GAZİ KARABULUT’TAN DEĞERLER EĞİTİMİ HİKAYE SETİ - Gazi KARABULUT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









GAZİ KARABULUT’TAN DEĞERLER EĞİTİMİ HİKAYE SETİ - Gazi KARABULUT
Tarih: 30.11.2017 > Kaç kez okundu? 726

Paylaş


Milli Eğitim Bakanı tarafından 18.07.2017 günü, yeni müfredat ile ilgili yaptığı açıklamada “Müfredatların giriş bölümüne 'değerler eğitimi' başlığı altında bir bölüm eklenmişti. Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışılmıştır.” şeklindeki açıklaması ile “değerlerin” uygulanması ile ilgili resmi süreci başlatmıştı. Bu süreç doğrultusunda, eğitimci yazar Gazi Karabulut “Yaşanmış Hikayelerde Değerler” başlığı altında on hikaye yazdı.

İkinci ve üçüncü sınıf seviyesinde kaleme alınan hikayelerde “Adalet, Dostluk, Dürüstlük, Öz denetim, Sabır, Saygı, Sevgi, Sorumluluk, Vatanseverlik, Yardımseverlik” gibi temel değerler anlatılmaktadır. Ayrıca “canlılara saygı, anne sevgisi, empati, dayanışma, merhamet” gibi değerlerin hikayelere serpiştirildiği görülmektedir.

Berikan Matbaacılık tarafından baskısı gerçekleştirilen hikayelerde, güncel hayatın içinde yer alan değerlerin yanı sıra tarihi, milli, dini değerlere de yer verilmektedir.

On hikayeden oluşan setin yanı sıra Değerler Ağacı afişi çalışmasına da yer verilmiş. Ayrıca Değerlendirme Kitapçığının içinde yanlış-doğru, boşluk doldurma ve klasik sorularla ölçme yapılabiliyor. Değerler ile ilgili genel değerlendirme testinin yanı sıra değer kazanımlı öz değerlendirme formu da yer almaktadır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 819
Toplam Tekil 4066953
IP 18.217.144.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu