BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Başpiskopos alışılmış saygısızlığını sürdürüyor” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Başpiskopos alışılmış saygısızlığını sürdürüyor”
Tarih: 01.12.2017 > Kaç kez okundu? 1143

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs adasının tarihi sürecinde Kıbrıs Türklerine karşı her türlü düşmanca eylem ve söylemlerin mimarı, finansörü Rum Ortodoks Kilisesi’nin şimdiki Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, hala alışılmış saygısızlığını sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün yaptığı açıklamada, Başpiskopos Hrisostomos’un Rum gençlerine yönelik katıldığı bir etkinlikte, öğrencilerin sorularına verdiği yanıtlarda Kıbrıs Türk halkını aşağılayıcı tavırlarını sürdürerek, saygı sınırlarının yanı sıra haddini de aştığını vurguladı.

Başbakan Özgürgün açıklamasına şöyle devam etti:

“Başpapazın Türkiye’nin garantörlüğünün sonlandırılması, Türk Devletinin Türkiye ile bağlarını koparması, tüm kuzey göçmenlerinin geri dönmesi şartına bağladığı Avrupa çerçevesinde iki devletli çözüm şekli önerisi AKEL’in sahte öfkesini alsa da, bilinmelidir ki karşısındaki öğrencilere anlatılan masaldan öte anlam taşımamaktadır. Yüce Türk Ulusu’nun mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyan Kıbrıs Türk halkı için, adadaki varlığı, kökeni, tarihi bilinmesine rağmen ‘Ekonomik baskılarla İslamlaştırılmış Ortodoks Hristiyan Rum kökenliler’ diye söz etmek en hafifiyle utanmazlıktır, saygısızlıktır, soysuzluktur.”



Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İslam Dayanışma Fonu İcra Direktörü’yle görüştü



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam Dayanışma Fonu İcra Direktörü İbrahim Abdullah Al-Khuzayem'i önceki gün kabul etti. Ertuğruloğlu, Al-Khuzayem'e, fon olarak KKTC'ye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Nisan ayında Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Al-Khuzayem ile görüşüp KKTC'ye davet eden Ertuğruloğlu, bu davete icabet eden Al-Khuzayem'i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ertuğruloğlu görüşmede, İslam Dayanışma Fonu ile Kıbrıs Türk halkına fayda sağlayacak çeşitli projelerde çalışma temennisinde bulundu.

Al-Khuzayem de, KKTC'ye yaptıkları katkılar ve çalışmaları anlatarak, toplumu birebir ilgilendiren projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Özellikle eğitim ve sağlık alanında işbirlikleri yapılabileceklerini söyleyen Al-Khuzayem, KKTC ile yakın işbirliği içinde çalışacaklarını kaydetti.



Pakistan Dışişleri Bakanı Asıf: "Karabağ, Keşmir ve Kıbrıs konusunda üç ülke olarak ortak tutum sergilemeliyiz"



Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, toplantı sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Pakistan Dışişleri Bakanı Asıf çeşitli konuları müzakere ettiklerini, bunlar arasında bölgedeki sorunların da bulunduğunu ifade ederek, "Karabağ, Keşmir ve Kıbrıs konusunda üç ülke olarak ortak tutum sergilemeliyiz" diye konuştu.

Memmedyarov ise yaptığı konuşmada, ortak bir bildiri kabul ettiklerini ve bu bildirinin Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan üçlü iş birliği mekanizmasının yol haritasını oluşturduğunu belirtti.

Hem Türkiye hem de Pakistan'la stratejik müttefik olduklarını söyleyen Memmedyarov, "Bu iş birliklerini üçlü şekilde de geliştirmeye karar verdik. Ticari ilişkileri geliştirmemiz lazım. Bölgedeki sorunları konuştuk. Çatışmalar, istikrar ve güvenlik için tehdit. Çatışmaların çözümü konusundaki ortak tavrımızı sürdüreceğiz. Terörle mücadele konusunda iş birliğini genişleteceğiz. Savunma sanayisi alanındaki ikili iş birliklerimizi üçlü şekilde de ilerleteceğiz." dedi.



Hala Sultan'a Mevlid Kandili ziyareti yapıldı



Mevlid Kandili dolayısıyla dün Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Din İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarete İsveç Büyükelçisi Anna Olsson Vrang ve Ermeni Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Khoren Temsilcisi Papaz Mashdotz Ashkarian de katıldı.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ziyarette yaptığı konuşmada, “İsveç hükümetinin himayesinde Kıbrıs Dini Liderler arasında Diyalog için Ofisi’nin (RTCYPP) desteğiyle Kıbrıs'ın dini liderleri olarak ortak çabalarımızla Hala Sultan Tekke'ye bu özel ziyaretten dolayı minnettarız. Bir kez daha kalplerimiz umutla dolu. Bugünkü ziyaret, Kıbrıs dini liderlerin dini özgürlük, insan hakları ve uzlaşma için birlikte çalışmaya devam etmeye kararlılığının kanıtıdır. Çabalarımızı destekleyen herkese minnettarız" dedi.

İsveç Büyükelçisi Olsson Vrang da, "Kıbrıs'ın dini liderleri, UNFICYP ve BM polisine bugünkü özel ziyareti gerçekleştirmek için çabalarından ve işbirliğinden dolayı minnettarım" diye konuştu.

Açıklamada Din İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyaretin, Kıbrıs Dini Liderler arasında Diyalog için Ofis (RTCYPP) tarafından koordine edildiği, UNFICYP ve BM Polisi tarafından da kolaylaştırıldığı kaydedildi.

Ziyaretin 2014'ten beri 11'inci ve 2017'de RTCYPP'nin çerçeve anlaşmasında düzenlenen üçüncü ziyaret olduğu belirtilirken, bu tarihe kadar, bu özel düzenleme ile yaklaşık 9 bin 500 kişinin Hala Sultan Tekkesi’ni ziyaret ettiği ifade edildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 798
Toplam Tekil 4066933
IP 3.148.102.90






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu