce mazotu 1 lira yapacağına, şu sahip olduğun belediyelere söyle de suyu 3,5-4 liradan 1 liraya indirsinler. Ondan sonra gel. Allah'ın suyunu 4 liraya sattıracağına, önce onu bir indir de Edirne, Kırklareli, Tekirdağ sana inansın." ifadelerini kullandı.



Kılıçdaroğlu'nun "bol keseden attığını" dile getiren Yıldırım, "Aklına geleni söylüyor, nasıl olsa sırtında yumurta küfesi yok. Rahmetli babaannem böyle bol keseden atıp tutanları sessiz sessiz dinler, sonunda 'Üfle üfle evladım, kaval elin, yel Allah'ın.' derdi. Bununki de bu hesap, kaval elin, yel Allah'ın, üfle babam üfle. Haydi Allah selamet versin Sayın Kılıçdaroğlu." dedi.



"2018 BÜYÜMENİN, GELİŞMENİN, TERÖRLE MÜCADELENİN BAŞARILI OLACAĞI BİR YIL OLACAK"



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 2 gün sonra 2018 yılına girileceğine değinerek, "İnşallah 2018 de 2017 gibi büyümenin, gelişmenin, terörle mücadelenin başarılı olacağı bir yıl olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, milletimiz rahat olsun. 2017'de dünyada terör, bölgesel karışıklıklar ve ekonomik belirsizlikler hakim olduğu halde Türkiye olarak biz, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz aldığımız tedbirlerle inşallah bu yılı, hiçbir sorun yaşamadan başarılarla dolu bir dönemi geride bırakıyoruz." diye konuştu.



FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Türkiye'nin bir yol ayrımına girdiğini belirten Yıldırım, Edirne'nin kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla meydanlarda olduğunu, Selimiye'nin minarelerinden yükselen selalarla, ezanlarla Edirne'nin bir kez daha bağımsızlık destanı yazdığını ve darbecilere darbeyi vurduğunu anlattı.



Yıldırım, salonda bulunan gençlerin darbeciler için idam istediklerine yönelik sloganları üzerine, "Gençler, idam bir sefer ölümdür. Bunlar her gün ölüyorlar, her gün diriliyorlar. Onlara ölümden daha büyük ölümler, onların çekeceği o ağırlaştırılmış müebbet hapisler, ömrünü o kodeslerde geçirecekler." dedi.



Edirne'nin 16 Nisan'da destan yazdığını belirten Yıldırım, 80 milyonun kazandığı büyük başarıyla Türkiye'de vesayet ve darbe yönetiminin sona erdiğini ifade etti. Hükümetlerin medya plazalarından, devlet içindeki çetelerden, vesayetle yönetilme devrinin de böylece tarihe karıştığını vurgulayan Yıldırım, "2023'e doğru ilerlerken, güçlü ve bağımsız Türkiye'nin kapılarını araladık. Bu sözü siz verdiniz, Edirneli kardeşlerim sizler bu kapıyı araladınız." ifadelerini kullandı.



Edirne'de yüzde 9'la başlayan oy oranlarının yüzde 30'lara kadar geldiğini hatırlatan Yıldırım, bir dahaki sefere bu oranı daha da ileri taşıyacaklarını vurguladı. 2019'un Türkiye için bir milat olduğuna işaret eden Yıldırım, 2019'da önce martta belediye seçimleri, 3 Kasım'da da hem cumhurbaşkanı hem milletvekili seçimlerinin aynı gün yapılacağını söyledi.



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin böylece Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi'ne geçmiş olacağına değinerek, şunları kaydetti:



"Bu ne demektir? Artık darbeler tarihe karıştı. Bu ne demektir? Artık kapalı kapılar arkasında hükümet pazarlıkları yok. Hükümet meydanda, sandıkta kuruluyor, sandık da karar veriyor. Siz karar vereceksiniz, millet karar verecek. Sizin adınıza başkaları karar vermeyecek. Böylece güçlü iktidar, sürekli istikrar dönemi Türkiye'de başlıyor. Nasıl bu sene yüzde 11'lere varan üçüncü çeyrekte bir büyüme gerçekleştirdiysek, işte bu yeni sistemde de Türkiye büyümeye devam edecek, güçlenmeye devam edecek. Milletimiz zenginleşmeye, refahın artması devam edecek. Gençlerimiz, bugün de gelecekte de Türkiye'nin kaderinde söz sahibi olacak."



"DÜNYADA REKOR BİR BÜYÜMEYE İMZA ATACAĞIZ”



Yıldırım, CHP'nin 16 Nisan'da gençlerin seçilmesine karşı çıktığını dile getirdi.



"18 yaşında canım belediye başkanı olur mu milletvekili olur mu bunlar daha çocuk." denildiğini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Meydanlarda bangır bangır gençlerimizin siyasete girmesinin karşısında kampanya yaptılar. Şimdi 2019'da yine önünüze gelecekler. Benim sizden istediğim şu: O gün deyin ki 'Hani bizim siyasete girmemizi istemiyordun, şimdi niye geldin kardeşim? Hadi başka kapıya.' Sizden beklenen bu gençler, size yakışan da budur. Kimin demokrat olduğu, kimin olmadığı 16 Nisan referandumunda görülmüştür. Referandum süresinde Türkiye'yi karış karış gezerken hep istikrara vurgu yaptık. Hamdolsun, 2018'e girerken, büyüme rakamları, ihracat rakamları yine dünyada fark yaptı. İnşallah bu sene sonunda dünyada rekor bir büyümeye imza atacağız. Türkiye bunu başaracak, çünkü Edirne çalışıyor, Türkiye çalışıyor, Türkiye büyüyor, milletimiz kalkınıyor."



"2019 SEÇİMLERİ İÇİN ŞİMDİDEN PAZARLIKLARA BAŞLADILAR"



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı olanların da bugün ittifak arayışı içinde olduğuna dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanlığı Sistemine o gün karşı çıkanlar, bakıyoruz kıyıda köşede oturmuşlar, 'Hangi ittifakları yapalım da seçimi kapalım?' Hesap buna döndü. 2019 seçimleri için şimdiden pazarlıklara başladılar. Kimin adına yapıyorlar? Millet adına. Sanki sizin oyunuz, onların cebinde. Oyunuzu pazarlıyorlar, alıyorlar, satıyorlar. Kiminle kim bir araya gelecek, kiminle kim bir araya gelmeyecek, bütün hesapları akılları sıra yapıyorlar. Sizin bir hesabınız varsa bu milletin de bir hesabı var, o hesabı da 2019'da önünüze koyacak, bunu böyle bilin." şeklinde konuştu.



AK Parti'nin her seferinde milletle bir ve beraber olarak bütün oyunları bozduğunu, bundan sonra da bozmaya devam edeceğini dile getiren Yıldırım, son 15 yılın gözden geçirilmesini isteyerek, "Cumhurbaşkanımıza siyasi yasak getirdiler, milletvekili seçilmesini engellediler, teslim olmadık. AK Parti'yi, iktidar partisini kapatmak istediler, teslim olmadık. Darbelerle, kalkışmalarla, ekonomik tehditlerle önümüzü tıkamaya çalıştılar, izin vermedik. Nihayet 15 Temmuz katillerine karşı, alçak FETÖ'cülere karşı milletçe 'Dur' dedik. Şimdi hedef 2019." ifadelerini kullandı.



"SAZIN AYARI BOZUK, AKORDU YOK"



Millet için, milletle beraber yürüdüklerinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:



"Ana muhalefet partisi başkanı yine biliyorsunuz 'Yürüyeceğim.' diye tutturdu, yollara düştü. Bir baktık ki bir yanında FETÖ'cüler, diğer yanında da FETÖ'cüler koluna girmiş, kol kola yürüyorlar. Buradan CHP'ye gönül veren bütün kardeşlerime sesleniyorum. 16 Nisan'da beraber kazandık, Türkiye kazandı. 2019'da da yine birlikte kazanalım, Türkiye kazansın. Şimdi geçtiğimiz günlerde bir kanun hükmünde kararname çıktı. Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu sazı aldı eline. Sazın ayarı bozuk, akordu yok. Allah ne verdiyse çalıyor."



Darbe girişiminin 15 Temmuz saat 21.30'da başladığını, 16 Temmuz saat 11.00'de bastırıldığını ve gereğinin yapıldığını hatırlatan Yıldırım, "Bu süre içerisinde kimler bu darbeye karşı koydu? Devlette görevliler, polis, vatansever askerler, savcılar, hakimler, velhasıl devlette çalışan, ülkesini, vatanını seven insanlar. Başka kim? Millet, millet... Vatandaş o gece sokağa çıktı, alçaklara haddini bildirdi, darbe yapmaya çalışanlara millet darbe vurdu, darbeyi vurdu." dedi.



Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Şimdi o gün vatanseverlik yapan, demokrasiyi koruyan ve milli iradeyi yere düşürmeyen, Cumhurbaşkanını, seçilmiş hükümeti, bu aziz milletin evlatlarını korumayıp da kimi koruyacağız ey Kılıçdaroğlu? Darbecilerden yana mısın milletten yana mısın? Şunu bir bilsin millet. Bu yaptığınız en hafifinden şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Şehit yakınlarımızın üzüntüsüne sebep oluyor, gazilerimizi maalesef rencide ediyorsunuz. Onun için bırakın bu vesayetçi anlayışı, milletin yanında olun. Hiç kimse oraya buraya çekmesin. Bu iş darbeye karşı koyan ve darbecilerin karşısına göğsünü siper eden, mermilere, bombalara meydan okuyan vatandaşlarımızın korunması için, hukuki garanti altına alınması için yapılan en güzel düzenlemedir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Bunun karşısında durmak, darbecilere cesaret vermektir, bunun karşısında durmak darbecilere ümit vermektir. Bunun yanında durmak, bu bayrağı sevmektir, bu milleti sevmektir, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmaktır, olay bu kadar açık ve seçiktir."



Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock"a ilişkin son tespitlerin ardından yapılan tahliyelere değindi.



FETÖ soruşturmaları çerçevesinde haksız şekilde mağdur olan insanların mağduriyetlerini giderdiklerini dile getiren Yıldırım, "ByLock nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar oldu, haklarında kovuşturma, soruşturma başlatılanlar oldu ama yapılan titiz çalışmalar sonunda, bunların başka bir programa girmelerine rağmen o programdan, bilgileri, haberleri olmadan ByLock'a yönlendirildikleri ortaya çıktı. Bunu biz dikkate aldık, incelettik ve bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik. Buna bile laf etmeye çalışıyorlar. Biz dedik ki 'Yaşla kuru bir tutulmayacak.' Mağduriyetler varsa bunlar giderilecek. Bu mağduriyetlerin giderilmiş olması bu sözümüzün ne kadar arkasında olduğumuzu da aynı zamanda gösteriyor." diye konuştu.



Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden konulardan birisinin "taşeron çalışanlar" olduğunu dile getiren Yıldırım, 1 milyona yakın kişinin "Ne olacak bizim durumumuz?" şeklinde merak içinde bulunduğunu, bu konuda karar verdiklerini ve taşeronda çalışanları daimi kadroya aldıklarını söyledi.



Kararın hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Böylece 1 milyon vatandaşın evinde yeni yıla girerken bayram havası oluştu." ifadesini kullandı.



Son çıkarılan kanun hükmünde kararnamede (KHK) Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yüksek deprem riski taşıyan bölgelerin kentsel dönüşümünün de bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Mesela Gemlik, deprem riski en yüksek olan bir yer. Şimdi bu kanunla Gemlik oradan başka bir yere taşınacak. Daha emniyetli bir şekilde yeniden yapılacak. Buna da karşı çıkıyorlar." dedi.



"KILIÇDAROĞLU, HOŞ KONUŞUYOR AMA BOŞ KONUŞUYOR"



Yeterince kalkınmasını tamamlamamış, Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ile ilave teşvikler getirdiklerini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:



"Vatandaşa bir değil birden fazla bu KHK'da müjde var. Bütün bunları görmeyip, bir kelimeden, bir cümleden hareketle bu kadar büyük reformu karalamak, gölgelemek vatanseverlik değildir. Peki; bütün bunları yaparken Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Cevabı siz verin. Konuşuyor, konuşuyor, hoş konuşuyor ama boş konuşuyor. Ne Kılıçdaroğlu ne de onunla aynı gemide yol alanlara son KHK'dan bir rant çıkmaz, bir ekmek onlara yok. Bu madde az önce dediğim gibi bu darbenin bastırılmasıyla ilgili bir konudur ve mesele bu kadar basittir."



"TERÖRLE MÜCADELEDE DESTAN YAZDIK"



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, 2017 yılının güzel gelişmelerle tamamlandığını anlatarak, şöyle devam etti:



"Terörle mücadelede destan yazdık. Yurdun her köşesinde, yaz, kış terörde hiçbir şekilde gidilmeyen bir yer kalmadı. Dağlarını, şehirlerini bölücü terör örgütünün mensuplarından temizledik, inlerine girdik, canlarına okuduk. Milletin, memleketin birliğine, dirliğine, kardeşliğine zarar verenlere göz açtırmadık, açtırmayacağız da. Herkes şunu bilmelidir, yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Kırsalda, şehirde yürüttüğümüz operasyonlarla örgüte en ağır darbeyi vurduk. Savunma sanayimizde millileştirmeyi, yerlileştirmeyi artırmaya devam ediyoruz. Dışa bağımlılığımızı azaltmaya devam ediyoruz. Dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelini de attık. Gazi Mustafa Kemal'in bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin önüne geçmek hedeflerimize 2023'e emin adımlarla gidiyoruz. Çanakkale 1915 Köprümüz de 2023'ten önce açılacak, Edirne ile Çanakkale bir kez daha kucaklaşacak."



"KARALAMA OPERASYONLARI SONUÇ VERMEDİ"



İhracatta rekora hazırlanıldığını kaydeden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Kasım ayı ihracatımız yüzde 14,2 arttı. 2017 sonu itibarıyla ihracatımızın 157 milyara çıkması öngörülüyor. Son 15 yılın en yüksek seviyesinden bahsediyoruz. Türkiye'yi karalama operasyonları sonuç vermedi. Hatırlayın Kılıçdaroğlu, bizzat Alman gazetelerine, medyasına ne dedi? 'Türkiye güvenli değil, Türkiye'ye seyahat etmeyin.' Almanlar ne dedi? 'Sen ne dersen de biz Türkiye'ye gideceğiz.' ve Türkiye turizmde 30 milyonu aştı. Kılıçdaroğlu'na inat turizm patladı. Rekordan rekora koştu. Sadece 2017'de 128 milyar kamu yatırımı yaptık. Bunun tam 8 katı da özel sektör yatırım yaptı."



ASGARİ ÜCRET



Asgari ücretin de dün belirlendiğini hatırlatan Yıldırım, "Ne dedik? 'Asgari ücret asla enflasyonun altında kalmayacak, üzerinde gerçekleşecek.' dedik. Öyle oldu mu? Oldu. Yüzde 14,2 ile bin 603 liraya çıkardık, asgari ücreti. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece milyonlarca kardeşimizin alın teri, göz nuru karşılıksız kalmadı." dedi.



Türkiye'ye sözleri olduğunu kaydeden Yıldırım, AK Parti ile Türkiye'nin yolunun açık, geleceğinin aydınlık olduğunu belirtti.



Yıldırım, "bu yolun Türkiye'nin esenlik yolu, adaletin yolu, refahın, huzurun, demokrasinin yolu olduğunu" vurgularken, bu yolda hizmet imkanı buldukları için Allah'a şükrettiklerini söyledi.



EDİRNE'YE HIZLI TREN



Edirne ile ilgili hizmetleri ve yatırımlara değinen Yıldırım, "2003'ten bugüne kadar son 15 yılda serhat şehri Edirne'ye tam 6,5 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Edirne bunu hak ediyor. Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece Edirne-İstanbul arası 1 saat 15 dakika... Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.



Edirne ve Türkiye için yapacak çok işleri olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:



"AK Parti milletin efendisi değil, her zaman hizmetinde olmuştur. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gördük ve bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık. AK Parti teşkilatları da bu yaklaşımla 2019'da büyük bir zaferin mimarı olacaktır. Sizlere güveniyoruz gençler, sizlere güveniyoruz hanımefendiler, sizlere güveniyoruz beyefendiler." ifadelerini kullandı.



Edirne İl Kongresi'nin hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, bir kez daha aday olan AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'yi ve yol arkadaşlarını tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Yıldırım, sözlerini "Edirne'yi sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum." diyerek tamamladı.



NOTLAR



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, salona girişte partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Yıldırım salonu gezerek, partililerle selamlaştı.



Yıldırım'ın konuşması sık sık sloganlarla kesilirken, kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı izletildi.



Kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.



AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Yıldırım'a hediye takdim etti.



KAYNAK:

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=982c03e3-9f33-4ec8-af75-860193a4d32f





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 946
Toplam Tekil 4067080
IP 3.138.102.178






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.813 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu