Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buğday Filminin Galasına Katıldı - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buğday Filminin Galasına Katıldı - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 24.11.2017 > Kaç kez okundu? 641

Paylaş


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı “Buğday” filminin Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezindeki gala gösterimine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, film gösterimi sonrasında yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bu noktada acilen bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

Konuşmasında, filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu’nu ve ailesini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ehli hünerin kadrini bilmek de büyük bir hünerdir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buğday filminin Kaplanoğlu’nun “Bal” filminde olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği ilgiyi göreceğine inandığını da söyledi.







Zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen, nezaket fukarası şahısların çıkabildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlara verilecek en güzel cevabın; seviyeyi korumak, işini en güzel, en kaliteli şekilde yapmaya devam etmek olduğunun altını çizdi.



“SADECE TEKNOLOJİK VE EKONOMİK BÜYÜME BİR ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buğday filminin gerek teknoloji ve bilim, gerekse tabiatla kurulan ilişkileri çok ciddi olarak sorgulamaya yönelttiğini belirterek, tüketim hırsının körüklendiği, hedonizmin teşvik edildiği bir sürecin götüreceği yerin hiç de parlak olmayacağını ifade etti.



Aynı şekilde kapitalizmin sınır, ilke ve değer tanımadan yaygınlaştığı bir düzende insanla beraber doğanın da tahribata uğramasının mukadder olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunun için biz her fırsatta merhametli büyüme diyoruz. Bunun için her platformda adaleti, dayanışmayı, kardeşliği savunuyoruz. Sadece teknolojik ve ekonomik büyümenin bir ülkenin geleceği için yeterli olmadığını, beşeri kalkınmanın da elzem olduğunu ifade ediyoruz. Zira çevreye zarar veren her teknoloji ne kadar hayatı kolaylaştırıcı olursa olsun aslında namlusu insana dönmüş bir silahtır. İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bu noktada acilen bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sayın Kaplanoğlu’nun Buğday filmini bu açıdan da son derece anlamlı buluyorum.”



Buğday filmine katkı veren kurum ve kuruluşları, sanatçıları, kameramanından teknisyenine kadar tüm sinema emekçilerini tebrik ettiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle başta buradaki öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Tüm öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.



“NE YAPARSAK YAPALIM ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”



Türkiye’nin bugünlere gelmesindeki en büyük payın öğretmenler olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz” diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıldır her alanda eğitim-öğretim sistemini geliştirmeye, öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirterek, bundan sonra da faaliyetlere kararlılıkla devam edeceklerini, yeni Türkiye’yi ülkenin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerin gayretleriyle inşa ve ihya edeceklerini dile getirdi.



Buğday filminin beş yıllık bir emekle gerçekleştirildiğini, yönetmen Kaplanoğlu’ndan sürekli bilgi aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat atılan bu adımla gerçekten sinema dünyasında Semih beyin bu kararlılığı, bu azmi Türk sinemasının da nerelere geldiğini, gelmekte olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Aynı anda bir tarafta Amerika’dayız, bir tarafta Almanya’dayız, bir tarafta Türkiye’deyiz. Türkiye’nin içinde bir tarafta Konya’dayız, bir tarafta Nevşehir’deyiz, velhasıl Aksaray’dayız, bütün dünyayı bize Buğday filminde o karıncanın azmiyle batıyla doğuyu gezdirerek bu arada da tabii buğday ambarlarına nasıl ulaşacağımızı da göstermesi bakımından gerçekten çok ama çok anlamlıydı” dedi.



Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen gala gösterimine Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, bazı bakanlar ve çok sayıda davetli öğretmen katıldı.



KAYNAK:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/87445/cumhurbaskani-erdogan-bugday-filminin-galasina-katildi.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1515
Toplam Tekil 4067649
IP 3.17.154.171






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu