Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve 3. Türk Gençlik Kurultayı - Murat GEDİK HTF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve 3. Türk Gençlik Kurultayı - Murat GEDİK HTF
Tarih: 28.11.2017 > Kaç kez okundu? 696

Paylaş


Avrupa Türk Konfederasyon, 25 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı’na ve 26 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı’na üniversite öğrencilerinden oluşan heyet ile katılım sağlamıştır. Heyette Hollanda Türk Federasyon’u Sinan Teber ve Uğur Güçlü temsil etmişlerdir.



Başbuğ Türkeş’in doğumunun 100. yılında gerçekleşen Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un açılış konuşmasıyla ve Anıtkabir'de Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından farklı oturumlarla devam etti.

Çalıştay oturumları Türk gençliğini ilgilendiren dokuz farklı konudan oluşmaktaydı ve konu başlıkları şu şekildeydi: "Alparslan Türkeş ve Gençlik", "Eğitim Sisteminin Gençler Üzerinde Etkileri", "İç ve Dış Göçün Sosyo-Ekonomik Boyutu", "Sosyal Medya ve Diğer Kitle İletişim Araçlarının Gençler Üzerindeki Etkileri", "Toplumsal Yozlaşma Değerler Erozyonu", "Türk Milliyetçiliği ve Demokrasi Anlayışı", "Türk Toplumunda Aile ve Kadının Önemi", "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele" ve "Ülkücü Gençliğin Türk Dünyası Algısı”.

Türkiye’den 81 ilden katılan Ülkü Ocaklı delegeler konuları iki oturumda işlediler. İlk oturumlarda sorun tespiti yapan öğrenciler, ikinci oturumlarda çözüm önerileri sundular. Oturumlara Avrupa Türklüğünü temsilen Avrupa Türk Konfederasyon heyeti müşahit olarak katılmıştır. Bunun yanı sıra Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden öğrenciler ve akademisyenler müşahit olarak katılmışlardır.



Çalıştay MHP Genel Merkezi’nde bütün katılımcılara plaket takdimi ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un kapanış konuşmasıyla sona erdi. Avrupa Türk Konfederasyon öğrenci heyeti çalıştaydan sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanını, Ülkü Ocakları Genel Merkezinde ziyaret ettiler. Öğrenci heyetinin burada bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getiren ve heyete teşekkür eden genel başkan Olcay Kılavuz heyete kitap seti hediye etti ve hatıra resmi çektirdi.



26 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen yürüyüş ve kurultaya Türkiye’nin dört bir yanından adeta ülkücüler akın etti. Mahşeri bir kalabalıkla Başbuğ Alparslan Türkeş’in Anıt Mezarında dualar edildikten sonra 140.000 kişi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna yüründü. Yürüyüş Anıtkabir’den Ankara Arena Spor Salonuna kadar devam etti ve orada sonlandı. Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı’nda Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçıları sahne aldıktan sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz konuşmasını gerçekleştirdi. Ülkücü Hareket’in Lideri ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Arena Spor Salonu’na teşrif ettiğinde büyük bir çoşkuyla karşılandı. Lider konuşmasını yapıp salonu selamladıktan sonra kurultay sona erdi.



Avrupa Türk Konfederasyon heyeti ayrıca kurultaydan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyi makamında ziyaret edip, hayır dualarını aldı. Sohbetinde Avrupa Türklüğünün önemini vurgularken, heyetin çalıştay ve kurultaya katıldıklarından dolayı çok memnun olduğunu dile getiren genel başkan Devlet Bahçeli, öğrenci heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirdi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1480
Toplam Tekil 4067614
IP 3.135.213.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu