BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Kıbrıs Türk halkının haklılığı anlaşılmak istenmiyor” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Kıbrıs Türk halkının haklılığı anlaşılmak istenmiyor”
Tarih: 15.11.2017 > Kaç kez okundu? 1292

Paylaş


Başbakan Özgürgün, birçok anlaşma taslağına evet diyen Kıbrıs Türk tarafının haklılığının anlaşılmak istenmediğinin açıkça görülebildiğini söyledi.

Özgürgün, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak ve 55’inci TGF Başkanlar Konseyi toplantısı için KKTC’de bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyelerini Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda kabul etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda Kıbrıs Türk tarafının haklılığının dünyaya duyurulmasında gazetecilerin rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

Birçok anlaşma taslağına evet diyen “Kıbrıs Türk tarafının haklılığının anlaşılmak istenmediğinin” açıkça görülebildiğini ifade eden Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının refahının yükseltilmesi için çalışmaların hızlandırılıp sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.





Başbakan Özgürgün’den İran ve Irak halkına başsağlığı mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Irak-İran sınırında meydana gelen deprem faciası dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımlayarak, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün mesajında şunları kaydetti:

“Irak-İran sınırında meydana gelen deprem faciası sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, pek çok kişinin de yaralı ve mahsur kaldığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Bu acı haber, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu doğal facia nedeniyle Irak ve İran halklarının acısını yürekten paylaşır, yardım ve desteğe hazır olduğumuzu bildiririz. Bu elim olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, başta Irak ve İran devlet büyükleri olmak üzere, İran ve Irak halklarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar, mahsur kalanların ise bir an önce kurtarılmasını dilerim.”





Ertuğruloğlu: “BM 50 yılımızı çaldı”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, sadece Kıbrıslı Rumları temsil eden “Kıbrıs Cumhuriyeti” tanındığı, Kıbrıslı Türklere yönelik ambargoların da devam ettiği sürece çözüm bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Tahsin Ertuğruloğlu bir kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda hassas bir dönemden geçildiğini, Kıbrıs müzakerelerinin İsviçre'de çöktüğünü ancak Rum tarafının uluslararası camiada suçlanmamak adına çökenin 50 yıllık süreç değil konferans olduğunu söylediğine işaret etti.

Kıbrıs Rum yetkililerin müzakerelere seçimlerden sonra devam edileceği yönünde açıklamalar yaptığına işaret eden Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı olarak bu oyuna gelmemeliyiz. İsviçre'de 50 yıllık süreç çöktü, federasyon görüşmeleri çöktü. Kıbrıs Cumhuriyeti tek başına tanındığı ve ortaklıktan atılan Kıbrıs Türk halkı izolasyonlar altında ezildiği ve azınlık gibi gördüğü sürece; Rumlarla 50 yıl değil 500 yıl daha müzakere etsek çözüm bulamayız. Bizim BM tarafından bu süreçle 50 yılımız çalındı, ancak bundan sonra daha fazla zamanımızın çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra iki devlet arasında görüşme olacaksa olur. Bu konuda Anavatan medyasından da destek istiyoruz."

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 7 Ocak'ta KKTC’de yapılacak genel seçimlerin ardından Kıbrıs'ta yeni sürecin ve yeni modalitelerin ne olabileceği konusunda da Anavatan ile değerlendirme yapılması gerekeceğini ifade etti.





Yılmaz: “KKTC artık tanınmayı gündemine almalı”

Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kıbrıs’ta müzakereler çözüm olmuyorsa KKTC'nin artık tanınmayı gündemine alması gerektiğini söyledi.

AA’nın haberine göre, Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs’la ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, açıklamasında "Türkiye, KKTC'nin tanıtımıyla ilgili bir özel temsilci atamalı ve özel temsilci münhasıran bu konulara bakmalı, tanıma konusu uluslararası toplumun gündemine güçlü bir şekilde getirilip, sonuç alınmalı” ifadelerini kullandı.

Öztürk Yılmaz, KKTC'de 7 Ocak'ta genel seçimlerin yapılacağını, Rum kesiminde de 28 Ocak'ta liderlik seçimlerinin gerçekleştirileceğini belirterek, Kıbrıs'ta bir adım atılmazsa tekrar müzakerelere dönüleceğini söyledi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 871
Toplam Tekil 4068793
IP 3.145.64.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu